Ranskalainen linssipiirakka
Ranskalainen linssipiirakka

Ranskalainen linssipiirakka

kokonaisaika 40 min
15 min esivalmistelut
25 min valmistus

Rapean voitaikinan sisältä paljastuu maukas täyte, jossa on vihreitä ja punaisia linssejä, aurinkokuivattuja tomaatteja sekä ripaus chiliä. Täydellinen välipala tai kevyt lounas.

Ainekset

2 annosta
100 g
keitettyjä vihreitä linssejä
50 g
keitettyjä punaisia linssejä
40 g
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
 ½ 
pieni sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
 ½ tl
meiramia
1 rkl
silputtua persiljaa
 ½ rkl
silputtua chiliä
1 hyppysellinen
rouhittua pippuria
150 g
voitaikinaa
1 
vatkattu muna (voiteluun)
1 tl
sesaaminsiemeniä

Kastike:

1 tl
riisiviinietikkaa
1 tl
agavesiirappia
1 rkl
ketsuppia
1 tl
silputtua persiljaa
Ravintosisältö (per annos): 2301 kJ  /  550 kcal
33 g Rasva
15 g Proteiini
64 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 tl riisiviinietikkaa – 1 tl agavesiirappia – 1 rkl ketsuppia – 1 tl silputtua persiljaa

Sekoita kastikkeen ainekset ja jätä odottamaan.

Vaihe 2

100 g keitettyjä vihreitä linssejä – 50 g keitettyjä punaisia linssejä – 40 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä –  ½  pieni sipuli – 1 rkl rypsiöljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike ½ tl meiramia – 1 rkl silputtua persiljaa –  ½ rkl silputtua chiliä – 1 hyppysellinen rouhittua pippuria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuullota silputtua sipulia pannulla. Lisää sitten keitetyt vihreät ja punaiset linssit, pieniksi pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, chili, Kikkoman soijakastike, mausteet ja yrtit.

Vaihe 3

150 g voitaikinaa – 1  vatkattu muna (voiteluun) – 1 tl sesaaminsiemeniä

Kauli taikina levyksi ja levitä täyte sen päälle tasaisesti. Rullaa taikina pitkältä sivulta rullaksi ja laita se pellille leivinpaperin päälle. Voitele piirakka vatkatulla munalla ja ripottele seesaminsiemeniä päälle. Tee veitsellä rullan pintaan ohuita viiltoja.

Vaihe 4

Paista piirakkaa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes se on kullanruskea ja rapea. Anna jäähtyä hetken ja tarjoile sitten kastikkeen kera.

Vinkki:

Voit käyttää ohjeessa pelkästään vihreitä, punaisia tai keltaisia linssejä, tai kaikkien kolmen sekoitusta.

Resepti-ID: 1220

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 tl riisiviinietikkaa – 1 tl agavesiirappia – 1 rkl ketsuppia – 1 tl silputtua persiljaa

Sekoita kastikkeen ainekset ja jätä odottamaan.

100 g keitettyjä vihreitä linssejä – 50 g keitettyjä punaisia linssejä – 40 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä – ½ pieni sipuli – 1 rkl rypsiöljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike ½ tl meiramia – 1 rkl silputtua persiljaa – ½ rkl silputtua chiliä – 1 hyppysellinen rouhittua pippuria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuullota silputtua sipulia pannulla. Lisää sitten keitetyt vihreät ja punaiset linssit, pieniksi pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, chili, Kikkoman soijakastike, mausteet ja yrtit.

150 g voitaikinaa – 1 vatkattu muna (voiteluun) – 1 tl sesaaminsiemeniä

Kauli taikina levyksi ja levitä täyte sen päälle tasaisesti. Rullaa taikina pitkältä sivulta rullaksi ja laita se pellille leivinpaperin päälle. Voitele piirakka vatkatulla munalla ja ripottele seesaminsiemeniä päälle. Tee veitsellä rullan pintaan ohuita viiltoja.

Paista piirakkaa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes se on kullanruskea ja rapea. Anna jäähtyä hetken ja tarjoile sitten kastikkeen kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.