

Linssi-papuburgeri luumukastikkeella
Vegeburgerissa on itsetehty sämpylä, savunmakuista luumukastiketta ja linssi-papupihvi. Herkullinen ja ravitseva vaihtoehto perinteiselle lihapurilaiselle.
Ainekset
Sämpylät:
Linssi-papupihvi:
BBQ-kastike:
Lisäksi:
Valmistus
Vaihe 1

140 g vehnäjauhoa – 5 g kuivahiivaa – 1 rkl sokeria – 1 pieni kananmuna – ½ tl suolaa – 60 ml vettä – 20 g sulatettua voita – Seesaminsiemeniä – 1 vatkattu kananmuna voiteluun
Sekoita jauhot, kuivahiiva, sokeri, kananmuna, suola ja vesi kulhossa ja vaivaa taikinaksi. Lisää sulatettu voi ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileää. Jätä kohoamaan. Muotoile taikinasta neljä sämpylää, voitele vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Jätä sämpylät kohoamaan lämpimään paikkaan. Kun niiden koko on tuplaantunut, paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Vaihe 2

1 pieni sipuli – 1 valkosipulinkynsi – 40 g vihreitä linssejä – 200 g punaisia kidneypapuja (tölkistä) – 1 rkl tomaattisosetta – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 tl paprikajauhetta – ½ tl kuminaa – 25 g kaurahiutaleita – 1 rkl psyllium-kuorijauhetta – 1 rkl silputtua persiljaa
Keitä linssit vedessä. Silppua sipuli ja valkosipuli. Sekoita valutetut linssit, pavut, tomaattisose, mausteet, kaurahiutaleet ja psyllium kulhossa. Soseuta rouheaksi seokseksi. Lisää silputtu persilja ja sekoita.
Vaihe 3

3 rkl oliiviöljyä
Muotoile taikinasta pihvejä ja laita ne leivinpaperille pellille. Pirskottele päällä oliiviöljyä ja paista 180 asteessa n. 20 minuuttia.
Vaihe 4

50 ml vettä – 50 g kuivattuja luumuja – 1 tl etikkaa – 1 tl fariinisokeria – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – ½ tl sinappia – ½ tl kanelia – ¼ tl chilijauhetta – 50 g ketsuppia – 15 ml brandya
Laita luumut ja vesi kattilaan ja keitä alhaisella lämmöllä n. 15 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmenneet. Lisää loput aineksista ja kiehauta seos. Soseuta sileäksi kastikkeeksi, lisää tarvittaessa vettä.
Vaihe 5

100 g halloumi-juustoa – ½ tomaatti – 1 kourallinen rucolaa
Leikkaa halloumi-juusto sentin paksuisiksi siivuiksi ja ruskista ne pannulla tai grillivastuksen alla. Halkaise sämpylät ja sivele leikkauspinnat BBQ-kastikkeella. Kasaa alemman puoliskon päälle halloumi, tomaatti ja rucola. Laita kansi päälle ja tarjoile heti.
Vinkki:
Kotitekoisen luumukastikkeen sijaan voit käyttää valmista aasialaista luumukastiketta, johon lisäät teelusikallisen savupaprikajauhetta.
Resepti-ID: 1219
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä