Hae
Suodattaa
70 / 381

Tofu-kasviswokki

Seesamiöljyllä ja soijakastikkeella maustettu herkullinen vegaaninen tofuwokki

Tofu-kasviswokki
Valmistusaika 35 min
Valmistelu aika: 20 min
Kokkausaika 15 min
2177 kJ / 521 kcal
Rasva: 39,2 g
Protein / Proteiini: 23,8 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 12,4 g

Ainekset 2 annokselle

  • 250 g kiinteää tofua kuutioituna
  • 50 g vihreitä papuja paloiteltuna
  • 50 g sokeriherneen palkoja viistosti halkaistuna
  • 1 pieni punainen chili hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 15 g tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • 1 pieni pinaattikiinankaalin varsi (valkoinen osa) suikaloituna
  • 50 g pavunituja
  • 5 rkl öljyä paistamiseen *Vinkki 3

Päälle:

  • 1 pieni porkkana erittäin ohueksi suikaloituna
  • 20 g purjoa ohueksi suikaloituna
  • 4–6 pientä pinaattikiinankaalin lehteä
  • 1 kevätsipuli ohuesti viipaloituna
  • 2–3 silopersiljan vartta ilman lehtiä
  • 3 korianterin vartta ilman lehtiä

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi wokkipannussa ja ryöppää vihreitä papuja kiehuvassa vedessä noin 2 minuuttia. Poista pannulta, valuta ja aseta sivuun.
     
  2. Ryöppää myös sokeriherneet, valuta ja aseta sivuun.
     
  3. Kaada vesi wokkipannusta, kuivaa pannu ja lisää hieman öljyä. Lisää chili wokkipannuun, kuullota ja poista pannulta.
     
  4. Kuumenna 1 rkl öljyä wokkipannussa. Lisää tofu, paista kaikki puolet kullanruskeaksi ja poista pannulta.
     
  5. Lisää loput öljystä pannuun ja kuullota valkosipulia ja inkivääriä.
     
  6. Lisää pinaattikiinankaalin varret (valkoinen osa) ja pavunidut ja kuullota. Lisää ryöpätyt pavut ja sokeriherneet ja kuullota hetki. Lisää tofu ja pinaattikiinankaalin lehdet.
     
  7. Mausta kaikki ainekset riisille tarkoitetulla Kikkoman-maustekastikkeella, Kikkomanin soijakastikkeella ja Kikkomanin seesamiöljyllä.
     
  8. Lisää tofuwokin päälle porkkana- ja purjosuikaleet, pinaattikiinankaalin lehdet, kevätsipuli, paistettu chili, persilja ja korianteri ja tarjoa halutessasi keitetyn basmatiriisin kanssa.

 

Vinkki 1: Vaihtoehto Kikkomanin sushiriisille tarkoitetulle maustekastikkeelle: Muu sushietikka tai riisiviinietikka, johon on lisätty hieman sokeria ja suolaa.

Vinkki 2: Vaihtoehdot Kikkomanin luonnollisesti valmistetulle soijakastikkeelle: Kikkomanin luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike, gluteeniton Tamari-soijakastike ja luomusoijakastike.

Vinkki 3: Käytä paistamiseen vain kasviöljyä tai soijaöljyä. Seesamiöljy ei sovi paistamiseen.

Vinkki 4: Korkea lämpötila on olennaista wokin valmistuksessa. Ole kuitenkin varovainen, kun öljy on kuumaa – kosteiden ainesosien lisääminen voi saada sen leimahtamaan tai räiskymään.

Vinkki 5: Teflon-, hiiliteräs- ja valurautaisissa wokkipannuissa on pieniä eroja lämmönjohtavuudessa, puhdistuksessa ja soveltuvuudessa sähkö-, kaasu- ja induktioliesille. Wokkipannun sijasta voit käyttää paistinpannua, kunhan kypsennät ruoan korkeassa lämpötilassa ja seuraat valmistusohjetta oikeassa järjestyksessä.

Vinkki 6: Älä koskaan laita wokkipannuun liikaa aineksia kerralla. Jos haluat laittaa paljon ruokaa kerralla, valmista se erissä parhaan tuloksen saamiseksi.

Vinkki 7: Siirtele ja kääntele wokkipannussa paistuvia aineksia varovasti, jotta ne eivät hajoa.

Vinkki 8: Mausta lopuksi soijakastikkeella ja seesamiöljyllä aromin ja maun viimeistelemiseksi.

Valmistusaika 35 min
Valmistelu aika: 20 min
Kokkausaika 15 min
2177 kJ / 521 kcal
Rasva: 39,2 g
Protein / Proteiini: 23,8 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 12,4 g

Ainekset 2 annokselle

  • 250 g kiinteää tofua kuutioituna
  • 50 g vihreitä papuja paloiteltuna
  • 50 g sokeriherneen palkoja viistosti halkaistuna
  • 1 pieni punainen chili hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 15 g tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • 1 pieni pinaattikiinankaalin varsi (valkoinen osa) suikaloituna
  • 50 g pavunituja
  • 5 rkl öljyä paistamiseen *Vinkki 3

Päälle:

  • 1 pieni porkkana erittäin ohueksi suikaloituna
  • 20 g purjoa ohueksi suikaloituna
  • 4–6 pientä pinaattikiinankaalin lehteä
  • 1 kevätsipuli ohuesti viipaloituna
  • 2–3 silopersiljan vartta ilman lehtiä
  • 3 korianterin vartta ilman lehtiä