Kiinalaiset lihapullat

kokonaisaika 25 min
15 min esivalmistelut
10 min valmistus

Kiinalaiset lihapullat saavat muhkean makunsa Kikkomanin soijakastikkeesta ja Teriyaki-marinadista, seesaminsiemenistä sekä tuoreista yrteistä.

Ainekset

2 annosta
100 g
lasinuudeleita (puolikas pakkaus)
2 
salottisipulia
15 g
inkivääriä
 ½ 
chilipalko
3 ½ 
valkosipulinkynttä
2 ½ rkl
öljyä
1 rkl
kevätsipulia (pilkottuna)
400 g
sika-nautajauhelihaa
1 
kananmuna
 ½ tl
kiinalaista viismaustetta
1 tl
paahdettuja seesaminsiemeniä
 ½ tl
chilihiutaleita
2 rkl
korianteria
100 g
keitettyä jasmiiniriisiä
Ravintosisältö (per annos): 3274 kJ  /  782 kcal
39,1 g Rasva
42,9 g Proteiini
63,3 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

100 g lasinuudeleita (puolikas pakkaus)

Keitä lasinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ne sitten kylmällä vedellä ja leikkaa saksilla paloiksi. Laita nuudelit kulhoon.

Vaihe 2

2  salottisipulia – 15 g inkivääriä –  ½  chilipalko – 3 ½  valkosipulinkynttä – 2 ½ rkl öljyä – 1 rkl kevätsipulia (pilkottuna)

Silppua salottisipulit, inkivääri, chili ja valkosipuli. Kuullota kasviksia (kevätsipuli mukaan lukien) pannulla öljyssä minuutin verran ja laita kasvikset sitten kulhoon nuudelien sekaan.

Vaihe 3

400 g sika-nautajauhelihaa – 1  kananmuna –  ½ tl kiinalaista viismaustetta

Lisää jauheliha, kananmuna ja viismauste kulhoon nuudelien ja kasvisten joukkoon. Sekoita hyvin. Muotoile massasta lihapullia, joiden halkaisija on n. 3-4 cm.

Vaihe 4

2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl Kikkoman Teriyaki - marinadi1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä –  ½ tl chilihiutaleita – 2 rkl korianteria – 100 g keitettyä jasmiiniriisiä

Paista lihapullat pannulla öljyssä kullanruskeiksi. Lisää sitten Kikkomanin soijakastike ja Kikkomanin Teriyaki-marinadi ja sekoita hyvin. Laita paistetut lihapullat kulhoon, ripottele päälle seesaminsiemeniä ja chilihiutaleita ja koristele silputulla korianterilla. Tarjoile keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Resepti-ID: 1214

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

100 g lasinuudeleita (puolikas pakkaus)

Keitä lasinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ne sitten kylmällä vedellä ja leikkaa saksilla paloiksi. Laita nuudelit kulhoon.

2  salottisipulia – 15 g inkivääriä –  ½  chilipalko – 3 ½  valkosipulinkynttä – 2 ½ rkl öljyä – 1 rkl kevätsipulia (pilkottuna)

Silppua salottisipulit, inkivääri, chili ja valkosipuli. Kuullota kasviksia (kevätsipuli mukaan lukien) pannulla öljyssä minuutin verran ja laita kasvikset sitten kulhoon nuudelien sekaan.

400 g sika-nautajauhelihaa – 1  kananmuna –  ½ tl kiinalaista viismaustetta

Lisää jauheliha, kananmuna ja viismauste kulhoon nuudelien ja kasvisten joukkoon. Sekoita hyvin. Muotoile massasta lihapullia, joiden halkaisija on n. 3-4 cm.

2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl Kikkoman Teriyaki - marinadi1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä –  ½ tl chilihiutaleita – 2 rkl korianteria – 100 g keitettyä jasmiiniriisiä

Paista lihapullat pannulla öljyssä kullanruskeiksi. Lisää sitten Kikkomanin soijakastike ja Kikkomanin Teriyaki-marinadi ja sekoita hyvin. Laita paistetut lihapullat kulhoon, ripottele päälle seesaminsiemeniä ja chilihiutaleita ja koristele silputulla korianterilla. Tarjoile keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.