

Miso-teriyakimarinoitu pekoni ja ananassalsa
Nyt on makua! Miso-teriyakimarinoitu pekoni sivellään Kikkomanin paahdettua valkosipulia sisältävällä teriyakikastikkeella ja lisukkeena tarjoillaan mausteista ananassalsaa. Makeaa, suolaista ja mausteista – nam!
Valmistus
Vaihe 1

500 g pekonisiivuja – 90 ml Kikkoman Teriyaki - marinadi – 1 rkl misotahnaa – 4 rkl ananasmehua – 4 rkl mirin-riisiviini
Pistele pekoniin reikiä haarukalla. Sekoita keskenään misotahna, Kikkomanin teriyaki-marinadi, ananasmehu ja mirin-viini. Anna pekonin marinoitua marinadissa ainakin 30 minuuttia.
Vaihe 2

1 rkl Kikkoman Teriyaki - marinadi – 300 g ananasta
Viipaloi ananas. Sivele Kikkomanin teriyaki-marinadia viipaleisiin ja kypsennä hetki hyvin kuumassa grillissä. Kuori ja leikkaa grillattu ananas kuutioiksi.
Vaihe 3

1 pieni punainen sipuli – ½ pieni kurkku – 1 habanero chili – 50 g tuoretta korianteria – 2 rkl limetin mehu – 2 rkl oliiviöljyä – ¼ tl kuminaa – 1 hyppysellinen suolaa – 1 hyppysellinen pippuria – 4 rkl Kikkoman Paahdetuilla valkosipulilla maustettu Teriyaki-kastike
Silppua sipuli ja laita se kulhoon. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja pilko habanero ja korianteri. Sekoita ne sipulin kanssa kulhossa ja lisää grillattu ananas. Sekoita joukkoon limettimehu, oliiviöljy ja kumina. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa pekonia 15–20 minuuttia ja sivele Kikkomanin paahdetulla valkosipulilla maustetulla teriyaki-kastikkeella. Tarjoile pekoni salsan kera.
Vinkki:
Vihersalaatti sopii myös hyvin pekonin lisukkeeksi.
Resepti-ID: 1460
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä





















