Kurpitsa-bataattikeitto
Lämmittävä kurpitsa-bataattikeitto piristää jo pelkällä värillään! Yrtit ja mausteet antavat keitolle muhkean aromin, jonka kookosmaito pyöristää lempeästi.
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1
1 pieni sipuli – 40 g selleriä – 250 g bataattia – 300 g hokkaidokurpitsaa – 10 g tuoretta inkivääriä – 2 valkosipulinkynttä – ¼ chilipalko
Silppua sipuli hienoksi. Pese ja viipaloi selleri. Kuori bataatit ja poista kurpitsasta siemenet, leikkaa sitten kummatkin 2 x 2 cm kuutioiksi. Kuori ja raasta inkivääri, silppua valkosipuli ja viipaloi chili.
Vaihe 2
2 rkl rypsiöljyä – 10 g voita – 2 timjamin oksaa – 15 g maissitärkkelystä – 400 ml kasvislientä – 150 ml kookosmaitoa – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike – 0,33 tl currya – ¼ tl vastaraastettua muskottipähkinää
Kuumenna öljy ja voi pannulla. Lisää vaiheen 1 kasvikset ja paista hetken. Lisää timjamin oksat ja maissitärkkelys jatkuvasti sekoittaen. Lisää kasvisliemi, kookosmaito, Kikkomanin gluteeniton soijakastike ja mausteet. Anna kiehua hiljaa 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
Vaihe 3
2 kourallinen babypinaattia – 100 g kirsikkatomaatteja – 2 rkl tuoretta persiljaa – 2 tl tuoretta timjamia – 40 g cashewpähkinöitä
Puolita tomaatit ja lisää ne pinaatin kera keittoon. Jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. Poista timjamin oksat keitosta. Pilko persilja ja cashewpähkinät. Kaada keitto kulhoon ja koristele persiljalla, timjamilla ja cashewpähkinöillä.
Vinkki:
Jos haluat keitosta miedomman makuista, poista chilipalosta siemenet.
Resepti-ID: 1386
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä