

Vegaaninen gunkan sushi kikherneistä
Gunkan on veneen muotoinen sushi, joka saa tässä vegaaniversiossa päälleen paahdettuja kikherneitä, maissia ja granaattiomenaa. Niistä syntyy vastustamaton tekstuurien ja umamisten makujen yhdistelmä, joka hurmaa kaikki!
Valmistus
Vaihe 1
150 g riisiä – 210 ml vettä – 3 rkl Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml) – 50 g kikherneitä (säilyke) – 3 rkl Kikkoman Teriyaki - marinadi
Huuhtele riisi 3–4 kertaa ja valuta siivilässä. Laita sitten riisi ja vesi kattilaan ja liota 20 minuuttia. Keitä riisi ja sekoita Kikkomanin maustekastike sushiriisille riisin sekaan sen ollessa vielä kuumaa.
Huuhtele ja valuta kikherneet ja marinoi niitä viisi minuuttia Kikkomanin teriyakimarinadissa. Paahda 170-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Vaihe 2
10 g maissia (säilyke) – 20 g granaattiomenaa – 1 tl aonori-merilevää tai persiljaa
Huuhtele ja valuta maissi. Sekoita paahdetut kikherneet, granaattiomena, maissi ja aonori (tai persilja) kulhossa.
Vaihe 3
2 tl vegaanista majoneesia – ½ tl Kikkoman Ponzu - sekoitus soijakastiketta, etikkaa ja yuzu-hedelmätäysmehua – 1 norilevy
Sekoita vegaaninen majoneesi ja Kikkoman yuzu ponzu yhteen kastikkeeksi. Leikkaa norilevy 3 cm leveiksi suikaleiksi gunkan-veneitä varten. Aseta 2,5 cm kokoinen sushiriisipallo norisuikaleen reunaan ja kierrä norisuikale riisipallon ympärille. Lisää päälle vaiheen 2 ainekset ja pirskottele kastikkeella.
Tarjoile gunkanit halutessasi pikkelöidyn inkiväärin kera.
Reseptisivuiltamme löydät tarkemmat ohjeet sushiriisin tekoon: www.kikkoman.fi/reseptit/detail/sushiriisi
Resepti-ID: 1410
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä