Kasviskroketit ja tomaatti-soijakastike
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1
Kuori ja pese perunat ja keitä suolatussa vedessä n. 20 minuuttia. Valuta vesi pois ja survo tai soseuta hienoksi.
Vaihe 2
Paloittele parsa- ja kukkakaali pieniksi kukinnoiksi, huuhdo kukinnot ja kiehauta. Valuta herkkusienet hyvin. Huuhdo kirsikkatomaatit.
Vaihe 3
Muotoile perunasoseesta palloja ja työnnä yksittäisiä kasvispaloja pallojen sisään.
Vaihe 4
Vatkaa kananmuna ja 2 rkl soijakastiketta kevyesti syvällä lautasella ja mausta pippurilla. Mittaa yhdelle syvälle lautaselle vehnäjauhot ja toiselle pankojauhot. Kääntele kasvistäytteiset perunasosepallot ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.
Vaihe 5
Valmista seuraavaksi tomaatti-soijakastike. Kiehauta tomaattimehu, lisää joukkoon oliivit ja loput soijakastikkeesta sekä sokeri (tai käytä soijakastikkeen ja sokerin sijaan makeaa soijakastiketta) ja mausta cayennepippurilla. Soseuta kastike sauvasekoittimella hieman ennen tarjoilua.
Vaihe 6
Huuhdo rucola, kuivaa salaattilingossa ja revi sopiviksi suupaloiksi.
Vaihe 7
Kuumenna öljy, friteeraa kasvistäytteiset perunapallot kullanruskeiksi ja valuta friteeratut pallot talouspaperilla. Annostele kasviskroketit lautasille, lusikoi päälle tomaatti-soijakastiketta ja tarjoa rucolan kanssa.
Vinkki
Tomaatti-soijakastikkeen sisältämän Kikkomanin luonnollisesti valmistetun soijakastikkeen ja sokerin voit korvata käyttämällä 2–3 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua makeaa soijakastiketta.
Resepti-ID: 845
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä