

Vegaaninen makisushi kaalista
Maukas kaali taipuu myös sushiin! Punajuuri antaa riisille upean värin ja avokado-basilikakastike kruunaa makuelämyksen.
Valmistus
Vaihe 1
150 g riisiä – 210 ml vettä – 3 rkl Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml) – 1 punajuuri – 35 g säilykemaissia – 1 tl suolaa
Huuhtele riisi 3–4 kertaa ja valuta siivilässä. Laita sitten riisi ja 210 ml vettä kattilaan ja liota 20 minuuttia. Keitä riisi ja sekoita Kikkomanin maustekastike sushiriisille riisin sekaan sen ollessa vielä kuumaa.
Keitä punajuurta 20 minuuttia. Kuori ja silppua hyvin pieneksi.
Keitä maissia suolatussa vedessä 2 minuuttia. Valuta ja silppua.
Vaihe 2
2 isoa kaalinlehteä – 25 g kurkkua
Irrota kaalinlehdet varovasti. Huuhtele lehdet, peitä tuorekelmulla ja kypsennä mikrossa 2 minuuttia (650 W, varmistathan, että tuorekelmu on mikronkestävää). Leikkaa kurkku hyvin pieniksi paloiksi.
Vaihe 3
Sekoita punajuuri, maissi ja kurkku maustetun riisin sekaan. Pyyhi kaalinlehdet kuiviksi. Muotoile riisiseoksesta kaksi pötkylää ja asettele ne kaalinlehdille. Kääri lehdet rullalle, leikkaa rullat kahtia ja asettele lautaselle.
Vaihe 4
1 avokado – 5 g basilikaa – 1 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Soseuta avokado, basilika, Kikkoman ponzu-sitrussoijakastike ja Kikkomanin soijakastike sileäksi kastikkeeksi.
Tarjoile sushi dippikastikkeen kera.
Reseptisivuiltamme löydät tarkemmat ohjeet sushiriisin tekoon: www.kikkoman.fi/reseptit/detail/sushiriisi
Resepti-ID: 1409
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä