Kikkoman-laatu
Miksi Kikkomanin soijakastikkeen laatu on niin ylivoimainen?
- Umamin runsaus
Pitkän kypsymisajan aikana syntyy umami-maku (maukkaista ruoista tulee entistä herkullisempia), joka antaa Kikkoman-soijakastikkeelle sen täyteläisen ja ainutlaatuisen maun.
- Suuri typpipitoisuus
Aminohapot (typpipitoisuus) antavat Kikkoman-soijakastikkeelle sen intensiivisen ja samettisen maun. Tässä pätee seuraava: mitä suurempi typpipitoisuus, sitä parempi laatu ja sitä intensiivisempi maku.
- Hyvä saatavuus
Varmistaakseen tuotteidensa hyvän saatavuuden Kikkoman valmistaa soijakastikkeensa Euroopan sydämessä, Alankomaissa.
- Toiminnalliset edut
Osa 300 aromikomponentista toimii aromien esiasteena. Aromien esiasteet yhdistyvät raaka-aineiden kanssa, muodostavat ominaisarominsa ja vahvistavat ruokien makua.
Japanin lakisääteinen arviointimenetelmä soijakastikkeille
Japanin markkinoilla soijakastikkeet luokitellaan japanilaisten maatalouden standardien (Japanese Agricultural Standard, JAS) mukaisesti typpi- ja proteiinipitoisuuksiensa perusteella. Tämä luokittelu osoittaa, kuinka paljon soijakastike sisältää umamia.
Pitoisuus | Typpeä yhteensä (massaosuus) | Proteiinia (massaosuus) |
erittäin suuri pitoisuus | > 1.50 | > 9.38 |
suuri pitoisuus | > 1.35 | > 8.44 |
normaali pitoisuus | > 1.20 | > 7.50 |
Tarkastellaan nyt Kikkoman-soijakastiketta:
100 ml Kikkoman-soijakastiketta sisältää 10 g proteiinia. Siten se luokitellaan kuuluvaksi luokkaan ”erittäin suuri pitoisuus”.
Kikkoman Food Europe on sertifioitu seuraavien standardien mukaan:
Löydä lisää blogitekstejä