Inkivääri-kana-arancinit

kokonaisaika 40 min
40 min esivalmistelut

Ainekset

6 annosta
200 g
sushiriisiä
1 l
kasviöljyä
2 
broilerin koipireittä pieniksi paloiteltuna
1 rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
1 
kevätsipuli hienoksi silputtuna
 ½ rkl
ruskeaa sokeria

Kuorrute:

75 g
vehnäjauhoja
2 
keskikokoista kananmunaa kevyesti vatkattuna

Dippikastike:

2 
kevätsipulia ohuina renkaina koristeluun
1 tl
hienoksi silputtua tuoretta inkivääriä
2 rkl
riisietikkaa
1 tl
chilihiutaleita (haluttaessa)
Ravintosisältö (per annos): 1636 kJ  /  391 kcal
16,1 g Rasva
9,8 g Proteiini
50,8 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan, levitä riisi ohueksi kerrokseksi isolle lautaselle ja anna jäähtyä.

Vaihe 2

Kuumenna 1 tl öljyä pinnoitetulla paistinpannulla ja paista kananpaloja keskisuurella lämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Lisää joukkoon inkivääri, kevätsipuli, soijakastike ja sokeri. Vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes kanan pinta on kiiltävää. Anna jäähtyä.

Vaihe 3

Ota pieni määrä riisiä kostutetulle kämmenelle (jotta riisi ei jää käsiin kiinni) ja painele riisi litteäksi kämmenpohjalle. Laita keskelle ½ tl kanaseosta ja peitä täyte riisin sisään. Muotoile riisi palloksi. Jos riisiä on vaikea muotoilla palloksi, ota hieman lisää riisiä ja painele sitä, jotta se liimautuu yhteen. Pese kädet usein, jotta tärkkelys lähtee pois käsistä eikä riisi tartu käsiin.

Vaihe 4

Nosta valmiit riisipallot öljytylle pellille tai tuorekelmulla vuoratulle tarjottimelle. Muotoile yhteensä noin 18–20 tennispallon kokoista riisipalloa. Nosta pallot kylmään vähintään puoleksi tunniksi ennen friteerausta.

Vaihe 5

Täytä kattila korkeintaan puolilleen öljyllä ja kuumenna öljy 180-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, öljy on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala paistuu ruskeaksi 30 sekunnissa.

Vaihe 6

Laita jauhot, kananmunat ja pankojauhot erillisiin mataliin kulhoihin tai erillisille lautasille. Kääntele riisipallot ensin jauhoissa, sitten kanamunassa ja lopuksi pankojauhoissa.

Vaihe 7

Nosta pallot (noin 5 palloa kerralla) varovasti kuumaan öljyyn ja friteeraa palloja 5–6 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta pallot talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois.

Vaihe 8

Sekoita dippiainekset keskenään ja tarjoa arancinit dipin kanssa. Halutessasi voit ripotella päälle silputtua kevätsipulia.

Resepti-ID: 11

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan, levitä riisi ohueksi kerrokseksi isolle lautaselle ja anna jäähtyä.

Kuumenna 1 tl öljyä pinnoitetulla paistinpannulla ja paista kananpaloja keskisuurella lämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Lisää joukkoon inkivääri, kevätsipuli, soijakastike ja sokeri. Vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes kanan pinta on kiiltävää. Anna jäähtyä.

Ota pieni määrä riisiä kostutetulle kämmenelle (jotta riisi ei jää käsiin kiinni) ja painele riisi litteäksi kämmenpohjalle. Laita keskelle ½ tl kanaseosta ja peitä täyte riisin sisään. Muotoile riisi palloksi. Jos riisiä on vaikea muotoilla palloksi, ota hieman lisää riisiä ja painele sitä, jotta se liimautuu yhteen. Pese kädet usein, jotta tärkkelys lähtee pois käsistä eikä riisi tartu käsiin.

Nosta valmiit riisipallot öljytylle pellille tai tuorekelmulla vuoratulle tarjottimelle. Muotoile yhteensä noin 18–20 tennispallon kokoista riisipalloa. Nosta pallot kylmään vähintään puoleksi tunniksi ennen friteerausta.

Täytä kattila korkeintaan puolilleen öljyllä ja kuumenna öljy 180-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, öljy on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala paistuu ruskeaksi 30 sekunnissa.

Laita jauhot, kananmunat ja pankojauhot erillisiin mataliin kulhoihin tai erillisille lautasille. Kääntele riisipallot ensin jauhoissa, sitten kanamunassa ja lopuksi pankojauhoissa.

Nosta pallot (noin 5 palloa kerralla) varovasti kuumaan öljyyn ja friteeraa palloja 5–6 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta pallot talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois.

Sekoita dippiainekset keskenään ja tarjoa arancinit dipin kanssa. Halutessasi voit ripotella päälle silputtua kevätsipulia.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07
08

Löydä lisää reseptejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.