Vegaaninen päärynäpiirakka
Taatelia, mantelia, vaniljaa, kanelia, karamellisoituja päärynöitä ja Kikkomanin soijakastiketta - tässä piirakassa on vaikka mitä!
Herkullinen ja näyttävä jälkiruoka ei unohdu hetkessä.
Ainekset
Pohja:
Vaniljakreemi:
Karamellisoidut päärynät:
Lisäksi:
Valmistus
Vaihe 1
100 g kuivattuja taateleita – 100 g manteleita – 40 g kaurahiutaleita – 2 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 2 rkl mantelivoita (vegaanista voita)
Hienonna taatelit ja mantelit ja sekoita muiden ainesten kanssa. Levitä seos piirakkavuokaan ja painele se tiiviisti pohjaa ja reunoja vasten. Laita vuoka jääkaappiin.
Vaihe 2
2 annospussi vaniljavanukasjauhetta (vegaaninen, à 40 g) – 600 ml mantelimaitoa – 100 g sokeria – 180 g vegaanista voita
Liuota vanukasjauhe 100 ml:aan kylmää mantelimaitoa. Kiehauta loput mantelimaidosta ja lisää joukkoon kylmä maito, johon vanukasjauhe on liuennut. Sekoita, kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä.
Sekoita huoneenlämpöinen vegaaninen voi ja sokeri. Lisää sitten jäähtynyt vanukas lusikallinen kerrallaan.
Levitä kreemi piirakkapohjan päälle.
Vaihe 3
3 päärynää – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 rkl vegaanista voita – 3 rkl sokeria – 2 rkl mantelilastuja – 1 tl kanelia – 1 vaniljatanko
Pese ja kuori päärynät. Viipaloi ne 0,5 cm paksuisiksi siivuiksi. Sulata kattilassa voi ja sokeri. Lisää päärynät, kaneli, halkaistu vaniljatanko, soijakastike sekä mantelilastut ja keitä kasaan muutaman minuutin ajan, kunnes päärynät alkavat karamellisoitua.
Asettele jäähtyneet päärynät vaniljakreemin päälle. Koristele piirakka vaniljajäätelöpalloilla ja paahdetuilla manteleilla.
Resepti-ID: 1169
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä