Vegaaninen gunkan sushi kikherneistä
Vegaaninen gunkan sushi kikherneistä

Vegaaninen gunkan sushi kikherneistä

kokonaisaika60 min

Gunkan on veneen muotoinen sushi, joka saa tässä vegaaniversiossa päälleen paahdettuja kikherneitä, maissia ja granaattiomenaa. Niistä syntyy vastustamaton tekstuurien ja umamisten makujen yhdistelmä, joka hurmaa kaikki!

Ainekset

2 annosta
150 g
riisiä
210 ml
vettä
50 g
kikherneitä (säilyke)
10 g
maissia (säilyke)
20 g
granaattiomenaa
1 rkl
aonori-merilevää – tämän voi korvata silputulla persiljalla
1 
norilevy
2 rkl
vegaanista majoneesia
Pikkelöityä inkivääriä lisukkeena (valinnainen)
Ravintosisältö (per annos):1820 kJ / 435 kcal
4,5 gRasva
13 gProteiini
85 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

150 g riisiä – 210 ml vettä – 3 rkl Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml)50 g kikherneitä (säilyke) – 3 rkl Kikkoman Teriyaki - marinadi

Huuhtele riisi 3–4 kertaa ja valuta siivilässä. Laita sitten riisi ja vesi kattilaan ja liota 20 minuuttia. Keitä riisi ja sekoita Kikkomanin maustekastike sushiriisille riisin sekaan sen ollessa vielä kuumaa.

Huuhtele ja valuta kikherneet ja marinoi niitä viisi minuuttia Kikkomanin teriyakimarinadissa. Paahda 170-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
 

Vaihe 2

10 g maissia (säilyke) – 20 g granaattiomenaa – 1 tl aonori-merilevää tai persiljaa

Huuhtele ja valuta maissi. Sekoita paahdetut kikherneet, granaattiomena, maissi ja aonori (tai persilja) kulhossa.

 

Vaihe 3

2 tl vegaanista majoneesia –  ½ tl Kikkoman Ponzu - sekoitus soijakastiketta, etikkaa ja yuzu-hedelmätäysmehua1  norilevy

Sekoita vegaaninen majoneesi ja Kikkoman yuzu ponzu yhteen kastikkeeksi. Leikkaa norilevy 3 cm leveiksi suikaleiksi gunkan-veneitä varten. Aseta 2,5 cm kokoinen sushiriisipallo norisuikaleen reunaan ja kierrä norisuikale riisipallon ympärille. Lisää päälle vaiheen 2 ainekset ja pirskottele kastikkeella.
Tarjoile gunkanit halutessasi pikkelöidyn inkiväärin kera.
 

Reseptisivuiltamme löydät tarkemmat ohjeet sushiriisin tekoon: www.kikkoman.fi/reseptit/detail/sushiriisi

Resepti-ID: 1410

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

150 g riisiä – 210 ml vettä – 3 rkl Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml)50 g kikherneitä (säilyke) – 3 rkl Kikkoman Teriyaki - marinadi

Huuhtele riisi 3–4 kertaa ja valuta siivilässä. Laita sitten riisi ja vesi kattilaan ja liota 20 minuuttia. Keitä riisi ja sekoita Kikkomanin maustekastike sushiriisille riisin sekaan sen ollessa vielä kuumaa.

Huuhtele ja valuta kikherneet ja marinoi niitä viisi minuuttia Kikkomanin teriyakimarinadissa. Paahda 170-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
 

10 g maissia (säilyke) – 20 g granaattiomenaa – 1 tl aonori-merilevää tai persiljaa

Huuhtele ja valuta maissi. Sekoita paahdetut kikherneet, granaattiomena, maissi ja aonori (tai persilja) kulhossa.

 

2 tl vegaanista majoneesia – ½ tl Kikkoman Ponzu - sekoitus soijakastiketta, etikkaa ja yuzu-hedelmätäysmehua1 norilevy

Sekoita vegaaninen majoneesi ja Kikkoman yuzu ponzu yhteen kastikkeeksi. Leikkaa norilevy 3 cm leveiksi suikaleiksi gunkan-veneitä varten. Aseta 2,5 cm kokoinen sushiriisipallo norisuikaleen reunaan ja kierrä norisuikale riisipallon ympärille. Lisää päälle vaiheen 2 ainekset ja pirskottele kastikkeella.
Tarjoile gunkanit halutessasi pikkelöidyn inkiväärin kera.
 

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.