Teriyaki-tofuvartaat
Teriyakikastikkeessa ja seesamiöljyssä marinoidut tofuvartaat tuovat keittiöösi itämaisen tuulahduksen. Marinadin makuja syventävät maapähkinävoi ja Kikkomanin Chilikastike Kimchille. Maapähkinämajoneesi viimeistelee makuelämyksen.
Ainekset
Kastike:
Tarjoiluun:
Valmistus
Vaihe 1
400 g kiinteää tofua – 1 rkl maapähkinävoita – 1 tl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 1 rkl Kikkoman Mausteinen Chilikastike Kimchille – 80 ml Kikkoman Teriyaki - marinadi – 50 ml Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike – 1 rkl gochujang-chilitahnaa – 1 tl tuoretta raastettua inkivääriä – 1 tl fariinisokeria – ½ nippu kevätsipulia tai paksuvartista ruohosipulia
Leikkaa tofu 2 cm leveiksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa maapähkinävoi, Kikkomanin seesamiöljy, Kikkoman Chilikastike Kimchille, Kikkoman Teriyaki-marinadi, Kikkoman Mirin-tyylinen makea kastike, gochujang-chilitahna, inkivääri ja sokeri. Silppua kevätsipuli ja lisää puolet siitä marinadiin. Lisää tofu ja sekoita hyvin. Anna marinoitua jääkaapissa ainakin kaksi tuntia.
Vaihe 2
4 rkl majoneesia – 2 rkl maapähkinävoita – 1 rkl limettimehua – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 chili (valinnainen)
Sekoita majoneesi, maapähkinävoi, limettimehu, Kikkomanin soijakastike ja silputtu chili (valinnainen).
Vaihe 3
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
Pujota marinoidut tofupalat grillivartaisiin. Kypsennä kuumassa grillissä kummaltakin puolelta, kunnes tofu on ruskeaa ja hiukan rapeaa.
Ripottele vartaiden päälle paahdetut seesaminsiemenet ja loput kevätsipulista. Tarjoile maapähkinämajoneesin kera.
Resepti-ID: 1236
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä