Linssipihvillä ja pinaatilla täytetty pitaleipä

kokonaisaika 55 min
20 min esivalmistelut
25 min valmistus
10 min jäähdyttäminen

Kaipaatko jotain maukasta lounaaksi? Rapealla linssipihvillä, yrteillä ja pinaatilla täytetty pitaleipä on terveellinen vaihtoehto ja sopii myös vegaaniseen ruokavalioon.

Ainekset

2 annosta

Kotletit:

60 g
hirssisuurimoita
60 g
punaisia linssejä
 ½ 
sipuli
1 rkl
silputtua korianteria
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
kuminaa
 ½ tl
mustapippuria
2 ½ rkl
öljyä paistamiseen

Lisäksi:

2 
pitaleipää
50 g
pinaattia
1 
punasipuli
tuoretta korianteria
1 nippu
ruohosipulia
Ravintosisältö (per annos): 2972 kJ  /  710 kcal
19 g Rasva
22 g Proteiini
109 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

60 g hirssisuurimoita – 60 g punaisia linssejä

Huuhtele hirssisuurimot ja linssit siivilässä ensin kylmällä vedellä ja sitten kiehuvalla vedellä. Kiehauta hirssi ja linssit sitten kattilassa, jossa on kaksi kertaa niiden määrä vettä. Laske lämpötilaa ja jatka keittämistä 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vaihe 2

60 g Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho ½  sipuli – 1 rkl silputtua korianteria – 1 tl paprikajauhetta –  ½ tl kuminaa –  ½ tl mustapippuria – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Sekoita hiukan jäähtyneisiin hirssisuurimoihin ja linsseihin silputtu sipuli, soijakastike, yrtit ja mausteet. Lisää pankojauhot ja sekoita hyvin.

Vaihe 3

Muotoile massasta pieniä pihvejä kostutetuilla käsillä.

Vaihe 4

2 ½ rkl öljyä paistamiseen – 4 rkl Kikkoman Paahdetuilla valkosipulilla maustettu Teriyaki-kastike

Paista pihvit pannulla öljyssä kullanruskeiksi kummaltakin puolelta. Lisää sitten Teriyaki-kastike ja jatka paistamista vielä 2 minuuttia.

Vaihe 5

2  pitaleipää

Paahda sillä välin pitaleipiä pannulla.

Vaihe 6

50 g pinaattia – 1  punasipuli – tuoretta korianteria – 1 nippu ruohosipulia

Kun pitaleivät ovat paahtuneet, täytä ne pinaatilla, ohueksi siivutetulla sipulilla, silputulla ruohosipulilla, korianterilla ja linssipihveillä.

Vinkki:

Voit kypsentää linssipihvit myös uunissa. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 180-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Kypsennysajan loppupuolella valele pihvejä Teriyaki-kastikkeella.

Resepti-ID: 1174

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

60 g hirssisuurimoita – 60 g punaisia linssejä

Huuhtele hirssisuurimot ja linssit siivilässä ensin kylmällä vedellä ja sitten kiehuvalla vedellä. Kiehauta hirssi ja linssit sitten kattilassa, jossa on kaksi kertaa niiden määrä vettä. Laske lämpötilaa ja jatka keittämistä 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

60 g Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho ½  sipuli – 1 rkl silputtua korianteria – 1 tl paprikajauhetta –  ½ tl kuminaa –  ½ tl mustapippuria – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Sekoita hiukan jäähtyneisiin hirssisuurimoihin ja linsseihin silputtu sipuli, soijakastike, yrtit ja mausteet. Lisää pankojauhot ja sekoita hyvin.

Muotoile massasta pieniä pihvejä kostutetuilla käsillä.

2 ½ rkl öljyä paistamiseen – 4 rkl Kikkoman Paahdetuilla valkosipulilla maustettu Teriyaki-kastike

Paista pihvit pannulla öljyssä kullanruskeiksi kummaltakin puolelta. Lisää sitten Teriyaki-kastike ja jatka paistamista vielä 2 minuuttia.

2  pitaleipää

Paahda sillä välin pitaleipiä pannulla.

50 g pinaattia – 1  punasipuli – tuoretta korianteria – 1 nippu ruohosipulia

Kun pitaleivät ovat paahtuneet, täytä ne pinaatilla, ohueksi siivutetulla sipulilla, silputulla ruohosipulilla, korianterilla ja linssipihveillä.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.