Miso-teriyakimarinoitu pekoni ja ananassalsa
Miso-teriyakimarinoitu pekoni ja ananassalsa

Miso-teriyakimarinoitu pekoni ja ananassalsa

5 1 arviot
kokonaisaika 1 t 20 min
20 min esivalmistelut
30 min valmistus
30 min marinointi

Nyt on makua! Miso-teriyakimarinoitu pekoni sivellään Kikkomanin paahdettua valkosipulia sisältävällä teriyakikastikkeella ja lisukkeena tarjoillaan mausteista ananassalsaa. Makeaa, suolaista ja mausteista – nam!

Ainekset

2 annosta
500 g
pekonisiivuja
1 rkl
misotahnaa
4 rkl
ananasmehua
4 rkl
mirin-riisiviini

Salsa:

300 g
ananasta
1 
habanero-chili
50 g
tuoretta korianteria
 ½ 
pieni kurkku
1 
pieni punasipuli
 ¼ tl
kuminaa
2 rkl
limettimehua
2 rkl
oliiviöljyä
1 hyppysellinen
suolaa
1 hyppysellinen
pippuria
Ravintosisältö (per annos):7.222 kJ / 1.726 kcal
66 gRasva
25 gProteiini
150 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

500 g pekonisiivuja – 90 ml Kikkoman Teriyaki - marinadi1 rkl misotahnaa – 4 rkl ananasmehua – 4 rkl mirin-riisiviini

Pistele pekoniin reikiä haarukalla. Sekoita keskenään misotahna, Kikkomanin teriyaki-marinadi, ananasmehu ja mirin-viini. Anna pekonin marinoitua marinadissa ainakin 30 minuuttia.

Vaihe 2

1 rkl Kikkoman Teriyaki - marinadi300 g ananasta

Viipaloi ananas. Sivele Kikkomanin teriyaki-marinadia viipaleisiin ja kypsennä hetki hyvin kuumassa grillissä. Kuori ja leikkaa grillattu ananas kuutioiksi.

Vaihe 3

1  pieni punainen sipuli –  ½  pieni kurkku – 1  habanero chili – 50 g tuoretta korianteria – 2 rkl limetin mehu – 2 rkl oliiviöljyä –  ¼ tl kuminaa – 1 hyppysellinen suolaa – 1 hyppysellinen pippuria – 4 rkl Kikkoman Paahdetuilla valkosipulilla maustettu Teriyaki-kastike

Silppua sipuli ja laita se kulhoon. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja pilko habanero ja korianteri. Sekoita ne sipulin kanssa kulhossa ja lisää grillattu ananas. Sekoita joukkoon limettimehu, oliiviöljy ja kumina. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa pekonia 15–20 minuuttia ja sivele Kikkomanin paahdetulla valkosipulilla maustetulla teriyaki-kastikkeella. Tarjoile pekoni salsan kera.

Vinkki:

Vihersalaatti sopii myös hyvin pekonin lisukkeeksi.

Resepti-ID: 1460

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

500 g pekonisiivuja – 90 ml Kikkoman Teriyaki - marinadi1 rkl misotahnaa – 4 rkl ananasmehua – 4 rkl mirin-riisiviini

Pistele pekoniin reikiä haarukalla. Sekoita keskenään misotahna, Kikkomanin teriyaki-marinadi, ananasmehu ja mirin-viini. Anna pekonin marinoitua marinadissa ainakin 30 minuuttia.

1 rkl Kikkoman Teriyaki - marinadi300 g ananasta

Viipaloi ananas. Sivele Kikkomanin teriyaki-marinadia viipaleisiin ja kypsennä hetki hyvin kuumassa grillissä. Kuori ja leikkaa grillattu ananas kuutioiksi.

1 pieni punainen sipuli – ½ pieni kurkku – 1 habanero chili – 50 g tuoretta korianteria – 2 rkl limetin mehu – 2 rkl oliiviöljyä – ¼ tl kuminaa – 1 hyppysellinen suolaa – 1 hyppysellinen pippuria – 4 rkl Kikkoman Paahdetuilla valkosipulilla maustettu Teriyaki-kastike

Silppua sipuli ja laita se kulhoon. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja pilko habanero ja korianteri. Sekoita ne sipulin kanssa kulhossa ja lisää grillattu ananas. Sekoita joukkoon limettimehu, oliiviöljy ja kumina. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa pekonia 15–20 minuuttia ja sivele Kikkomanin paahdetulla valkosipulilla maustetulla teriyaki-kastikkeella. Tarjoile pekoni salsan kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.