Grillatut antipastivihannekset sitruunasoijakastikkeella
Herkullinen, italialaistyylinen kylmä alkupala värikkäistä grillatuista vihanneksista, jossa on aromaattinen ja hedelmäinen sitruunan ja Mirin-kastikkeen maku.
Valmistus
Vaihe 1
Sekoita kaikki sitruunasoijakastikkeen ainekset.
Vaihe 2
Kuori ja murskaa valkosipuli yrtti-valkosipuliöljyä varten. Pese yrtit, taputtele kuiviksi, hienonna ja kuumenna alhaisella lämmöllä pienessä kattilassa valkosipulin ja öljyn kanssa.
Vaihe 3
Pese munakoiso ja kesäkurpitsa. Leikkaa noin ½ cm paksuiksi siivuiksi. Puolita suippopaprikat, poista siemenet ja leikkaa leveiksi suikaleiksi.
Vaihe 4
Kaada yrtti-valkosipuliöljy vihannesten päälle. Paista paistinpannulla tai parilapannulla noin 5 minuutin ajan välillä käännellen. Kuori suippopaprikat varovasti.
Vaihe 5
Laita kaikki vihannekset kulhoon ja marinoi sitruunasoijakastikkeella.
Vaihe 6
Asettele antipastivihannekset lautasille, pirskottele päälle loppu yrtti-valkosipuliöljy ja tarjoa huoneenlämpöisenä.
Vinkki
Käytä mieluiten parilapannua, jotta vihanneksiin tulee grilliraidat.
Laita grillatut paprikat heti kulhoon ja peitä tuorekelmulla. Anna jäähtyä 10 minuutin ajan (ei pidempään). Näin kuoret irtoavat helposti.
Koristele tuoreella rosmariinilla ja sitruunaviipaleilla.
Resepti-ID: 1031
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä