Vasikanlihafondue

Ainekset

6 annosta

Vasikanlihafondue:

1 l
vasikanlientä
600 g
vasikanfileetä
250 g
sieniä (herkkusieniä tai siitakesieniä)
3 
porkkanaa
200 g
ruusukaalia

Gribiche-kastike:

4 
kananmunaa
1 rkl
Dijon-sinappia
60 ml
oliiviöljyä
4 
suolakurkkua
2 rkl
kapriksia suolaliemessä
 ½ nippu
persiljaa
 ½ nippu
ruohosipulia

Itse tehty vasikanliemi:

3 
kevätsipulia
1 
valkosipulinkynsi
2 kg
vasikanlihaa (keittolihaa)
1 kg
vasikan luita
2 
porkkanaa
6 l
vettä
1 
laakerinlehti
 ¼ nippu
persiljaa
5 
timjamin vartta
5 
kokonaista maustepippuria
10 
kokonaista valkopippuria
Ravintosisältö (per annos): 1799 kJ  /  429 kcal
23 g Rasva
35 g Proteiini
16 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Itse tehty vasikanliemi

Huuhtele liha ja luut huolellisesti. Laita lihapalat isoon keittokattilaan ja kaada joukkoon vesi. Kiehauta. Kun vesi kiehuu, kuori vaahto pois. Lisää joukkoon loput ainekset ja anna kiehua keskisuurella lämmöllä vähintään 3 tuntia. Siivilöi liemi ja mausta maun mukaan.

Vaihe 2

Gribiche-kastike

Keitä kananmunat, jäähdytä kylmällä vedellä ja kuori. Sekoita 2 keitettyä kananmunan keltuaista, sinappi, etikka, Ponzu-kastike ja oliiviöljy keskenään, kunnes seoksesta tulee kermainen tahna. Silppua yrtit, kananmunat, suolakurkut, kaprikset ja loput ainekset hienoksi ja sekoita tahnan joukkoon. Mausta pippurilla.

Vaihe 3

Vasikanlihafondue

Leikkaa vasikanfilee 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Keitä ruusukaaleja kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan ja jäähdytä kylmällä vedellä. Leikkaa porkkanat 5 mm:n paksuisiksi siivuiksi. Keitä porkkanoita muutama minuutti vedessä, kunnes ne pehmenevät hieman. Pilko sienet kahteen tai neljään osaan sienten koosta riippuen. Kuumenna vasikanliemi fondue-padassa liedellä. Nosta fondue-pata lämmittimen päälle. Työnnä tikkuihin lihapaloja ja kasviksia ja kypsennä ne liemessä. Tarjoa kastikkeiden kanssa.

Vinkki

Kasvisfondue: Kasvisfonduen voit valmistaa käyttämällä kasvislientä ja jättämällä lihan pois.

Itse keitetyn liemen sijaan voit käyttää myös valmislientä tai liemikuutioita.

.

Resepti-ID: 240

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Itse tehty vasikanliemi

Huuhtele liha ja luut huolellisesti. Laita lihapalat isoon keittokattilaan ja kaada joukkoon vesi. Kiehauta. Kun vesi kiehuu, kuori vaahto pois. Lisää joukkoon loput ainekset ja anna kiehua keskisuurella lämmöllä vähintään 3 tuntia. Siivilöi liemi ja mausta maun mukaan.

Gribiche-kastike

Keitä kananmunat, jäähdytä kylmällä vedellä ja kuori. Sekoita 2 keitettyä kananmunan keltuaista, sinappi, etikka, Ponzu-kastike ja oliiviöljy keskenään, kunnes seoksesta tulee kermainen tahna. Silppua yrtit, kananmunat, suolakurkut, kaprikset ja loput ainekset hienoksi ja sekoita tahnan joukkoon. Mausta pippurilla.

Vasikanlihafondue

Leikkaa vasikanfilee 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Keitä ruusukaaleja kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan ja jäähdytä kylmällä vedellä. Leikkaa porkkanat 5 mm:n paksuisiksi siivuiksi. Keitä porkkanoita muutama minuutti vedessä, kunnes ne pehmenevät hieman. Pilko sienet kahteen tai neljään osaan sienten koosta riippuen. Kuumenna vasikanliemi fondue-padassa liedellä. Nosta fondue-pata lämmittimen päälle. Työnnä tikkuihin lihapaloja ja kasviksia ja kypsennä ne liemessä. Tarjoa kastikkeiden kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Löydä lisää reseptejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.