Tonnikala bowl karamellisoiduilla kikherneillä
Tonnikala bowl karamellisoiduilla kikherneillä

Tonnikala bowl karamellisoiduilla kikherneillä

kokonaisaika20 min
10 minesivalmistelut
10 minvalmistus

Teriyakimarinadissa ja vaahterasiirapissa marinoidut kikherneet tuovat makeaa mausteisuutta avokadosta, herneistä ja tonnikalasta koottuun kulhoruokaan. Annoksen kruunaa aurinkokuivatuista tomaateista tehty kastike.

Ainekset

2 annosta
300 g
keitettyjä kikherneitä
1 rkl
vaahterasiirappia
1 tl
savupaprikajauhetta
 ½ tl
chilihiutaleita
1 
kuutioitu avokado
80 g
keitettyjä herneitä
150 g
tonnikalaa öljyssä

Kastike:

1 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
limettimehua
2 rkl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 rkl
silputtua ruohosipulia

Lisäksi:

2 rkl
cashewpähkinöitä
persiljaa koristeluun
Ravintosisältö (per annos):2715 kJ / 649 kcal
34,5 gRasva
38 gProteiini
46,4 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

300 g keitettyjä kikherneitä – 2 rkl Kikkoman Teriyaki - marinadi1 rkl vaahterasiirappia – 1 tl savupaprikajauhetta –  ½ tl chilihiutaleita

Sekoita Kikkomanin Teriyaki-marinadi, vaahterasiirappi, savupaprika ja chilihiutaleet. Lisää valutetut kikherneet ja sekoita hyvin. 

Paista kikherneitä pannulla keskilämmöllä n. 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat karamellisoituneet rapeiksi. Laita kikherneet kulhoon.

Vaihe 2

1  kuutioitu avokado – 80 g keitettyjä herneitä – 150 g tonnikalaa öljyssä

Lisää avokado, herneet ja valutettu tonnikala kulhoon.

Vaihe 3

1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl oliiviöljyä – 2 rkl limettimehua – 2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä – 1 rkl silputtua ruohosipulia – 2 rkl cashewpähkinöitä – persiljaa koristeluun

Sekoita erillisessä kulhossa oliiviöljy, Kikkomanin soijakastike ja limettimehu. Lisää pieniksi pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja ruohosipuli. Kaada kastike muiden ainesten joukkoon, ripottele cashewpähkinöitä päälle ja koristele persiljalla.

Resepti-ID: 1218

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

300 g keitettyjä kikherneitä – 2 rkl Kikkoman Teriyaki - marinadi1 rkl vaahterasiirappia – 1 tl savupaprikajauhetta – ½ tl chilihiutaleita

Sekoita Kikkomanin Teriyaki-marinadi, vaahterasiirappi, savupaprika ja chilihiutaleet. Lisää valutetut kikherneet ja sekoita hyvin. 

Paista kikherneitä pannulla keskilämmöllä n. 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat karamellisoituneet rapeiksi. Laita kikherneet kulhoon.

1 kuutioitu avokado – 80 g keitettyjä herneitä – 150 g tonnikalaa öljyssä

Lisää avokado, herneet ja valutettu tonnikala kulhoon.

1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl oliiviöljyä – 2 rkl limettimehua – 2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä – 1 rkl silputtua ruohosipulia – 2 rkl cashewpähkinöitä – persiljaa koristeluun

Sekoita erillisessä kulhossa oliiviöljy, Kikkomanin soijakastike ja limettimehu. Lisää pieniksi pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja ruohosipuli. Kaada kastike muiden ainesten joukkoon, ripottele cashewpähkinöitä päälle ja koristele persiljalla.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.