Tofukokkelileipä

kokonaisaika 20 min
10 min esivalmistelut
10 min valmistus

Ravitseva aamupala syntyy rapeasta hapanjuurileivästä sekä tofukokkelista, pinaatista ja kirsikkatomaateista. Kokkelia varten tofu muusataan ja paistetaan pannulla sipulin, soijakastikkeen ja mausteiden kera. Tästä saat energiaa koko päivään!

Ainekset

2 annosta

Tofu:

180 g
tofua
 ½ tl
savupaprikajauhetta
 ½ tl
kuminaa
 ½ tl
korianteria
1 hyppysellinen
pippuria
70 ml
mantelimaitoa
1 rkl
oliiviöljyä
1 
pieni sipuli silputtuna
1 kourallinen
baby-pinaattia

Leipä:

4 viipale
hapanjuurileipää
2 rkl
oliiviöljyä
2 
valkosipulinkynttä

To serve:

1 rkl
mustia sesaaminsiemeniä
6 
kirsikkatomaattia
2 rkl
tuoretta persiljaa
Ravintosisältö (per annos): 2213 kJ  /  529 kcal
23 g Rasva
23 g Proteiini
57 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

180 g tofua –  ½ tl savupaprikajauhetta –  ½ tl kuminaa –  ½ tl korianteria – 1 hyppysellinen pippuria – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike70 ml mantelimaitoa – 1 rkl oliiviöljyä – 1  pieni sipuli silputtuna – 1 kourallinen baby-pinaattia

Muusaa tofu kulhossa haarukalla, kunnes se muistuttaa koostumukseltaan munakokkelia. Sekoita joukkoon mausteet, Kikkomanin soijakastike ja mantelimaito. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota silputtu sipuli läpikuultavaksi. Lisää muusattu tofu ja paista muutama minuutti.
Lisää tuore pinaatti kokkeliin ja paista, kunnes pinaatti pehmenee.

Vaihe 2

4 viipale hapanjuurileipää – 2 rkl oliiviöljyä – 2  valkosipulinkynttä

Sivele leipäsiivut oliiviöljyllä ja hiero niihin murskattua valkosipulia. Paahda kuumalla parilapannulla.

Vaihe 3

1 rkl mustia sesaaminsiemeniä – 6  kirsikkatomaattia – 2 rkl tuoretta persiljaa

Asettele tofukokkeli paahdetuille leipäsiivuille ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Koristele persiljalla ja halkaistuilla kirsikkatomaateilla.

Vinkki:

Voit korvata mantelimaidon millä tahansa kasvipohjaisella maitojuomalla.

Resepti-ID: 1226

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

180 g tofua –  ½ tl savupaprikajauhetta –  ½ tl kuminaa –  ½ tl korianteria – 1 hyppysellinen pippuria – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike70 ml mantelimaitoa – 1 rkl oliiviöljyä – 1  pieni sipuli silputtuna – 1 kourallinen baby-pinaattia

Muusaa tofu kulhossa haarukalla, kunnes se muistuttaa koostumukseltaan munakokkelia. Sekoita joukkoon mausteet, Kikkomanin soijakastike ja mantelimaito. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota silputtu sipuli läpikuultavaksi. Lisää muusattu tofu ja paista muutama minuutti.
Lisää tuore pinaatti kokkeliin ja paista, kunnes pinaatti pehmenee.

4 viipale hapanjuurileipää – 2 rkl oliiviöljyä – 2  valkosipulinkynttä

Sivele leipäsiivut oliiviöljyllä ja hiero niihin murskattua valkosipulia. Paahda kuumalla parilapannulla.

1 rkl mustia sesaaminsiemeniä – 6  kirsikkatomaattia – 2 rkl tuoretta persiljaa

Asettele tofukokkeli paahdetuille leipäsiivuille ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Koristele persiljalla ja halkaistuilla kirsikkatomaateilla.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.