Tofukokkelileipä
Ravitseva aamupala syntyy rapeasta hapanjuurileivästä sekä tofukokkelista, pinaatista ja kirsikkatomaateista. Kokkelia varten tofu muusataan ja paistetaan pannulla sipulin, soijakastikkeen ja mausteiden kera. Tästä saat energiaa koko päivään!
Ainekset
Tofu:
Leipä:
To serve:
Valmistus
Vaihe 1
180 g tofua – ½ tl savupaprikajauhetta – ½ tl kuminaa – ½ tl korianteria – 1 hyppysellinen pippuria – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 70 ml mantelimaitoa – 1 rkl oliiviöljyä – 1 pieni sipuli silputtuna – 1 kourallinen baby-pinaattia
Muusaa tofu kulhossa haarukalla, kunnes se muistuttaa koostumukseltaan munakokkelia. Sekoita joukkoon mausteet, Kikkomanin soijakastike ja mantelimaito. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota silputtu sipuli läpikuultavaksi. Lisää muusattu tofu ja paista muutama minuutti.
Lisää tuore pinaatti kokkeliin ja paista, kunnes pinaatti pehmenee.
Vaihe 2
4 viipale hapanjuurileipää – 2 rkl oliiviöljyä – 2 valkosipulinkynttä
Sivele leipäsiivut oliiviöljyllä ja hiero niihin murskattua valkosipulia. Paahda kuumalla parilapannulla.
Vaihe 3
1 rkl mustia sesaaminsiemeniä – 6 kirsikkatomaattia – 2 rkl tuoretta persiljaa
Asettele tofukokkeli paahdetuille leipäsiivuille ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Koristele persiljalla ja halkaistuilla kirsikkatomaateilla.
Vinkki:
Voit korvata mantelimaidon millä tahansa kasvipohjaisella maitojuomalla.
Resepti-ID: 1226
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä