Fusillipastaa juustokastikkeessa ja soijalla maustettua bolognesekastiketta
Fusillipastaa juustokastikkeessa ja soijalla maustettua bolognesekastiketta

Fusillipastaa juustokastikkeessa ja soijalla maustettua bolognesekastiketta

kokonaisaika 45 min
45 min esivalmistelut

Ainekset

4 annosta

Soijakastike-bolognese:

200 g
nauta-sikajauhelihaa
1 rkl
oliiviöljyä
200 ml
kanalientä
2 rkl
sokeria
3 tl
maissi- tai perunajauhoja
vastajauhettua mustapippuria

Juustokastike ja pasta:

240 g
fusillipastaa
2 ½ 
basilikan vartta
400 g
vihreää parsaa (n. 8 kpl)
80 g
kirsikkatomaatteja (n. 8 kpl)
2 
salottisipulia
2 rkl
oliiviöljyä
80 ml
valkoviiniä
80 g
gorgonzolajuustoa
160 ml
kanalientä
1 ½ dl
kermaa
vastajauhettua mustapippuria

Valmistus

Vaihe 1

Valmista ensin soijalla maustettu bolognesekastike: Kuumenna oliiviöljy pannulla ja ruskista jauheliha. Lisää joukkoon kanaliemi, soijakastike ja sokeri. Kiehauta hetki. Sekoita maissi- tai perunajauhot 4 teelusikalliseen vettä, kaada seos kastikkeen joukkoon ja kiehauta hetki. Mausta pippurilla ja pidä lämpimänä.

Vaihe 2

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo basilika ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Revi lehdet irti ja silppua hienoksi.

Vaihe 3

Valmista seuraavaksi juustokastike: Pese parsat, kuori kolmannes parsan tyvestä ja leikkaa vinosti 3–4 cm:n pituisiksi paloiksi. Huuhdo ja puolita tomaatit. Kuori salottisipulit ja leikkaa kuutioiksi.

Vaihe 4

Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. ja Paista parsaa ja tomaatteja hetki. Nosta pois pannulta ja pidä lämpiminä. Kuumenna loput öljystä pannulla ja kuullota sipulit. Kaada joukkoon valkoviini ja kiehauta. Paloittele gorgonzolajuusto. Lisää pannulle juustopalat, kanaliemi ja kerma. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla.

Vaihe 5

Sekoita pasta, tomaatit ja parsa juustokastikkeen joukkoon ja annostele lautasille. Nosta soijalla maustettu bolognesekastike annosten päälle ja rouhi päälle pippuria. Koristele basilikanlehdillä ennen tarjoilua.

Resepti-ID: 100

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Valmista ensin soijalla maustettu bolognesekastike: Kuumenna oliiviöljy pannulla ja ruskista jauheliha. Lisää joukkoon kanaliemi, soijakastike ja sokeri. Kiehauta hetki. Sekoita maissi- tai perunajauhot 4 teelusikalliseen vettä, kaada seos kastikkeen joukkoon ja kiehauta hetki. Mausta pippurilla ja pidä lämpimänä.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo basilika ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Revi lehdet irti ja silppua hienoksi.

Valmista seuraavaksi juustokastike: Pese parsat, kuori kolmannes parsan tyvestä ja leikkaa vinosti 3–4 cm:n pituisiksi paloiksi. Huuhdo ja puolita tomaatit. Kuori salottisipulit ja leikkaa kuutioiksi.

Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. ja Paista parsaa ja tomaatteja hetki. Nosta pois pannulta ja pidä lämpiminä. Kuumenna loput öljystä pannulla ja kuullota sipulit. Kaada joukkoon valkoviini ja kiehauta. Paloittele gorgonzolajuusto. Lisää pannulle juustopalat, kanaliemi ja kerma. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla.

Sekoita pasta, tomaatit ja parsa juustokastikkeen joukkoon ja annostele lautasille. Nosta soijalla maustettu bolognesekastike annosten päälle ja rouhi päälle pippuria. Koristele basilikanlehdillä ennen tarjoilua.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.