Äyriäisgratiini béchamelkastikkeella
Äyriäisgratiini béchamelkastikkeella

Äyriäisgratiini béchamelkastikkeella

kokonaisaika50 min
20 minesivalmistelut
30 minvalmistus

Gratiini on parasta lohturuokaa – tällä kertaa japanilaisella twistillä. Houkutteleva kullanruskea pinta syntyy béchamelkastikkeesta, mozzarellasta ja pankojauhoista.

Ainekset

2 annosta
150 g
sushiriisiä

Äyriäiset:

60 g
porkkanaa
60 g
sipulia
30 g
selleriä
1 
valkosipulinkynsi
40 g
voita
300 g
äyriäissekoitusta (esim. mustekalaa, simpukoita, katkarapuja)
1 tl
curryjauhetta

Béchamelkastike:

30 g
voita
30 g
vehnäjauhoja
250 ml
maitoa
1 hyppysellinen
pippuria

Päälle:

100 g
mozzarellajuustoa

Koristeluun:

1 rkl
ruohosipulia
Ravintosisältö (per annos):4408 kJ / 1053 kcal
56,2 gRasva
36,9 gProteiini
97,5 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

150 g sushiriisiä – 60 g porkkanaa – 60 g sipulia – 30 g selleriä – 1  valkosipulinkynsi – 40 g voita – 300 g äyriäissekoitusta (esim. mustekalaa, simpukoita, katkarapuja) – 60 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 tl curryjauhetta

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä ja levitä riisi uunivuokaan.
Leikkaa pesty porkkana ja selleri pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja valkosipuli ja paista kaikki kasvikset voissa kullanruskeiksi. Lisää sekaan äyriäissekoitus ja jatka paistamista vielä 3 minuuttia. Mausta seos lopuksi Kikkomanin soijakastikkeella ja curryjauheella. Levitä seos uunivuokaan riisin sekaan.

Vaihe 2

30 g voita – 30 g vehnäjauhoja – 250 ml maitoa – 30 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 hyppysellinen pippuria

Sulata voi, lisää jauhot ja paista 2 minuuttia. Lisää sitten maito samalla voimakkaasti sekoittaen, jotta kastikkeesta tulee sileää. Kiehauta ja mausta Kikkomanin soijakastikkeella ja pippurilla. Kaada kastike uunivuokaan riisin ja äyriäisten päälle.

Vaihe 3

100 g mozzarellajuustoa – 30 g Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho1 rkl ruohosipulia

Revi mozzarella käsin paloiksi kastikkeen päälle. Ripottele pinnalle Kikkomanin panko-korppujauhoja ja paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Koristele valmis annos ruohosipulisilpulla.

Resepti-ID: 1365

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

150 g sushiriisiä – 60 g porkkanaa – 60 g sipulia – 30 g selleriä – 1 valkosipulinkynsi – 40 g voita – 300 g äyriäissekoitusta (esim. mustekalaa, simpukoita, katkarapuja) – 60 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 tl curryjauhetta

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä ja levitä riisi uunivuokaan.
Leikkaa pesty porkkana ja selleri pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja valkosipuli ja paista kaikki kasvikset voissa kullanruskeiksi. Lisää sekaan äyriäissekoitus ja jatka paistamista vielä 3 minuuttia. Mausta seos lopuksi Kikkomanin soijakastikkeella ja curryjauheella. Levitä seos uunivuokaan riisin sekaan.

30 g voita – 30 g vehnäjauhoja – 250 ml maitoa – 30 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 hyppysellinen pippuria

Sulata voi, lisää jauhot ja paista 2 minuuttia. Lisää sitten maito samalla voimakkaasti sekoittaen, jotta kastikkeesta tulee sileää. Kiehauta ja mausta Kikkomanin soijakastikkeella ja pippurilla. Kaada kastike uunivuokaan riisin ja äyriäisten päälle.

100 g mozzarellajuustoa – 30 g Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho1 rkl ruohosipulia

Revi mozzarella käsin paloiksi kastikkeen päälle. Ripottele pinnalle Kikkomanin panko-korppujauhoja ja paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Koristele valmis annos ruohosipulisilpulla.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.