Kikkomanin grillillä kihisee. Katso parhaat grillireseptit

31. März 2023

Grillikausi on leimahtanut käyntiin, ja Kikkoman on vahvasti menossa mukana. Paras grillimauste voi löytyä yllättävänkin läheltä. Kikkomanin luonnollisesti valmistettu soijakastike sopii moneen eri ruokakulttuuriin, ja sitä voi käyttää niin marinadeissa kuin pöytämausteenakin. Kaipaatko makua kalaan ja lihaan? Kasviksiin? Raikkaisiin salaatteihin ja kastikkeisiin? Kikkomanin soijakastike tuo kaikkien grilliruokien parhaat maut esiin. Ei muuta kuin grilli tulille ja Kikkomanin grillireseptit esiin!

Umami kruunaa makuelämyksen

Tavoitteletko säväyttävää makua? Haluatko yhdistää grilliruokiisi vaikutteita eri maiden keittiöistä? Yhdistävä tekijä maailman eri keittiöistä löytyvien makujen välillä on nimeltään umami. Viides perusmaku tasapainottaa kokonaisuutta ja parantaa monenlaisten ruokien maukkautta. Umamilla ei itsessään ole erityistä makua, mutta se korostaa muita makuja ja takaa parhaan lopputuloksen sekä herkullisen aromikkuuden. Kuulostaako hyvältä? Tässä ovat Kikkomanin kolme umami-muskettisoturia:

Kikkomanin luonnollisesti valmistettu soijakastike - on varma valinta kaikenlaisiin grilliruokiin vivahteikkaan umaminsa ansiosta.
Kikkomanin Teriyaki-marinadi - ilahduttaa makeudellaan ja suolaisuudellaan ja tuo uuden maku-ulottuvuuden grilliruokiin.
Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike - yhdistää soijakastikkeen maun sitrushedelmien aromiin - – lopputulos on herkullisen raikas.

Pihviä pöytään

Kuvittele ihanan murea, mehukas ja maukas grillipihvi. Kikkomanin marinadeilla toteutat talven aikana hautuneet grilliunelmat. Marinoinnin ansiosta mausteet pääsevät syvemmälle lihaan ja tekevät mausta täyteläisemmän. Marinadeilla saat makua myös kalaan ja vihanneksiin. Lue alta, miksi grilliliha kannattaa maustaa Kikkomanilla.

Viskillä maustetut välikyljykset grillissä - ravistavat makuhermot hereille

Meren makuja grilliin

Vanhan sanonnan mukaan meressä riittää kaloja, ja samalla periaatteella kalaresepteissä riittäisi grillattavaa vaikka koko kesäksi. Kala maistuu erityisen hyvältä grillattuna, etenkin jos sen malttaa marinoida etukäteen. Ennen tarjoilua päälle voi lorauttaa vielä tilkkasen Kikkomanin kastiketta. Soijakastike, Teriyaki-marinadi vai Ponzu-sitrussoijakastike? Testaa ja löydä oma suosikkisi. Aloitetaan kahdesta herkullisesta ideasta.

Grillatut lohihampurilaiset - Suussa sulava grilliateria syntyy myös ilman punaista lihaa

Kevyempään grillikesään: salaattia sen olla pitää

Miksi tyytyä raskaaseen ruokaan, kun valittavana on monia kevyitä mutta silti ihanan herkullisia kastikkeita ja salaatteja? Kikkomanilla on omaperäisiä resepti-ideoita myös kokonaan tai osittain lihatonta ruokavaliota noudattaville. Millainen salaatti sopii grilli-iltaan? Rapea, värikäs ja raikas ei ainakaan voi mennä vikaan.

Näitä salaatteja ei ole tarkoitettu vain liha- ja kalaruokien lisukkeeksi. Kekseliään ja raikkaan makuyhdistelmän ansiosta niistä voikin tulla grilli-illan suursuosikkeja. Jos haluat parhaan mahdollisen maun vähimmällä vaivalla, valitse sopiva Kikkoman-kastike ja testaa reseptit.

Mango- ja porkkanasalaatti - Lumottujen makujen puutarha

Kaikki maistuu paremmalta voin kanssa

Ranskalaisen keittiön perusohjenuorana on, että kaikki maistuu paremmalta voin kanssa. Tätä filosofiaa tulisi soveltaa erityisesti grilliruokiin. Soijakastikkeen, yrttien ja voin yhdistelmästä saat täydellisen mausteen grillatulle lihalle, kalalle tai kasviksille. Tämän maustevoin valmistamiseen kannattaa varata 10 minuuttia.

Nyt tiedät kaiken, mitä suussa sulavan grilliaterian valmistus vaatii. Eiköhän siis laiteta grilli tulille ja oteta ainekset esiin. Herkullinen lopputulos syntyy erityisen helposti Kikkomanin avulla, ja seuraavaksi päiväksi jää tähteitä vain hyvällä onnella!

Soijakastike-yrttivoi grilliruoille - Lumottujen makujen puutarha

Parhaat grillausvinkit

1. Kuumenna grilli valmiiksi. Esikuumenna grilli kunnolla. Liekkien tulisi leimahdella! Esikuumennus takaa paremman maun ja rapeuden sekä estää ruokaa palamasta kiinni arinaan.

2. Ota liha huoneenlämpöön. Ota liha huoneenlämpöön noin 20–30 minuuttia ennen grillausta. Kun liha on vain hieman viileä grillauksen alkaessa, se kypsyy nopeammin. Näin kypsyysasteeksi on helpompi saada täydellinen medium miinus.

3. Tuo maut esiin. Mausta ruoat reilulla kädellä, jotta maut pääsevät esiin. Jos yrität vähentää suolan käyttöä, kokeile vähäsuolaisempaa versiota Kikkomanin luonnollisesti valmistetusta soijakastikkeesta. Se sisältää 43 % vähemmän suolaa, mutta ainutlaatuinen suolainen maku on täysin ennallaan!

4. Kokeile karamellisointia. Grilliruoka on hyvää nimenomaan grillatun pintansa vuoksi. Käännä ruokia siis vain kerran, ole kärsivällinen ja kokeile makeita marinadeja. Hunajalla maustetulla Teriyaki BBQ -kastikkeella saat erityisen herkullisen karamellisoinnin.

5. Löydä tasapaino makujen välillä. Liian makeaa? Liian tulista? Liian suolaista? Happamuus tarjoaa hyvää vastapainoa. Hapot tekevät kastikkeesta raikkaan ja maukkaan. Voit puristaa joukkoon sitruunaa tai kokeilla Kikkomanin herkullista Ponzu-sitrussoijakastiketta.

Mitä umami tarkoittaa?

Umami-sanassa yhdistyvät japanilaiset sanat ”umai”, joka tarkoittaa herkullista ja maukasta, ja ”mi”, joka tarkoittaa makua.

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.