Vegaaninen päärynäpiirakka

kokonaisaika 40 min
30 min esivalmistelut
10 min valmistus

Taatelia, mantelia, vaniljaa, kanelia, karamellisoituja päärynöitä ja Kikkomanin soijakastiketta - tässä piirakassa on vaikka mitä!
Herkullinen ja näyttävä jälkiruoka ei unohdu hetkessä.

Ainekset

8 annosta

Pohja:

100 g
kuivattuja taateleita
100 g
manteleita
40 g
kaurahiutaleita
2 rkl
mantelivoita (vegaanista voita)

Vaniljakreemi:

2 annospussi
vaniljavanukasjauhetta (vegaaninen, à 40 g)
600 ml
mantelimaitoa
100 g
sokeria
180 g
vegaanista voita

Karamellisoidut päärynät:

3 
päärynää
1 rkl
vegaanista voita
3 rkl
sokeria
2 rkl
mantelilastuja
1 tl
kanelia
1 
vaniljatanko

Lisäksi:

3 
kauhallista vaniljajäätelöä
Ravintosisältö (per annos): 1992 kJ  /  476 kcal
29 g Rasva
8,8 g Proteiini
43,6 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

100 g kuivattuja taateleita – 100 g manteleita – 40 g kaurahiutaleita – 2 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl mantelivoita (vegaanista voita)

Hienonna taatelit ja mantelit ja sekoita muiden ainesten kanssa. Levitä seos piirakkavuokaan ja painele se tiiviisti pohjaa ja reunoja vasten. Laita vuoka jääkaappiin.

Vaihe 2

2 annospussi vaniljavanukasjauhetta (vegaaninen, à 40 g) – 600 ml mantelimaitoa – 100 g sokeria – 180 g vegaanista voita

Liuota vanukasjauhe 100 ml:aan kylmää mantelimaitoa. Kiehauta loput mantelimaidosta ja lisää joukkoon kylmä maito, johon vanukasjauhe on liuennut. Sekoita, kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä.

Sekoita huoneenlämpöinen vegaaninen voi ja sokeri. Lisää sitten jäähtynyt vanukas lusikallinen kerrallaan.

Levitä kreemi piirakkapohjan päälle.

Vaihe 3

3  päärynää – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl vegaanista voita – 3 rkl sokeria – 2 rkl mantelilastuja – 1 tl kanelia – 1  vaniljatanko

Pese ja kuori päärynät. Viipaloi ne 0,5 cm paksuisiksi siivuiksi. Sulata kattilassa voi ja sokeri. Lisää päärynät, kaneli, halkaistu vaniljatanko, soijakastike sekä mantelilastut ja keitä kasaan muutaman minuutin ajan, kunnes päärynät alkavat karamellisoitua.

Asettele jäähtyneet päärynät vaniljakreemin päälle. Koristele piirakka vaniljajäätelöpalloilla ja paahdetuilla manteleilla.

Resepti-ID: 1169

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

100 g kuivattuja taateleita – 100 g manteleita – 40 g kaurahiutaleita – 2 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl mantelivoita (vegaanista voita)

Hienonna taatelit ja mantelit ja sekoita muiden ainesten kanssa. Levitä seos piirakkavuokaan ja painele se tiiviisti pohjaa ja reunoja vasten. Laita vuoka jääkaappiin.

2 annospussi vaniljavanukasjauhetta (vegaaninen, à 40 g) – 600 ml mantelimaitoa – 100 g sokeria – 180 g vegaanista voita

Liuota vanukasjauhe 100 ml:aan kylmää mantelimaitoa. Kiehauta loput mantelimaidosta ja lisää joukkoon kylmä maito, johon vanukasjauhe on liuennut. Sekoita, kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä.

Sekoita huoneenlämpöinen vegaaninen voi ja sokeri. Lisää sitten jäähtynyt vanukas lusikallinen kerrallaan.

Levitä kreemi piirakkapohjan päälle.

3  päärynää – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl vegaanista voita – 3 rkl sokeria – 2 rkl mantelilastuja – 1 tl kanelia – 1  vaniljatanko

Pese ja kuori päärynät. Viipaloi ne 0,5 cm paksuisiksi siivuiksi. Sulata kattilassa voi ja sokeri. Lisää päärynät, kaneli, halkaistu vaniljatanko, soijakastike sekä mantelilastut ja keitä kasaan muutaman minuutin ajan, kunnes päärynät alkavat karamellisoitua.

Asettele jäähtyneet päärynät vaniljakreemin päälle. Koristele piirakka vaniljajäätelöpalloilla ja paahdetuilla manteleilla.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.