

Vegaaninen inari-sushi
Inari-sushiksi kutsutaan friteerattuja, marinoituja tofutaskuja eli abura-ageja, jotka on täytetty riisillä. Mehevä tofu on täydellinen kumppani maukkaalle riisille. Inari-sushi on myös suosittua ruokaa juhlissa.
Ainekset
Maustamiseen:
Valmistus
Vaihe 1
150 g riisiä – 210 ml vettä – 3 rkl Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml) – 15 g vihreitä papuja – 20 g keltaista paprikaa – 20 g punaista paprikaa
Huuhtele riisi 3–4 kertaa ja valuta siivilässä. Laita sitten riisi ja 210 ml vettä kattilaan ja liota 20 minuuttia. Keitä riisi ja sekoita Kikkomanin maustekastike sushiriisille riisin sekaan sen ollessa vielä kuumaa.
Keitä vihreitä papuja 2 minuuttia. Leikkaa keltainen ja punainen paprika pieniksi kuutioiksi ja keitä niitä minuutin ajan.
Vaihe 2
8 abura-agea (ohuita friteerattuja tofuviipaleita) – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 2 rkl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike – 2 rkl sakea (tai valkoviiniä) – 2 rkl sokeria – 2 rkl vettä
Leikkaa abura-age 3–4 sentin paloiksi. Kiehauta vesi ja keitä paloja 2 minuuttia. Kun ne ovat jäähtyneet, valuta hyvin, lisää mausteet kattilaan ja anna abura-agen kiehua hiljaa matalla lämmöllä 10 minuuttia. Voit peittää ainekset kattilassa leivinpaperilla, jolloin maut imeytyvät abura-ageen paremmin ja se pysyy kasassa.
Vaihe 3
20 g takuania (pikkelöityä japaninretikkaa) – 20 g kurkkua – ½ tl suolaa
Silppua takuan ja vaiheessa 1 keitetyt pavut. Kuutio kurkku ja sirottele sen päälle suolaa. Kun se on tekeytynyt 5 minuuttia, huuhtele ja taputtele kuivaksi.
Vaihe 4
1 tl mustia seesaminsiemeniä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 tl wasabitahnaa
Sekoita kulhossa puolet sushiriisistä sekä silputtu takuan, vihreät pavut ja mustat seesaminsiemenet. Sekoita toisessa kulhossa loput riisistä, paprikat ja kurkku. Ota riisiseoksesta nokareita ja täytä abura-age-taskut niillä. Tarjoile Kikkomanin soijakastikkeen ja wasabitahnan kera.
Valmiiksi friteerattua abura-age-tofua saa useimmista aasialaisista ruokakaupoista. Perinteisessä inari-sushissa käytetään täytteenä vain riisiä ilman ohjeessa mainittuja kasviksia.
Resepti-ID: 1411
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä