

Sitruksinen ponzu-taimen
Kokonainen taimen on helppo grilliruoka. Kala marinoidaan Ponzu-kastikkeessa ja tarjoillaan kermaisen sitruunakastikkeen kera. Kesän ehdoton grilliherkku!
Valmistus
Vaihe 1
Pese ja suomusta taimenet. Leikkaa nahkaan viiltoja, jotta marinadi imeytyy lihaan.
Vaihe 2
Pilko kevätsipulit. Murskaa valkosipuli valkosipulinpuristimella. Raasta inkivääri.
Vaihe 3
Ripottele kalan päälle puolet kevätsipulista, valkosipuli ja inkivääri. Peitä kala kokonaan Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastikeella ja jätä marinoitumaan.
Vaihe 4
Grillaa puolikasta valkosipulia kunnes se pehmenee (n. 20-30 minuuttia). Puolita sitruunat.
Vaihe 5
Grillaa taimenia kovassa lämpötilassa 10 minuuttia kummaltakin puolelta. Sivele kalaa välillä jäljelle jääneellä marinadilla. Grillaa samalla sitruunanpuoliskoja, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmeitä.
Vaihe 6
Laita kala sivuun siksi aikaa kun valmistat kastikkeen.
Vaihe 7
Purista kulhoon grillattujen sitruunoiden mehu. Lisää oliiviöljy, hunaja ja hienonnettu grillattu valkosipuli. Sekoita ainekset tehosekoittimessa ja mausta Kikkomanin soijakastikkeella ja pippurilla.
Vaihe 8
Ripottele taimenen päälle loput kevätsipulista ja tarjoile kastikkeen kera.
Resepti-ID: 1116
PDF-resepti
Kiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä