Linssi-papuburgeri luumukastikkeella

kokonaisaika 120 min
20 min esivalmistelut
40 min valmistus
60 min vetäytyminen

Vegeburgerissa on itsetehty sämpylä, savunmakuista luumukastiketta ja linssi-papupihvi. Herkullinen ja ravitseva vaihtoehto perinteiselle lihapurilaiselle.

Ainekset

2 annosta

Sämpylät:

140 g
vehnäjauhoa
5 g
kuivahiivaa
1 rkl
sokeria
1 
pieni kananmuna
 ½ tl
suolaa
60 ml
vettä
20 g
sulatettua voita
Seesaminsiemeniä
1 
vatkattu kananmuna voiteluu

Linssi-papupihvi:

1 
pieni sipuli
1 
valkosipulinkynsi
40 g
vihreitä linssejä
200 g
punaisia kidneypapuja (tölkistä)
1 rkl
tomaattisosetta
1 tl
paprikajauhetta
 ½ tl
kuminaa
25 g
kaurahiutaleita
1 rkl
psyllium-kuorijauhetta
1 rkl
silputtua persiljaa
3 rkl
oliiviöljyä

BBQ-kastike:

50 ml
vettä
50 g
kuivattuja luumuja
1 tl
etikkaa
1 tl
fariinisokeria
 ½ tl
sinappia
 ½ tl
kanelia
 ¼ tl
chilijauhetta
50 g
ketsuppia
15 ml
brandya

Lisäksi:

100 g
halloumi-juustoa
 ½ 
tomaatti
1 kourallinen
rucolaa
Ravintosisältö (per annos): 3245 kJ  /  775 kcal
22 g Rasva
35 g Proteiini
110 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

140 g vehnäjauhoa – 5 g kuivahiivaa – 1 rkl sokeria – 1  pieni kananmuna –  ½ tl suolaa – 60 ml vettä – 20 g sulatettua voita – Seesaminsiemeniä – 1  vatkattu kananmuna voiteluun

Sekoita jauhot, kuivahiiva, sokeri, kananmuna, suola ja vesi kulhossa ja vaivaa taikinaksi. Lisää sulatettu voi ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileää. Jätä kohoamaan. Muotoile taikinasta neljä sämpylää, voitele vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Jätä sämpylät kohoamaan lämpimään paikkaan. Kun niiden koko on tuplaantunut, paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Vaihe 2

1  pieni sipuli – 1  valkosipulinkynsi – 40 g vihreitä linssejä – 200 g punaisia kidneypapuja (tölkistä) – 1 rkl tomaattisosetta – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 tl paprikajauhetta –  ½ tl kuminaa – 25 g kaurahiutaleita – 1 rkl psyllium-kuorijauhetta – 1 rkl silputtua persiljaa

Keitä linssit vedessä. Silppua sipuli ja valkosipuli. Sekoita valutetut linssit, pavut, tomaattisose, mausteet, kaurahiutaleet ja psyllium kulhossa. Soseuta rouheaksi seokseksi. Lisää silputtu persilja ja sekoita.

Vaihe 3

3 rkl oliiviöljyä

Muotoile taikinasta pihvejä ja laita ne leivinpaperille pellille. Pirskottele päällä oliiviöljyä ja paista 180 asteessa n. 20 minuuttia.

Vaihe 4

50 ml vettä – 50 g kuivattuja luumuja – 1 tl etikkaa – 1 tl fariinisokeria – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ½ tl sinappia –  ½ tl kanelia –  ¼ tl chilijauhetta – 50 g ketsuppia – 15 ml brandya

Laita luumut ja vesi kattilaan ja keitä alhaisella lämmöllä n. 15 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmenneet. Lisää loput aineksista ja kiehauta seos. Soseuta sileäksi kastikkeeksi, lisää tarvittaessa vettä.

Vaihe 5

100 g halloumi-juustoa –  ½  tomaatti – 1 kourallinen rucolaa

Leikkaa halloumi-juusto sentin paksuisiksi siivuiksi ja ruskista ne pannulla tai grillivastuksen alla. Halkaise sämpylät ja sivele leikkauspinnat BBQ-kastikkeella. Kasaa alemman puoliskon päälle halloumi, tomaatti ja rucola. Laita kansi päälle ja tarjoile heti.

Vinkki:

Kotitekoisen luumukastikkeen sijaan voit käyttää valmista aasialaista luumukastiketta, johon lisäät teelusikallisen savupaprikajauhetta.

Resepti-ID: 1219

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

140 g vehnäjauhoa – 5 g kuivahiivaa – 1 rkl sokeria – 1  pieni kananmuna –  ½ tl suolaa – 60 ml vettä – 20 g sulatettua voita – Seesaminsiemeniä – 1  vatkattu kananmuna voiteluun

Sekoita jauhot, kuivahiiva, sokeri, kananmuna, suola ja vesi kulhossa ja vaivaa taikinaksi. Lisää sulatettu voi ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileää. Jätä kohoamaan. Muotoile taikinasta neljä sämpylää, voitele vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Jätä sämpylät kohoamaan lämpimään paikkaan. Kun niiden koko on tuplaantunut, paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

1  pieni sipuli – 1  valkosipulinkynsi – 40 g vihreitä linssejä – 200 g punaisia kidneypapuja (tölkistä) – 1 rkl tomaattisosetta – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 tl paprikajauhetta –  ½ tl kuminaa – 25 g kaurahiutaleita – 1 rkl psyllium-kuorijauhetta – 1 rkl silputtua persiljaa

Keitä linssit vedessä. Silppua sipuli ja valkosipuli. Sekoita valutetut linssit, pavut, tomaattisose, mausteet, kaurahiutaleet ja psyllium kulhossa. Soseuta rouheaksi seokseksi. Lisää silputtu persilja ja sekoita.

3 rkl oliiviöljyä

Muotoile taikinasta pihvejä ja laita ne leivinpaperille pellille. Pirskottele päällä oliiviöljyä ja paista 180 asteessa n. 20 minuuttia.

50 ml vettä – 50 g kuivattuja luumuja – 1 tl etikkaa – 1 tl fariinisokeria – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ½ tl sinappia –  ½ tl kanelia –  ¼ tl chilijauhetta – 50 g ketsuppia – 15 ml brandya

Laita luumut ja vesi kattilaan ja keitä alhaisella lämmöllä n. 15 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmenneet. Lisää loput aineksista ja kiehauta seos. Soseuta sileäksi kastikkeeksi, lisää tarvittaessa vettä.

100 g halloumi-juustoa –  ½  tomaatti – 1 kourallinen rucolaa

Leikkaa halloumi-juusto sentin paksuisiksi siivuiksi ja ruskista ne pannulla tai grillivastuksen alla. Halkaise sämpylät ja sivele leikkauspinnat BBQ-kastikkeella. Kasaa alemman puoliskon päälle halloumi, tomaatti ja rucola. Laita kansi päälle ja tarjoile heti.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.