

Falafelit ja tabbouleh-salaatti kvinoasta
Terveellisessä ja aromaattisessa salaatissa yhdistyvät perinteisen tabboulehin keveys ja raikkaus sekä rapeat falafelit. Kvinoa tuo salaattiin upean pähkinäisen maun ja tekee siitä ruokaisamman.
Ainekset
Falafelit:
Majoneesi:
Mayonnaise:
Koristeluun:
Valmistus
Vaihe 1

200 g eriväristä kvinoaa – 1 iso kurkku – 1 punasipuli – 1 chilipalko – 2 tomaattia – ½ nippu persiljaa – ½ nippu minttua – ½ nippu korianteria – 3 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa – 4 rkl oliiviöljyä
Keitä kvinoaa kiehuvassa vedessä 10–15 minuuttia, kunnes se pehmenee. Anna jäähtyä. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja chili. Kuutioi tomaatit. Silppua minttu, korianteri ja persilja. Laita kasvikset kulhoon ja lisää keitetty kvinoa, Kikkoman ponzu-sitrussoijakastike ja oliiviöljy. Sekoita ainekset hyvin yhteen.
Vaihe 2

200 g kikherneitä (valmiiksi liotettuja) – 1 pieni sipuli – 1 rkl silputtua korianteria – 1 rkl silputtua persiljaa – ¾ tl kuminaa – ½ tl jauhettua korianteria – ½ tl chilijauhetta – 1 tl valkosipulirouhetta – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 tl ruokasoodaa
Silppua sipuli. Lisää se kikherneiden kanssa tehosekoittimeen (voit myös käyttää lihamyllyä tai perunaprässiä). Kun seos on hienonnettu, lisää mausteet, Kikkomanin soijakastike, ruokasooda sekä yrtit ja sekoita hyvin. Muotoile seos falafeleiksi.
Vaihe 3

50 ml öljyä paistamiseen – 3 rkl majoneesia – 90 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 tl hunajaa – 1 tl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 1 rkl silputtua persiljaa
Paista falafelit öljyssä. Sekoita majoneesi, Kikkomanin soijakastike, hunaja sekä Kikkomanin seesamiöljy kulhossa. Tarjoile kvinoa-salaatti falafelien ja soijamajoneesin kera ja koristele yrteillä.
Resepti-ID: 1444
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä