Falafelit ja tabbouleh-salaatti kvinoasta
Falafelit ja tabbouleh-salaatti kvinoasta

Falafelit ja tabbouleh-salaatti kvinoasta

5 1 arviot
kokonaisaika 1 t
30 min esivalmistelut
30 min valmistus

Terveellisessä ja aromaattisessa salaatissa yhdistyvät perinteisen tabboulehin keveys ja raikkaus sekä rapeat falafelit. Kvinoa tuo salaattiin upean pähkinäisen maun ja tekee siitä ruokaisamman.

Ainekset

2 annosta
200 g
eriväristä kvinoaa
1 
iso kurkku
1 
punasipuli
1 
chilipalko
2 
tomaattia
 ½ nippu
persiljaa
 ½ nippu
minttua
 ½ nippu
korianteria
4 rkl
oliiviöljyä

Falafelit:

200 g
kikherneitä (valmiiksi liotettuja)
1 
pieni sipuli
1 rkl
silputtua korianteria
1 rkl
silputtua persiljaa
 ¾ tl
kuminaa
 ½ tl
jauhettua korianteria
 ½ tl
chilijauhetta
1 tl
valkosipulirouhetta
1 tl
ruokasoodaa
50 ml
öljyä paistamiseen

Majoneesi:

3 rkl
majoneesia

Mayonnaise:

1 tl
hunajaa

Koristeluun:

1 rkl
silputtua persiljaa
Ravintosisältö (per annos):3.753 kJ / 896 kcal
37 gRasva
28 gProteiini
114 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

200 g eriväristä kvinoaa – 1  iso kurkku – 1  punasipuli – 1  chilipalko – 2  tomaattia –  ½ nippu persiljaa –  ½ nippu minttua –  ½ nippu korianteria – 3 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa4 rkl oliiviöljyä

Keitä kvinoaa kiehuvassa vedessä 10–15 minuuttia, kunnes se pehmenee. Anna jäähtyä. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja chili. Kuutioi tomaatit. Silppua minttu, korianteri ja persilja. Laita kasvikset kulhoon ja lisää keitetty kvinoa, Kikkoman ponzu-sitrussoijakastike ja oliiviöljy. Sekoita ainekset hyvin yhteen.

Vaihe 2

200 g kikherneitä (valmiiksi liotettuja) – 1  pieni sipuli – 1 rkl silputtua korianteria – 1 rkl silputtua persiljaa –  ¾ tl kuminaa –  ½ tl jauhettua korianteria –  ½ tl chilijauhetta – 1 tl valkosipulirouhetta – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 tl ruokasoodaa

Silppua sipuli. Lisää se kikherneiden kanssa tehosekoittimeen (voit myös käyttää lihamyllyä tai perunaprässiä). Kun seos on hienonnettu, lisää mausteet, Kikkomanin soijakastike, ruokasooda sekä yrtit ja sekoita hyvin. Muotoile seos falafeleiksi.

Vaihe 3

50 ml öljyä paistamiseen – 3 rkl majoneesia – 90 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 tl hunajaa – 1 tl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 rkl silputtua persiljaa

Paista falafelit öljyssä. Sekoita majoneesi, Kikkomanin soijakastike, hunaja sekä Kikkomanin seesamiöljy kulhossa. Tarjoile kvinoa-salaatti falafelien ja soijamajoneesin kera ja koristele yrteillä.

Resepti-ID: 1444

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

200 g eriväristä kvinoaa – 1 iso kurkku – 1 punasipuli – 1 chilipalko – 2 tomaattia – ½ nippu persiljaa – ½ nippu minttua – ½ nippu korianteria – 3 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa4 rkl oliiviöljyä

Keitä kvinoaa kiehuvassa vedessä 10–15 minuuttia, kunnes se pehmenee. Anna jäähtyä. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja chili. Kuutioi tomaatit. Silppua minttu, korianteri ja persilja. Laita kasvikset kulhoon ja lisää keitetty kvinoa, Kikkoman ponzu-sitrussoijakastike ja oliiviöljy. Sekoita ainekset hyvin yhteen.

200 g kikherneitä (valmiiksi liotettuja) – 1 pieni sipuli – 1 rkl silputtua korianteria – 1 rkl silputtua persiljaa – ¾ tl kuminaa – ½ tl jauhettua korianteria – ½ tl chilijauhetta – 1 tl valkosipulirouhetta – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 tl ruokasoodaa

Silppua sipuli. Lisää se kikherneiden kanssa tehosekoittimeen (voit myös käyttää lihamyllyä tai perunaprässiä). Kun seos on hienonnettu, lisää mausteet, Kikkomanin soijakastike, ruokasooda sekä yrtit ja sekoita hyvin. Muotoile seos falafeleiksi.

50 ml öljyä paistamiseen – 3 rkl majoneesia – 90 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 tl hunajaa – 1 tl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 rkl silputtua persiljaa

Paista falafelit öljyssä. Sekoita majoneesi, Kikkomanin soijakastike, hunaja sekä Kikkomanin seesamiöljy kulhossa. Tarjoile kvinoa-salaatti falafelien ja soijamajoneesin kera ja koristele yrteillä.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.