Paistettua kalaa hapanimeläkastikkeessa

kokonaisaika 90 min
20 min esivalmistelut
60 min marinointi
10 min valmistus

Turskanpalaset paistetaan kullanruskeiksi mausteisessa Mirin-marinadissa ja tarjotaan helpon ja herkullisen hapanimeläkastikkeen kanssa.

Ainekset

4 annosta
280 g
turskafileetä (vaaleaa kalaa)

Turskan marinadiin

Hapanimeläkastikkeeseen

100 ml
etikkaa
1 tl
suolaa
 ½ 
sipuli
 ½ 
porkkana
 ¼ 
punainen paprika
Chiliä (kuivattua tai tuoretta)
Hieman jauhoja panerointiin
Paistorasvaa tai öljyä paistamiseen
Ravintosisältö (per annos): 874 kJ  /  208 kcal
10,5 g Rasva
12,9 g Proteiini
14,9 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Taputtele turska kuivaksi ja leikkaa 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa Mirin-kastike ja soijakastike. Marinoi kalaa siinä hetken aikaa. 

Vaihe 2

Sekoita kaikki hapanimeläkastikkeen ainekset. 

Vaihe 3

Puolita sipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuori porkkana ja pese paprika. Leikkaa 5 cm pitkiksi suikaleiksi. Pese ja hienonna chili.

Vaihe 4

Laita leikatut vihannekset hapanimeläkastikkeeseen. 

Vaihe 5

Ota turska marinadista, taputtele kuivaksi ja kääntele jauhoissa. 

Vaihe 6

Uppopaista turskaa 180-asteisessa paistorasvassa tai öljyssä noin 3 minuutin ajan. Valuta rasva ja lisää kala hapanimeläkastikkeeseen. Anna maustua vähintään 1 tunnin ajan ennen tarjoilua.

Vinkki

Ruoka maistuu hyvältä jo muutaman tunnin maustumisajan jälkeen, mutta on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Resepti-ID: 1032

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Taputtele turska kuivaksi ja leikkaa 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa Mirin-kastike ja soijakastike. Marinoi kalaa siinä hetken aikaa. 

Sekoita kaikki hapanimeläkastikkeen ainekset. 

Puolita sipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuori porkkana ja pese paprika. Leikkaa 5 cm pitkiksi suikaleiksi. Pese ja hienonna chili.

Laita leikatut vihannekset hapanimeläkastikkeeseen. 

Ota turska marinadista, taputtele kuivaksi ja kääntele jauhoissa. 

Uppopaista turskaa 180-asteisessa paistorasvassa tai öljyssä noin 3 minuutin ajan. Valuta rasva ja lisää kala hapanimeläkastikkeeseen. Anna maustua vähintään 1 tunnin ajan ennen tarjoilua.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06

Löydä lisää reseptejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.