Viskillä maustetut Rib eye pihvit ja kurkku-melonisalaattia
Mureiden rib eye -pihvien marinadissa on Kikkomanin soijakastiketta, vaahterasiirappia ja mausteita. Kypsennyksen aikana lihaa valellaan upean makuisella viski-appelsiinikastikkeella. Raikas kurkku-melonisalaatti on täydellinen lisuke lihalle.
Ainekset
Marinadi:
Valelukastike:
Salaatti:
Soijakastike-yrttivoi:
Valmistus
Vaihe 1
Taputtele kyljykset kuivaksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sivele kyljykset marinadilla. Laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
Vaihe 2
Aloita valelukastikkeen valmistus kuorimalla salottisipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon viski, appelsiinimehu ja soijakastike ja sekoita tasaiseksi tehosekoittimessa. Lisää pippuria oman maun mukaan ja laita kastike jääkaappiin odottamaan.
Vaihe 3
Aloita salaatin valmistus pesemällä ja leikkaamalla kurkku ohuiksi siivuiksi. Puolita meloni, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Murenna fetajuusto. Puolita suippopaprikat ja poista siemenkota. Pese ja leikkaa renkaiksi.
Vaihe 4
Valmista salaattikastike sekoittamalla tehosekoittimessa 1–2 ruokalusikallista kuutioitua melonia, oliiviöljy, viinietikka, soijakastike ja hunaja. Mausta pippurilla. Lisää kastike salaattiin ja sekoita.
Vaihe 5
Aloita soijakastike- ja yrttivoin valmistus kuorimalla ja silppuamalla valkosipuli pieneksi. Pese basilika, taputtele kuivaksi ja irrota lehdet. Leikkaa lehdet ohuiksi suikaleiksi. Sekoita keskenään valkosipuli, basilika, soijakastike, parmesaani, vaahterasiirappi ja voi. Mausta pippurilla.
Vaihe 6
Laita kyljykset grilliin (sulje kansi, jos grilli on kannellinen). Grillaa haluttuun kypsyyteen (katso vinkki) ja valele kyljyksiä viski- ja appelsiinikastikkeella. Tarjoa soijakastike- ja yrttivoin sekä salaatin kanssa.
Vinkki:
Marinadi sopii mainiosti myös grillatulle possunkyljelle. Jokainen nauttii pihvinsä mieluiten tiettyyn kypsyyteen paistettuna.
Alla olevien sisälämpötilojen perusteella varmistat oikean kypsyysasteen. Sisälämpötilan voi mitata paistomittarilla, joka tulee painaa pihvin keskiosaan (ei kokonaan läpi) luuta välttäen.
Raaka: 48–52 °C
Medium miinus: 52–55 °C
Medium: 55–59 °C
Kypsä: 60–62 °C
Resepti-ID: 867
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä