

Nuotiokasviksia ja bagna cauda -kastiketta
Juhlista kesäisiä makuja ja värejä grillatuilla kauden kasviksilla ja klassisella italialaisella valkosipuli-anjoviskastikkeella, bagna caudalla. Tuoreet yrtit täydentävät maku- ja värikimaran.
Ainekset
Kastike:
Valmistus
Vaihe 1

4 valkosipulinkynttä silputtuna – 4 anjovisfileetä hienoksi silputtuna – 60 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä – 10 ml sitruunamehua
Kuumenna oliiviöljy pienessä kattilassa keskilämmöllä. Lisää silputtu valkosipuli ja anjovis. Keitä 7–8 minuuttia usein sekoittaen, kunnes valkosipuli alkaa tuoksua ja anjovikset ovat liuenneet öljyyn. Ota kattila pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella tai morttelissa. Jätä odottamaan.
Vaihe 2

70 g kesäkurpitsaa – 70 g kukkakaalia – 4 kokonaista kevätsipulia – 6 parsaa – 1 punainen paprika – 5 g basilikaa – 5 g persiljaa – 5 g tuoretta timjamia – 10 ml oliiviöljyä – 30 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike
Sytytä nuotio tai esilämmitä grilli. Sivele viipaloidut tai puolitetut kasvikset oliiviöljyllä ja mausta Kikkomanin vähäsuolaisella soijakastikkeella. Laita kasvikset ritilälle. Grillaa tulella (tai grillissä) välillä käännellen, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja niissä on raidat ritilästä (5–7 minuuttia).
Asettele grillatut kasvikset tarjoiluvadille. Valuta lämmintä bagna cauda -kastiketta niiden päälle. Koristele silputuilla tuoreilla yrteillä.
Resepti-ID: 1437
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä