Teriyaki-tofuvartaat

kokonaisaika 150 min
15 min esivalmistelut
15 min valmistus
120 min marinointi

Teriyakikastikkeessa ja seesamiöljyssä marinoidut tofuvartaat tuovat keittiöösi itämaisen tuulahduksen. Marinadin makuja syventävät maapähkinävoi ja Kikkomanin Chilikastike Kimchille. Maapähkinämajoneesi viimeistelee makuelämyksen.

Ainekset

2 annosta
400 g
kiinteää tofua
1 rkl
maapähkinävoita
1 rkl
gochujang-chilitahnaa
1 tl
tuoretta raastettua inkivääriä
1 tl
fariinisokeria
 ½ nippu
kevätsipulia tai paksuvartista ruohosipulia

Kastike:

4 rkl
majoneesia
2 rkl
maapähkinävoita
1 rkl
limettimehua
1 
chili (valinnainen)

Tarjoiluun:

2 rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
Ravintosisältö (per annos): 2884 kJ  /  690 kcal
47 g Rasva
39 g Proteiini
27 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

400 g kiinteää tofua – 1 rkl maapähkinävoita – 1 tl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 rkl Kikkoman Mausteinen Chilikastike Kimchille80 ml Kikkoman Teriyaki - marinadi50 ml Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike1 rkl gochujang-chilitahnaa – 1 tl tuoretta raastettua inkivääriä – 1 tl fariinisokeria –  ½ nippu kevätsipulia tai paksuvartista ruohosipulia

Leikkaa tofu 2 cm leveiksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa maapähkinävoi, Kikkomanin seesamiöljy, Kikkoman Chilikastike Kimchille, Kikkoman Teriyaki-marinadi, Kikkoman Mirin-tyylinen makea kastike, gochujang-chilitahna, inkivääri ja sokeri. Silppua kevätsipuli ja lisää puolet siitä marinadiin. Lisää tofu ja sekoita hyvin. Anna marinoitua jääkaapissa ainakin kaksi tuntia.

Vaihe 2

4 rkl majoneesia – 2 rkl maapähkinävoita – 1 rkl limettimehua – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1  chili (valinnainen)

Sekoita majoneesi, maapähkinävoi, limettimehu, Kikkomanin soijakastike ja silputtu chili (valinnainen).

Vaihe 3

2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Pujota marinoidut tofupalat grillivartaisiin. Kypsennä kuumassa grillissä kummaltakin puolelta, kunnes tofu on ruskeaa ja hiukan rapeaa. 

Ripottele vartaiden päälle paahdetut seesaminsiemenet ja loput kevätsipulista. Tarjoile maapähkinämajoneesin kera.

Resepti-ID: 1236

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

400 g kiinteää tofua – 1 rkl maapähkinävoita – 1 tl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 rkl Kikkoman Mausteinen Chilikastike Kimchille80 ml Kikkoman Teriyaki - marinadi50 ml Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike1 rkl gochujang-chilitahnaa – 1 tl tuoretta raastettua inkivääriä – 1 tl fariinisokeria –  ½ nippu kevätsipulia tai paksuvartista ruohosipulia

Leikkaa tofu 2 cm leveiksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa maapähkinävoi, Kikkomanin seesamiöljy, Kikkoman Chilikastike Kimchille, Kikkoman Teriyaki-marinadi, Kikkoman Mirin-tyylinen makea kastike, gochujang-chilitahna, inkivääri ja sokeri. Silppua kevätsipuli ja lisää puolet siitä marinadiin. Lisää tofu ja sekoita hyvin. Anna marinoitua jääkaapissa ainakin kaksi tuntia.

4 rkl majoneesia – 2 rkl maapähkinävoita – 1 rkl limettimehua – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1  chili (valinnainen)

Sekoita majoneesi, maapähkinävoi, limettimehu, Kikkomanin soijakastike ja silputtu chili (valinnainen).

2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Pujota marinoidut tofupalat grillivartaisiin. Kypsennä kuumassa grillissä kummaltakin puolelta, kunnes tofu on ruskeaa ja hiukan rapeaa. 

Ripottele vartaiden päälle paahdetut seesaminsiemenet ja loput kevätsipulista. Tarjoile maapähkinämajoneesin kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.