Nuotiokasviksia ja bagna cauda -kastiketta
Nuotiokasviksia ja bagna cauda -kastiketta

Nuotiokasviksia ja bagna cauda -kastiketta

5 5 arviot
kokonaisaika 18 min
10 min esivalmistelut
8 min valmistus

Juhlista kesäisiä makuja ja värejä grillatuilla kauden kasviksilla ja klassisella italialaisella valkosipuli-anjoviskastikkeella, bagna caudalla. Tuoreet yrtit täydentävät maku- ja värikimaran.

Ainekset

2 annosta
70 g
kesäkurpitsaa
70 g
kukkakaalia
4 
kokonaista kevätsipulia
6 
parsaa
1 
punainen paprika
5 g
basilikaa
5 g
persiljaa
5 g
tuoretta timjamia
10 ml
oliiviöljyä

Kastike:

4 
valkosipulinkynttä silputtuna
4 
anjovisfileetä hienoksi silputtuna
60 ml
ekstra-neitsytoliiviöljyä
10 ml
sitruunamehua
Ravintosisältö (per annos):1.045 kJ / 250 kcal
20 gRasva
5 gProteiini
15 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

4  valkosipulinkynttä silputtuna – 4  anjovisfileetä hienoksi silputtuna – 60 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä – 10 ml sitruunamehua

Kuumenna oliiviöljy pienessä kattilassa keskilämmöllä. Lisää silputtu valkosipuli ja anjovis. Keitä 7–8 minuuttia usein sekoittaen, kunnes valkosipuli alkaa tuoksua ja anjovikset ovat liuenneet öljyyn. Ota kattila pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella tai morttelissa. Jätä odottamaan.

Vaihe 2

70 g kesäkurpitsaa – 70 g kukkakaalia – 4  kokonaista kevätsipulia – 6  parsaa – 1  punainen paprika – 5 g basilikaa – 5 g persiljaa – 5 g tuoretta timjamia – 10 ml oliiviöljyä – 30 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike

Sytytä nuotio tai esilämmitä grilli. Sivele viipaloidut tai puolitetut kasvikset oliiviöljyllä ja mausta Kikkomanin vähäsuolaisella soijakastikkeella. Laita kasvikset ritilälle. Grillaa tulella (tai grillissä) välillä käännellen, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja niissä on raidat ritilästä (5–7 minuuttia).
Asettele grillatut kasvikset tarjoiluvadille. Valuta lämmintä bagna cauda -kastiketta niiden päälle. Koristele silputuilla tuoreilla yrteillä.

Resepti-ID: 1437

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

4 valkosipulinkynttä silputtuna – 4 anjovisfileetä hienoksi silputtuna – 60 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä – 10 ml sitruunamehua

Kuumenna oliiviöljy pienessä kattilassa keskilämmöllä. Lisää silputtu valkosipuli ja anjovis. Keitä 7–8 minuuttia usein sekoittaen, kunnes valkosipuli alkaa tuoksua ja anjovikset ovat liuenneet öljyyn. Ota kattila pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella tai morttelissa. Jätä odottamaan.

70 g kesäkurpitsaa – 70 g kukkakaalia – 4 kokonaista kevätsipulia – 6 parsaa – 1 punainen paprika – 5 g basilikaa – 5 g persiljaa – 5 g tuoretta timjamia – 10 ml oliiviöljyä – 30 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike

Sytytä nuotio tai esilämmitä grilli. Sivele viipaloidut tai puolitetut kasvikset oliiviöljyllä ja mausta Kikkomanin vähäsuolaisella soijakastikkeella. Laita kasvikset ritilälle. Grillaa tulella (tai grillissä) välillä käännellen, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja niissä on raidat ritilästä (5–7 minuuttia).
Asettele grillatut kasvikset tarjoiluvadille. Valuta lämmintä bagna cauda -kastiketta niiden päälle. Koristele silputuilla tuoreilla yrteillä.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.