Äyriäisgratiini béchamelkastikkeella
Gratiini on parasta lohturuokaa – tällä kertaa japanilaisella twistillä. Houkutteleva kullanruskea pinta syntyy béchamelkastikkeesta, mozzarellasta ja pankojauhoista.
Ainekset
Äyriäiset:
Béchamelkastike:
Päälle:
Koristeluun:
Valmistus
Vaihe 1
150 g sushiriisiä – 60 g porkkanaa – 60 g sipulia – 30 g selleriä – 1 valkosipulinkynsi – 40 g voita – 300 g äyriäissekoitusta (esim. mustekalaa, simpukoita, katkarapuja) – 60 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 tl curryjauhetta
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä ja levitä riisi uunivuokaan.
Leikkaa pesty porkkana ja selleri pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja valkosipuli ja paista kaikki kasvikset voissa kullanruskeiksi. Lisää sekaan äyriäissekoitus ja jatka paistamista vielä 3 minuuttia. Mausta seos lopuksi Kikkomanin soijakastikkeella ja curryjauheella. Levitä seos uunivuokaan riisin sekaan.
Vaihe 2
30 g voita – 30 g vehnäjauhoja – 250 ml maitoa – 30 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 hyppysellinen pippuria
Sulata voi, lisää jauhot ja paista 2 minuuttia. Lisää sitten maito samalla voimakkaasti sekoittaen, jotta kastikkeesta tulee sileää. Kiehauta ja mausta Kikkomanin soijakastikkeella ja pippurilla. Kaada kastike uunivuokaan riisin ja äyriäisten päälle.
Vaihe 3
100 g mozzarellajuustoa – 30 g Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho – 1 rkl ruohosipulia
Revi mozzarella käsin paloiksi kastikkeen päälle. Ripottele pinnalle Kikkomanin panko-korppujauhoja ja paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Koristele valmis annos ruohosipulisilpulla.
Resepti-ID: 1365
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä