Grillatut lohiburgerit

kokonaisaika 35 min
10 min esivalmistelut
25 min valmistus

Mehukkaat grillatut lohiburgerit hiiligrillatuilla tomaateilla ja kesäkurpitsalla sekä viikunasinapilla. Kauniit kotitekoiset burgerisämpylät saavat luonnollisen värinsä punajuuresta ja keltaisesta maustekurkumasta!

Ainekset

4 annosta
100 ml
punajuurimehua (tai ¼–½ teelusikallista kurkumaa sekoitettuna yhteen desilitraan vettä)
 ½ 
tuorehiivakuutio (= 21 g)
1 
kananmuna, erottele keltuainen valkuaisesta
250 g
jauhoa ja hieman ylimääräistä taikinaan ripoteltavaksi
1 rkl
sokeria
suolaa
40 g
pehmennettyä voita
muutama timjamin lehti

Lohiburgerit ja lisukkeet

600 g
lohifileetä ilman nahkaa
 ¼ tl
sitruunapippuria
1 
pihvitomaatti
1 
pieni kesäkurpitsa
2 
kuivattua viikunaa
3 rkl
sinappia
1 tl
vaahterasiirappia
4 viipale
juustoa
Ravintosisältö (per annos): 3457 kJ  /  825 kcal
41 g Rasva
51,4 g Proteiini
60 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Aloita burgerisämpylöiden valmistus lämmittämällä mehu (tai ¼–½ teelusikallista kurkumaa sekoitettuna yhteen desilitraan vettä). Murenna joukkoon hiiva ja liuota se nesteeseen sekoittamalla. Erota kananmunan valkuainen ja keltuainen toisistaan. Sekoita keskenään hiivaliuos, jauhot, sokeri, ½ teelusikallista suolaa, pehmennetty voi, timjamin lehdet ja munan keltuainen. Vaivaa taikina pehmeäksi ja tasaiseksi. Peitä taikina ja anna kohota lämpimässä noin tunnin ajan.

Vaihe 2

Muotoile taikinasta 4 litteää burgerisämpylää ja anna kohota vielä 20 minuuttia. Esilämmitä uuni 200 °C:seen (kiertoilmauuni 180 °C:seen). Sivele sämpylät munan valkuaisella, ripottele päälle hieman timjamia ja paista uunissa noin 15–20 minuuttia. Anna sämpylöiden jäähtyä.

Vaihe 3

Aloita lohipihvien valmistus taputtelemalla lohifileet kuivaksi ja sekoittamalla ne tehosekoittimessa pippurin ja soijakastikkeen kanssa. Muotoile pihvitaikinasta 4 pihviä ja laita ne jääkaappiin odottamaan grillausta. Pese tomaatti, irrota kanta ja leikkaa neljäksi paksuksi viipaleeksi. Pese kesäkurpitsa, irrota kanta ja leikkaa pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi.

Vaihe 4

Valmista viikunasinappi sekoittamalla viikunat, sinappi ja vaahterasiirappi keskenään tehosekoittimessa. Puolita burgerisämpylät ja sivele viikunasinappia molemmille puolille. Laita lohipihvit grilliin 6-8 min. lisää lopuksi tomaatit ja kesäkurpitsasiivut grilliin noin 2-3 min ja sulje kansi kypsennyksen ajaksi, jos grilli on kannellinen. Asettele tomaattiviipaleet, kesäkurpitsasiivut, lohipihvit ja juustosiivut sämpylänpuolikkaiden väliin tarjoilua varten. Hyvää ruokahalua!

Vinkki

Halutessasi voit myös paahtaa sämpylät grillissä.

Jos et halua tehdä viikunasinappia itse, voit ostaa sen myös valmiina.

Resepti-ID: 870

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Aloita burgerisämpylöiden valmistus lämmittämällä mehu (tai ¼–½ teelusikallista kurkumaa sekoitettuna yhteen desilitraan vettä). Murenna joukkoon hiiva ja liuota se nesteeseen sekoittamalla. Erota kananmunan valkuainen ja keltuainen toisistaan. Sekoita keskenään hiivaliuos, jauhot, sokeri, ½ teelusikallista suolaa, pehmennetty voi, timjamin lehdet ja munan keltuainen. Vaivaa taikina pehmeäksi ja tasaiseksi. Peitä taikina ja anna kohota lämpimässä noin tunnin ajan.

Muotoile taikinasta 4 litteää burgerisämpylää ja anna kohota vielä 20 minuuttia. Esilämmitä uuni 200 °C:seen (kiertoilmauuni 180 °C:seen). Sivele sämpylät munan valkuaisella, ripottele päälle hieman timjamia ja paista uunissa noin 15–20 minuuttia. Anna sämpylöiden jäähtyä.

Aloita lohipihvien valmistus taputtelemalla lohifileet kuivaksi ja sekoittamalla ne tehosekoittimessa pippurin ja soijakastikkeen kanssa. Muotoile pihvitaikinasta 4 pihviä ja laita ne jääkaappiin odottamaan grillausta. Pese tomaatti, irrota kanta ja leikkaa neljäksi paksuksi viipaleeksi. Pese kesäkurpitsa, irrota kanta ja leikkaa pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi.

Valmista viikunasinappi sekoittamalla viikunat, sinappi ja vaahterasiirappi keskenään tehosekoittimessa. Puolita burgerisämpylät ja sivele viikunasinappia molemmille puolille. Laita lohipihvit grilliin 6-8 min. lisää lopuksi tomaatit ja kesäkurpitsasiivut grilliin noin 2-3 min ja sulje kansi kypsennyksen ajaksi, jos grilli on kannellinen. Asettele tomaattiviipaleet, kesäkurpitsasiivut, lohipihvit ja juustosiivut sämpylänpuolikkaiden väliin tarjoilua varten. Hyvää ruokahalua!

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.