Uunissa kypsennetty cataplana simpukoilla ja katkaravuilla

5 1 arviot
kokonaisaika 85 min
25 min esivalmistelut
60 min valmistus

Yhdessä padassa valmistuva, simpukoita ja katkarapuja sisältävä cataplana on helppo ruoka, joka tuo keittiöösi Välimeren makuja.

Ainekset

4 annosta
1 kg
tuoreita simpukoita
8 
raakaa jättikatkarapua päineen ja kuorineen
500 g
kiinteitä perunoita
1 
sipuli
1 
valkosipulinkynsi
80 g
pekonia
400 g
luumutomaatteja
2 
paprikaa (keltainen, punainen)
6 rkl
oliiviöljyä
2 tl
makeaa paprikajauhetta
1 rkl
tomaattipyrettä
250 ml
valkoviiniä
200 ml
kalalientä
2 
laakerinlehteä
1 hyppysellinen
sokeria
3 
timjamin oksaa
 ½ nippu
korianterin lehtiä
2 rkl
sileälehtistä persiljaa
Ravintosisältö (per annos): 2589 kJ  /  617 kcal
22,9 g Rasva
42,9 g Proteiini
45,6 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Laita simpukat ja katkaravut kylmään veteen.

Vaihe 2

Huuhtele, kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Huuhtele paprikat ja luumutomaatit. Leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Vaihe 3

Kuutioi pekoni. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota padassa miedolla lämmöllä oliiviöljyn ja pekonin kanssa.

Vaihe 4

Lisää tomaattipyre, paprikajauhe ja laakerinlehdet. Lisää valkoviini ja anna nesteen haihtua puoleen.

Vaihe 5

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Vaihe 6

Lisää tomaatit, paprikat, perunat ja katkaravut. Lisää kalaliemi. Mausta sokerilla ja Kikkoman-soijakastikkeella. 

Vaihe 7

Laita simpukat ja katkaravut pataan. Kypsennä uunin keskitasolla.

Vaihe 8

Hienonna sillä välin korianteri ja persilja. Nypi irti timjaminlehdet. Koristele ruoka tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua.

Resepti-ID: 1067

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Laita simpukat ja katkaravut kylmään veteen.

Huuhtele, kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Huuhtele paprikat ja luumutomaatit. Leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Kuutioi pekoni. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota padassa miedolla lämmöllä oliiviöljyn ja pekonin kanssa.

Lisää tomaattipyre, paprikajauhe ja laakerinlehdet. Lisää valkoviini ja anna nesteen haihtua puoleen.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Lisää tomaatit, paprikat, perunat ja katkaravut. Lisää kalaliemi. Mausta sokerilla ja Kikkoman-soijakastikkeella. 

Laita simpukat ja katkaravut pataan. Kypsennä uunin keskitasolla.

Hienonna sillä välin korianteri ja persilja. Nypi irti timjaminlehdet. Koristele ruoka tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07
08

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.