Vegaaninen kabayaki-sushi
Vegaaninen kabayaki-sushi

Vegaaninen kabayaki-sushi

kokonaisaika50 min
20 minesivalmistelut
30 minvalmistus

Voiko tämä sushi olla vegaanista? Kalalta näyttävä päällinen on itse asiassa soijakastikkeella maustettua munakoisoa. Kabayaki-sushi on helppotekoinen ja nopeasti valmistuva herkkupala.

Ainekset

2 annosta
150 g
sushiriisiä
210 ml
vettä
2 
munakoisoa
1 rkl
auringonkukkaöljyä
2 rkl
sokeria
2 rkl
sakea (tai makeaa valkoviiniä)
1 rkl
vettä (kastikkeeseen)
10 g
silputtua kevätsipulia
Hyppysellinen shichimi-chilipippuria tai chilijauhetta
Ravintosisältö (per annos):1824 kJ / 435 kcal
5,9 gRasva
10,4 gProteiini
79,5 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

150 g sushiriisiä – 210 ml vettä – 3 rkl Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml)2  munakoisoa

Huuhtele riisi 3–4 kertaa ja valuta siivilässä. Laita sitten riisi ja 210 ml vettä kattilaan ja liota 20 minuuttia. Keitä riisi ja sekoita Kikkomanin maustekastike sushiriisille riisin sekaan sen ollessa vielä kuumaa.

Poista munakoisojen kannat ja kuori ne.

Kääri kokonaiset munakoisot tuorekelmuun ja lämmitä niitä mikrossa 2 minuuttia (800 W, varmistathan, että tuorekelmu on mikronkestävää).

Vaihe 2

1 rkl auringonkukkaöljyä

Halkaise munakoisot, niin että ne jäävät toisesta reunasta kiinni. Vedä munakoison pintaan haarukalla viivoja. Ruskista munakoisot auringonkukkaöljyssä kummaltakin puolelta.

 

Vaihe 3

2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike2 rkl sokeria – 2 rkl sakea (tai makeaa valkoviiniä) – 1 rkl vettä (kastikkeeseen)

Laita Kikkomanin soijakastike, Kikkomanin mirin-tyylinen makea kastike, sokeri, sake (tai makea valkoviini) ja vesi kattilaan ja keitä munakoisoja alhaisella lämmöllä 5 minuuttia. Ota munakoisot pois kattilasta ja anna jäähtyä. Kun ne ovat jäähtyneet, taputtele ylimääräinen neste talouspaperilla.

 

Vaihe 4

10 g silputtua kevätsipulia – Hyppysellinen shichimi-chilipippuria tai chilijauhetta

Paloittele munakoisot vinottain leikaten. Muotoile riisistä haluamasi kokoisia nigirejä (riisipalloja) ja asettele munakoisopalat niiden päälle. 

Keitä loput kattilassa olevasta kastikkeesta kokoon ja kaada nigirien päälle. Koristele nigirit silputulla kevätsipulilla. Viimeistele hyppysellisellä shichimi-chilipippuria tai chilijauhetta. 

 

Reseptisivuiltamme löydät tarkemmat ohjeet sushiriisin tekoon: www.kikkoman.fi/reseptit/detail/sushiriisi

Resepti-ID: 1412

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

150 g sushiriisiä – 210 ml vettä – 3 rkl Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml)2 munakoisoa

Huuhtele riisi 3–4 kertaa ja valuta siivilässä. Laita sitten riisi ja 210 ml vettä kattilaan ja liota 20 minuuttia. Keitä riisi ja sekoita Kikkomanin maustekastike sushiriisille riisin sekaan sen ollessa vielä kuumaa.

Poista munakoisojen kannat ja kuori ne.

Kääri kokonaiset munakoisot tuorekelmuun ja lämmitä niitä mikrossa 2 minuuttia (800 W, varmistathan, että tuorekelmu on mikronkestävää).

1 rkl auringonkukkaöljyä

Halkaise munakoisot, niin että ne jäävät toisesta reunasta kiinni. Vedä munakoison pintaan haarukalla viivoja. Ruskista munakoisot auringonkukkaöljyssä kummaltakin puolelta.

 

2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike2 rkl sokeria – 2 rkl sakea (tai makeaa valkoviiniä) – 1 rkl vettä (kastikkeeseen)

Laita Kikkomanin soijakastike, Kikkomanin mirin-tyylinen makea kastike, sokeri, sake (tai makea valkoviini) ja vesi kattilaan ja keitä munakoisoja alhaisella lämmöllä 5 minuuttia. Ota munakoisot pois kattilasta ja anna jäähtyä. Kun ne ovat jäähtyneet, taputtele ylimääräinen neste talouspaperilla.

 

10 g silputtua kevätsipulia – Hyppysellinen shichimi-chilipippuria tai chilijauhetta

Paloittele munakoisot vinottain leikaten. Muotoile riisistä haluamasi kokoisia nigirejä (riisipalloja) ja asettele munakoisopalat niiden päälle. 

Keitä loput kattilassa olevasta kastikkeesta kokoon ja kaada nigirien päälle. Koristele nigirit silputulla kevätsipulilla. Viimeistele hyppysellisellä shichimi-chilipippuria tai chilijauhetta. 

 

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.