Vegaaninen makisushi kaalista
Vegaaninen makisushi kaalista

Vegaaninen makisushi kaalista

kokonaisaika60 min
35 minesivalmistelut
25 minvalmistus

Maukas kaali taipuu myös sushiin! Punajuuri antaa riisille upean värin ja avokado-basilikakastike kruunaa makuelämyksen.

Ainekset

2 annosta
150 g
riisiä
210 ml
vettä
1 
punajuuri
35 g
säilykemaissia
1 tl
suolaa
2 
isoa kaalinlehteä
25 g
kurkkua
1 
avokado
5 g
basilikaa
Ravintosisältö (per annos):2552 kJ / 609 kcal
25 gRasva
12,5 gProteiini
79 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

150 g riisiä – 210 ml vettä – 3 rkl Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml)1  punajuuri – 35 g säilykemaissia – 1 tl suolaa

Huuhtele riisi 3–4 kertaa ja valuta siivilässä. Laita sitten riisi ja 210 ml vettä kattilaan ja liota 20 minuuttia. Keitä riisi ja sekoita Kikkomanin maustekastike sushiriisille riisin sekaan sen ollessa vielä kuumaa.

Keitä punajuurta 20 minuuttia. Kuori ja silppua hyvin pieneksi.

Keitä maissia suolatussa vedessä 2 minuuttia. Valuta ja silppua.
 

Vaihe 2

2  isoa kaalinlehteä – 25 g kurkkua

Irrota kaalinlehdet varovasti. Huuhtele lehdet, peitä tuorekelmulla ja kypsennä mikrossa 2 minuuttia (650 W, varmistathan, että tuorekelmu on mikronkestävää). Leikkaa kurkku hyvin pieniksi paloiksi.

Vaihe 3

Sekoita punajuuri, maissi ja kurkku maustetun riisin sekaan. Pyyhi kaalinlehdet kuiviksi. Muotoile riisiseoksesta kaksi pötkylää ja asettele ne kaalinlehdille. Kääri lehdet rullalle, leikkaa rullat kahtia ja asettele lautaselle.

 

Vaihe 4

1  avokado – 5 g basilikaa – 1 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Soseuta avokado, basilika, Kikkoman ponzu-sitrussoijakastike ja Kikkomanin soijakastike sileäksi kastikkeeksi.

Tarjoile sushi dippikastikkeen kera.

 

Reseptisivuiltamme löydät tarkemmat ohjeet sushiriisin tekoon: www.kikkoman.fi/reseptit/detail/sushiriisi

Resepti-ID: 1409

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

150 g riisiä – 210 ml vettä – 3 rkl Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml)1 punajuuri – 35 g säilykemaissia – 1 tl suolaa

Huuhtele riisi 3–4 kertaa ja valuta siivilässä. Laita sitten riisi ja 210 ml vettä kattilaan ja liota 20 minuuttia. Keitä riisi ja sekoita Kikkomanin maustekastike sushiriisille riisin sekaan sen ollessa vielä kuumaa.

Keitä punajuurta 20 minuuttia. Kuori ja silppua hyvin pieneksi.

Keitä maissia suolatussa vedessä 2 minuuttia. Valuta ja silppua.
 

2 isoa kaalinlehteä – 25 g kurkkua

Irrota kaalinlehdet varovasti. Huuhtele lehdet, peitä tuorekelmulla ja kypsennä mikrossa 2 minuuttia (650 W, varmistathan, että tuorekelmu on mikronkestävää). Leikkaa kurkku hyvin pieniksi paloiksi.

Sekoita punajuuri, maissi ja kurkku maustetun riisin sekaan. Pyyhi kaalinlehdet kuiviksi. Muotoile riisiseoksesta kaksi pötkylää ja asettele ne kaalinlehdille. Kääri lehdet rullalle, leikkaa rullat kahtia ja asettele lautaselle.

 

1 avokado – 5 g basilikaa – 1 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Soseuta avokado, basilika, Kikkoman ponzu-sitrussoijakastike ja Kikkomanin soijakastike sileäksi kastikkeeksi.

Tarjoile sushi dippikastikkeen kera.

 

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.