Perinteet velvoittavat vastuullisuuteen

Koska yrityksellämme on pitkät perinteet keittiön klassikkotuotteen valmistuksessa useita vuosisatoja vanhalla reseptillä, ovat kestävä kehitys ja vastuullisuus meille tärkeä prioriteetti. Luonnolliset ainesosat, lyhyet välimatkat, raaka-aineiden vastuullinen hankinta, resurssien harkittu käyttö ja ihmisten kunnioittava kohtelu ovat olennainen osa yrityskulttuuriamme.

Lyhyet välimatkat

Tuotteitamme löytyy keittiöistä kaikkialla maailmassa, ja yritämme mahdollisuuksien mukaan pitää kuljetusmatkat lyhyinä. Eurooppaan, Lähi-itään ja Afrikkaan valmistamme kastikkeemme Alankomaissa sekä Saksassa sijaitsevassa kuivaamossa. Pyrimme minimoimaan hävikin tuotantoketjun kaikissa vaiheissa.

Raaka-aineiden kestävä hankinta

100 % käyttämästämme vehnästä tulee Saksasta, ja vesi ja suola tulevat Alankomaista. Vuonna 2020 otimme käyttöön vastuulliset hankintaperiaatteet, jotka sisältävät ohjeita koskien esimerkiksi pakkauksia, metsien suojelua ja soijapapujen hankintaa.

Euroopan tuotantolaitoksissa käytetyt soijapavut tulevat Yhdysvalloista, Kanadasta, Brasiliasta ja Euroopasta. Brasilialaisilla soijantoimittajilla tulee olla ProTerra-sertifikaatti merkkinä kestävästä ja vastuullisesta soijan viljelystä.

Taatusti GMO-vapaata

Asetamme tuotteillemme sekä niissä käytettäville ainesosille korkeat laatuvaatimukset. Meille on itsestään selvää, että käytämme ainoastaan GMO-vapaita raaka-aineita. Emme myöskään käytä tuotteissamme säilöntä- tai väriaineita.

Käytä enemmän, tuhlaa vähemmän

Suuri osa Kikkoman-kastikkeista, noin  63 prosenttia, pakataan lasipulloihin. Lasipullossa maku säilyy paremmin, ja se on myös ympäristöystävällinen pakkaus. Käytämme kierrätettyä lasia ja pyrimme kierrättämään mahdollisimman ison osan raaka-aineista. 

Se on hyväksi paitsi maun myös ympäristön kannalta. Noin 63 prosenttia pakkauksistamme on lasia. Käytämme kierrätyslasia ja säästämme mahdollisimman paljon raaka-aineita kierrättämällä. 500 millilitran tai sitä isommat pakkaukset ovat yleensä kierrätettäviä BPA-vapaita PET-pulloja.

Jätteemme koostuu pääasiassa lasista, muovista, paperista ja pahvista. Teemme kovasti töitä saavuttaaksemme mahdollisimman korkean kierrätysasteen.

 

Oikeudenmukaisuutta kaikille

Takaamme työntekijöillemme oikeudenmukaiset ja hyvät työolosuhteet ja vaadimme, että myös kumppanimme noudattavat näitä periaatteita. Hankintaohjeistuksemme perustuu YK:n Global Compact -yritysvastuualoitteeseen, ja noudatamme sen laatuun, toimitusvarmuuteen, ihmisoikeuksiin, työoloihin, ympäristötoimenpiteisiin ja liiketoiminnan kehittämiseen liittyviä velvoitteita.

Vuonna 2001 Kikkoman-konserni allekirjoitti ensimmäisenä japanilaisena yhtiönä YK:n Global Compact -yritysvastuualoitteen, joka tarjoaa yrityksille viitekehyksen vastuulliseen liiketoimintaan.

Vastuulliset tuotantolaitokset

Vuodesta 2001 lähtien olemme jatkuvasti vähentäneet sähkön, kaasun ja veden kulutusta Euroopan tuotantolaitoksissamme, vaikka samaan aikaan tuotantomäärämme ovat kasvaneet. Tällä hetkellä 100 % käyttämästämme sähköstä on peräisin uusiutuvista energianlähteistä (tuuli, aurinko) ja käytämme paikallisia vesivaroja. 

Soijakastikkeen valmistuksessa syntyy sivutuotteena niin kutsuttuja soijakakkuja, jotka välitämme maatiloille hyödynnettäväksi eläinten rehuna.

 

Vastuullisuus yrityksen tavoitteena

Kikkoman-konserni pyrkii toimimaan kaikilta osin mahdollisimman vastuullisesti. Vuonna 2018 määrittelimme vastuullisen toiminnan periaatteet ja suuntaviivat "Global Vision 2030" -linjauksessamme. Tavoitteenamme on vuoteen 2030 mennessä vähentää hiilidioksidipäästöjämme maailmanlaajuisesti yli 50 prosentilla ja vedenkulutustamme per tuotantoyksikkö yli 30 prosentilla. Tavoittelemme myös 100 prosentin kierrätysastetta!

Pariisin ilmastosopimuksen pitkän tähtäimen tavoitteiden mukaisesti pyrimme vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja saavuttamaan nettonollapäästötavoitteen vuoteen 2050 mennessä. Olemme myös asettaneet tavoitteita Science Based Targets initiative:n (SBTi) mukaisesti.

Vastuullisuusasioissa avoimuus on meille tärkeää. Tämän takia Kikkoman-konserni raportoi ympäristötoimistaan CDP: lle (Carbon Disclosure Project) ja on saavuttanut arvosanan A- ilmastotyöstään ja arvosanan A vesiturvallisuudesta.

Koska vastuullisuuteen kuuluu mielestämme myös ihmisten oikeudenmukainen ja kunnioittava kohtelu, olemme saaneet SMETA-sertifioinnin (Sedex Members Ethical Trade Audit) koskien työolosuhteitamme, työturvallisuutta, hygieniavaatimuksia ja ympäristöasioiden hoitamista. SMETA on eräs maailmanlaajuisesti laajimmin yrityksissä käytetyistä vastuullisen ja eettisen toiminnan sertifiointijärjestelmistä.

Löydä lisää blogitekstejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.