

Vegaaninen juustokakku suklaakinuskikuorrutuksella
Voiko juustokakku olla vegaaninen? Totta kai! Tämä cashewpähkinöistä tehty “juustokakku” ei vaadi edes paistamista. Pähkinäinen pohja sekä suklaakinuskikuorrutus saavat täyteläisen makuvivahteen Kikkomanin soijakastikkeesta.
Ainekset
Pohja:
Cashew-täyte:
Kuorrutus:
Valmistus
Vaihe 1

50 g kuivattuja aprikooseja – 20 g kuivattuja karpaloita – 20 g rusinoita – 100 g cashewpähkinöitä – 40 g kaurahiutaleita – 2 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 2 rkl maapähkinävoita
Sekoita kaikki ainekset paksuksi, tahmeaksi massaksi.
Levitä seos piirakkavuokaan ja painele se tiiviisti pohjaa ja reunoja vasten. Laita vuoka jääkaappiin.
Vaihe 2

400 g cashewpähkinöitä – 400 ml kookoskermaa – 125 ml agavesiirappia – 125 g kookosöljyä – 1 sitruuna – 1 rkl vaniljauutetta
Anna cashewpähkinöiden liota vedessä yön yli.
Liotuksen jälkeen sekoita cashewpähkinät, kookoskerma, agavesiirappi, kookosöljy, sitruunamehu ja vaniljauute tehosekoittimessa sileäksi seokseksi. Lisää raastettu sitruunankuori ja sekoita. Kaada seos pohjan päälle. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Vaihe 3

100 g sokeria – 50 ml kuumaa vettä – 100 ml kookosmaitoa – 40 g kookosöljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 40 g tummaa suklaata
Lämmitä sokeri ja vesi paksupohjaisessa pannussa. Älä sekoita vaan heiluttele pannua kunnes sokeri sulaa ja alkaa hiukan ruskistua. Lisää voi ja sekoita varovasti, kunnes seos on tasaista. Lisää kookosmaito, soijakastike ja pieneksi pilkottu suklaa. Sekoita kunnes seos on kastikemaista.
Vaihe 4

Kaada jäähtynyt kastike cashew-”juustokakun” päälle.
Vinkki:
Kookoskerma ja kookosmaito ovat kaksi eri asiaa eikä toisella voi korvata toista.
Resepti-ID: 1168
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä