Kurpitsa-bataattikeitto
Kurpitsa-bataattikeitto

Kurpitsa-bataattikeitto

5 1 arviot
kokonaisaika30 min
10 minesivalmistelut
20 minvalmistus

Lämmittävä kurpitsa-bataattikeitto piristää jo pelkällä värillään! Yrtit ja mausteet antavat keitolle muhkean aromin, jonka kookosmaito pyöristää lempeästi.

Ainekset

2 annosta
1 
pieni sipuli
40 g
selleriä
250 g
bataattia
300 g
hokkaidokurpitsaa
10 g
tuoretta inkivääriä
2 
valkosipulinkynttä
 ¼ 
chilipalko
2 rkl
rypsiöljyä
10 g
voita
2 
timjamin oksaa
15 g
maissitärkkelystä
400 ml
kasvislientä
150 ml
kookosmaitoa
 ⅓ tl
currya
 ¼ tl
vastaraastettua muskottipähkinää
2 kourallinen
babypinaattia
100 g
kirsikkatomaatteja
2 rkl
tuoretta persiljaa
2 tl
tuoretta timjamia
40 g
cashewpähkinöitä
Ravintosisältö (per annos):2628 kJ / 628 kcal
39 gRasva
14 gProteiini
60 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

1  pieni sipuli – 40 g selleriä – 250 g bataattia – 300 g hokkaidokurpitsaa – 10 g tuoretta inkivääriä – 2  valkosipulinkynttä –  ¼  chilipalko

Silppua sipuli hienoksi. Pese ja viipaloi selleri. Kuori bataatit ja poista kurpitsasta siemenet, leikkaa sitten kummatkin 2 x 2 cm kuutioiksi. Kuori ja raasta inkivääri, silppua valkosipuli ja viipaloi chili.

Vaihe 2

2 rkl rypsiöljyä – 10 g voita – 2  timjamin oksaa – 15 g maissitärkkelystä – 400 ml kasvislientä – 150 ml kookosmaitoa – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike0,33 tl currya –  ¼ tl vastaraastettua muskottipähkinää

Kuumenna öljy ja voi pannulla. Lisää vaiheen 1 kasvikset ja paista hetken. Lisää timjamin oksat ja maissitärkkelys jatkuvasti sekoittaen. Lisää kasvisliemi, kookosmaito, Kikkomanin gluteeniton soijakastike ja mausteet. Anna kiehua hiljaa 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

Vaihe 3

2 kourallinen babypinaattia – 100 g kirsikkatomaatteja – 2 rkl tuoretta persiljaa – 2 tl tuoretta timjamia – 40 g cashewpähkinöitä

Puolita tomaatit ja lisää ne pinaatin kera keittoon. Jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. Poista timjamin oksat keitosta. Pilko persilja ja cashewpähkinät. Kaada keitto kulhoon ja koristele persiljalla, timjamilla ja cashewpähkinöillä.

Vinkki:

Jos haluat keitosta miedomman makuista, poista chilipalosta siemenet.

Resepti-ID: 1386

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

1 pieni sipuli – 40 g selleriä – 250 g bataattia – 300 g hokkaidokurpitsaa – 10 g tuoretta inkivääriä – 2 valkosipulinkynttä – ¼ chilipalko

Silppua sipuli hienoksi. Pese ja viipaloi selleri. Kuori bataatit ja poista kurpitsasta siemenet, leikkaa sitten kummatkin 2 x 2 cm kuutioiksi. Kuori ja raasta inkivääri, silppua valkosipuli ja viipaloi chili.

2 rkl rypsiöljyä – 10 g voita – 2 timjamin oksaa – 15 g maissitärkkelystä – 400 ml kasvislientä – 150 ml kookosmaitoa – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike0,33 tl currya – ¼ tl vastaraastettua muskottipähkinää

Kuumenna öljy ja voi pannulla. Lisää vaiheen 1 kasvikset ja paista hetken. Lisää timjamin oksat ja maissitärkkelys jatkuvasti sekoittaen. Lisää kasvisliemi, kookosmaito, Kikkomanin gluteeniton soijakastike ja mausteet. Anna kiehua hiljaa 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

2 kourallinen babypinaattia – 100 g kirsikkatomaatteja – 2 rkl tuoretta persiljaa – 2 tl tuoretta timjamia – 40 g cashewpähkinöitä

Puolita tomaatit ja lisää ne pinaatin kera keittoon. Jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. Poista timjamin oksat keitosta. Pilko persilja ja cashewpähkinät. Kaada keitto kulhoon ja koristele persiljalla, timjamilla ja cashewpähkinöillä.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.