 
					
									 
					
									Kikkoman-laatu
Miksi Kikkomanin soijakastikkeen laatu on niin ylivoimainen?
- Umamin runsaus
 Pitkän kypsymisajan aikana syntyy umami-maku (maukkaista ruoista tulee entistä herkullisempia), joka antaa Kikkoman-soijakastikkeelle sen täyteläisen ja ainutlaatuisen maun.
 
- Suuri typpipitoisuus
 Aminohapot (typpipitoisuus) antavat Kikkoman-soijakastikkeelle sen intensiivisen ja samettisen maun. Tässä pätee seuraava: mitä suurempi typpipitoisuus, sitä parempi laatu ja sitä intensiivisempi maku.
 
- Hyvä saatavuus
 Varmistaakseen tuotteidensa hyvän saatavuuden Kikkoman valmistaa soijakastikkeensa Euroopan sydämessä, Alankomaissa.
 
- Toiminnalliset edut
 Osa 300 aromikomponentista toimii aromien esiasteena. Aromien esiasteet yhdistyvät raaka-aineiden kanssa, muodostavat ominaisarominsa ja vahvistavat ruokien makua.
Japanin lakisääteinen arviointimenetelmä soijakastikkeille
Japanin markkinoilla soijakastikkeet luokitellaan japanilaisten maatalouden standardien (Japanese Agricultural Standard, JAS) mukaisesti typpi- ja proteiinipitoisuuksiensa perusteella. Tämä luokittelu osoittaa, kuinka paljon soijakastike sisältää umamia.
| Pitoisuus | Typpeä yhteensä (massaosuus) | Proteiinia (massaosuus) | 
| erittäin suuri pitoisuus | > 1.50 | > 9.38 | 
| suuri pitoisuus | > 1.35 | > 8.44 | 
| normaali pitoisuus | > 1.20 | > 7.50 | 
Tarkastellaan nyt Kikkoman-soijakastiketta:
100 ml Kikkoman-soijakastiketta sisältää 10 g proteiinia. Siten se luokitellaan kuuluvaksi luokkaan ”erittäin suuri pitoisuus”.
Kikkoman Food Europe on sertifioitu seuraavien standardien mukaan:



