Sitruksinen ponzu-taimen

5 3 arviot
kokonaisaika 70 min
20 min esivalmistelut
30 min marinointi
20 min valmistus

Kokonainen taimen on helppo grilliruoka. Kala marinoidaan Ponzu-kastikkeessa ja tarjoillaan kermaisen sitruunakastikkeen kera. Kesän ehdoton grilliherkku!

Ainekset

2 annosta
2 
keskikokoista taimenta
2 
valkosipulinkynttä
1 nippu
kevätsipuleita
2 
cm tuoretta inkivääriä

Kastike

2 
sitruunaa
1 tl
hunajaa
 ½ 
puolikas valkosipuli (valinnainen)
pippuria maun mukaan
250 ml
oliiviöljyä
Ravintosisältö (per annos): 7700 kJ  /  1925 kcal
130 g Rasva
162 g Proteiini
21 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Pese ja suomusta taimenet. Leikkaa nahkaan viiltoja, jotta marinadi imeytyy lihaan.

Vaihe 2

Pilko kevätsipulit. Murskaa valkosipuli valkosipulinpuristimella. Raasta inkivääri.

Vaihe 3

Ripottele kalan päälle puolet kevätsipulista, valkosipuli ja inkivääri. Peitä kala kokonaan Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastikeella ja jätä marinoitumaan.

Vaihe 4

Grillaa puolikasta valkosipulia kunnes se pehmenee (n. 20-30 minuuttia). Puolita sitruunat.

Vaihe 5

Grillaa taimenia kovassa lämpötilassa 10 minuuttia kummaltakin puolelta. Sivele kalaa välillä jäljelle jääneellä marinadilla. Grillaa samalla sitruunanpuoliskoja, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmeitä.

Vaihe 6

Laita kala sivuun siksi aikaa kun valmistat kastikkeen.

Vaihe 7

Purista kulhoon grillattujen sitruunoiden mehu. Lisää oliiviöljy, hunaja ja hienonnettu grillattu valkosipuli. Sekoita ainekset tehosekoittimessa ja mausta Kikkomanin soijakastikkeella ja pippurilla.

Vaihe 8

Ripottele taimenen päälle loput kevätsipulista ja tarjoile kastikkeen kera.

Resepti-ID: 1116

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Pese ja suomusta taimenet. Leikkaa nahkaan viiltoja, jotta marinadi imeytyy lihaan.

Pilko kevätsipulit. Murskaa valkosipuli valkosipulinpuristimella. Raasta inkivääri.

Ripottele kalan päälle puolet kevätsipulista, valkosipuli ja inkivääri. Peitä kala kokonaan Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastikeella ja jätä marinoitumaan.

Grillaa puolikasta valkosipulia kunnes se pehmenee (n. 20-30 minuuttia). Puolita sitruunat.

Grillaa taimenia kovassa lämpötilassa 10 minuuttia kummaltakin puolelta. Sivele kalaa välillä jäljelle jääneellä marinadilla. Grillaa samalla sitruunanpuoliskoja, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmeitä.

Laita kala sivuun siksi aikaa kun valmistat kastikkeen.

Purista kulhoon grillattujen sitruunoiden mehu. Lisää oliiviöljy, hunaja ja hienonnettu grillattu valkosipuli. Sekoita ainekset tehosekoittimessa ja mausta Kikkomanin soijakastikkeella ja pippurilla.

Ripottele taimenen päälle loput kevätsipulista ja tarjoile kastikkeen kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07
08

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.