Vegaaninen inari-sushi
Vegaaninen inari-sushi

Vegaaninen inari-sushi

kokonaisaika70 min
30 minesivalmistelut
35 minvalmistus
5 minmarinointi

Inari-sushiksi kutsutaan friteerattuja, marinoituja tofutaskuja eli abura-ageja, jotka on täytetty riisillä. Mehevä tofu on täydellinen kumppani maukkaalle riisille. Inari-sushi on myös suosittua ruokaa juhlissa.

Ainekset

2 annosta
150 g
riisiä
210 g
vettä
15 g
vihreitä papuja
20 g
keltaista paprikaa
20 g
punaista paprikaa
8 
abura-agea (ohuita friteerattuja tofuviipaleita)

Maustamiseen:

2 rkl
sakea (tai valkoviiniä)
2 rkl
sokeria
20 g
takuania (pikkelöityä japaninretikkaa)
20 g
kurkkua
 ½ tl
suolaa
1 tl
mustia seesaminsiemeniä
1 tl
wasabitahnaa
Ravintosisältö (per annos):2119 kJ / 506 kcal
6,8 gRasva
19 gProteiini
88 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

150 g riisiä – 210 ml vettä – 3 rkl Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml)15 g vihreitä papuja – 20 g keltaista paprikaa – 20 g punaista paprikaa

Huuhtele riisi 3–4 kertaa ja valuta siivilässä. Laita sitten riisi ja 210 ml vettä kattilaan ja liota 20 minuuttia. Keitä riisi ja sekoita Kikkomanin maustekastike sushiriisille riisin sekaan sen ollessa vielä kuumaa.

Keitä vihreitä papuja 2 minuuttia. Leikkaa keltainen ja punainen paprika pieniksi kuutioiksi ja keitä niitä minuutin ajan.

Vaihe 2

8  abura-agea (ohuita friteerattuja tofuviipaleita) – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike2 rkl sakea (tai valkoviiniä) – 2 rkl sokeria – 2 rkl vettä

Leikkaa abura-age 3–4 sentin paloiksi. Kiehauta vesi ja keitä paloja 2 minuuttia. Kun ne ovat jäähtyneet, valuta hyvin, lisää mausteet kattilaan ja anna abura-agen kiehua hiljaa matalla lämmöllä 10 minuuttia. Voit peittää ainekset kattilassa leivinpaperilla, jolloin maut imeytyvät abura-ageen paremmin ja se pysyy kasassa.

 

Vaihe 3

20 g takuania (pikkelöityä japaninretikkaa) – 20 g kurkkua –  ½ tl suolaa

Silppua takuan ja vaiheessa 1 keitetyt pavut. Kuutio kurkku ja sirottele sen päälle suolaa. Kun se on tekeytynyt 5 minuuttia, huuhtele ja taputtele kuivaksi.

 

Vaihe 4

1 tl mustia seesaminsiemeniä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 tl wasabitahnaa

Sekoita kulhossa puolet sushiriisistä sekä silputtu takuan, vihreät pavut ja mustat seesaminsiemenet. Sekoita toisessa kulhossa loput riisistä, paprikat ja kurkku. Ota riisiseoksesta nokareita ja täytä abura-age-taskut niillä. Tarjoile Kikkomanin soijakastikkeen ja wasabitahnan kera.

Valmiiksi friteerattua abura-age-tofua saa useimmista aasialaisista ruokakaupoista. Perinteisessä inari-sushissa käytetään täytteenä vain riisiä ilman ohjeessa mainittuja kasviksia.

Resepti-ID: 1411

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

150 g riisiä – 210 ml vettä – 3 rkl Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml)15 g vihreitä papuja – 20 g keltaista paprikaa – 20 g punaista paprikaa

Huuhtele riisi 3–4 kertaa ja valuta siivilässä. Laita sitten riisi ja 210 ml vettä kattilaan ja liota 20 minuuttia. Keitä riisi ja sekoita Kikkomanin maustekastike sushiriisille riisin sekaan sen ollessa vielä kuumaa.

Keitä vihreitä papuja 2 minuuttia. Leikkaa keltainen ja punainen paprika pieniksi kuutioiksi ja keitä niitä minuutin ajan.

8 abura-agea (ohuita friteerattuja tofuviipaleita) – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike2 rkl sakea (tai valkoviiniä) – 2 rkl sokeria – 2 rkl vettä

Leikkaa abura-age 3–4 sentin paloiksi. Kiehauta vesi ja keitä paloja 2 minuuttia. Kun ne ovat jäähtyneet, valuta hyvin, lisää mausteet kattilaan ja anna abura-agen kiehua hiljaa matalla lämmöllä 10 minuuttia. Voit peittää ainekset kattilassa leivinpaperilla, jolloin maut imeytyvät abura-ageen paremmin ja se pysyy kasassa.

 

20 g takuania (pikkelöityä japaninretikkaa) – 20 g kurkkua – ½ tl suolaa

Silppua takuan ja vaiheessa 1 keitetyt pavut. Kuutio kurkku ja sirottele sen päälle suolaa. Kun se on tekeytynyt 5 minuuttia, huuhtele ja taputtele kuivaksi.

 

1 tl mustia seesaminsiemeniä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 tl wasabitahnaa

Sekoita kulhossa puolet sushiriisistä sekä silputtu takuan, vihreät pavut ja mustat seesaminsiemenet. Sekoita toisessa kulhossa loput riisistä, paprikat ja kurkku. Ota riisiseoksesta nokareita ja täytä abura-age-taskut niillä. Tarjoile Kikkomanin soijakastikkeen ja wasabitahnan kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.