Ranskalainen linssipiirakka
Rapean voitaikinan sisältä paljastuu maukas täyte, jossa on vihreitä ja punaisia linssejä, aurinkokuivattuja tomaatteja sekä ripaus chiliä. Täydellinen välipala tai kevyt lounas.
Ainekset
Kastike:
Valmistus
Vaihe 1
2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 1 tl riisiviinietikkaa – 1 tl agavesiirappia – 1 rkl ketsuppia – 1 tl silputtua persiljaa
Sekoita kastikkeen ainekset ja jätä odottamaan.
Vaihe 2
100 g keitettyjä vihreitä linssejä – 50 g keitettyjä punaisia linssejä – 40 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä – ½ pieni sipuli – 1 rkl rypsiöljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – ½ tl meiramia – 1 rkl silputtua persiljaa – ½ rkl silputtua chiliä – 1 hyppysellinen rouhittua pippuria
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuullota silputtua sipulia pannulla. Lisää sitten keitetyt vihreät ja punaiset linssit, pieniksi pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, chili, Kikkoman soijakastike, mausteet ja yrtit.
Vaihe 3
150 g voitaikinaa – 1 vatkattu muna (voiteluun) – 1 tl sesaaminsiemeniä
Kauli taikina levyksi ja levitä täyte sen päälle tasaisesti. Rullaa taikina pitkältä sivulta rullaksi ja laita se pellille leivinpaperin päälle. Voitele piirakka vatkatulla munalla ja ripottele seesaminsiemeniä päälle. Tee veitsellä rullan pintaan ohuita viiltoja.
Vaihe 4
Paista piirakkaa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes se on kullanruskea ja rapea. Anna jäähtyä hetken ja tarjoile sitten kastikkeen kera.
Vinkki:
Voit käyttää ohjeessa pelkästään vihreitä, punaisia tai keltaisia linssejä, tai kaikkien kolmen sekoitusta.
Resepti-ID: 1220
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä