Sushikakku

kokonaisaika 30 min
30 min esivalmistelut

1 pyöreä kakkuvuoka, Ø 16 c

Ainekset

1 annosta
200 g
keitettyä sushiriisiä
2 
keitettyä, halkaistua katkarapua
1 rkl
kirjolohen mätiä
1 tl
rasvakalan mätiä
1 kourallinen
rucolan versoja (tai vihanneskrassia)
3 
sokeriherneen palkoa
 ½ 
avokado
1 
baby minikurkku
1 
retiisi
1 
keltainen miniluumutomaatti
100 g
kylmäsavulohta
2 rkl
majoneesia
wasabitahnaa maun mukaan

Munakassuikaleet

1 
kananmuna
1 rkl
maitoa
1 tl
perunajauhoja
2 hyppysellinen
sokeria
1 hyppysellinen
suolaa
1 tl
kasviöljyä

Keitetyt siitakesienet

5 
siitakesientä
1 rkl
vaahterasiirappia (tai hunajaa)
 ½ tl
sokeria
100 ml
vettä

Tarjoiluun

Ravintosisältö (per annos): 1394 kJ  /  332 kcal
18,9 g Rasva
13,6 g Proteiini
26,3 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Valmista ensin munakas. Sekoita kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta hyvin keskenään. Kuumenna pannu ja voitele pannu ohuesti öljyllä. Kaada munaseos pannulle, levitä ohueksi kerrokseksi (letun tapaan) ja paista molemmin puolin. Anna munakkaan jäähtyä ja leikkaa ohuiksi (n. 2 mm:n paksuisiksi) suikaleiksi.

Vaihe 2

Valmista seuraavaksi keitetyt siitakesienet. Leikkaa sienistä kannat pois. Kaada pienelle pannulle vaahterasiirappi, soijakastike, sokeri, 100 ml vettä ja sienet ja kiehauta seos. Vähennä lämpöä ja keitä niin kauan, kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan. Anna keitettyjen siitakesienten jäähtyä ja leikkaa ohuiksi (n. 2 mm:n paksuisiksi) siivuiksi.

Vaihe 3

Huuhdo herneenpalot, leikkaa päät pois, keitä herneenpalkoja hetki kuumassa vedessä ja anna jäähtyä. Taputtele herneenpalot talouspaperilla kuiviksi ja leikkaa vinosti n. 1 cm:n levyisiksi paloiksi. Leikkaa avokadon hedelmäliha ohuiksi, n. 2 mm:n paksuisiksi siivuiksi. Pese kurkku, höylää kurkusta kuorimaveitsellä ohuita pitkiä siivuja ja rullaa siivut ruusuiksi. Pese retiisit ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Huuhdo tomaatti ja leikkaa neljään osaan.

Vaihe 4

Leikkaa kylmäsavulohi n. 3–4 cm:n pituisiksi ja 2 cm:n levyisiksi siivuiksi. Aseta kaksi lohisiivua limittäin ja kääri rullaksi. Nosta rullatut lohet pystyyn ja käännä uloimmat reunat ulospäin niin, että rulla näyttää ruusulta.

Vaihe 5

Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla ja levitä pohjalle 1/3 sushiriisistä. Asettele avokadosiivut riisin päälle ja levitä päälle jälleen 1/3 sushiriisistä. Asettele siitakesienet sushiriisin päälle ja levitä päälle loput sushiriisistä. Peitä tuorekelmulla ja paina kakkua kevyesti kokoon.

Vaihe 6

Poista tuorekelmu kakun päältä, kumoa sushikakku lautaselle ja poista loput tuorekelmusta. Asettele sushikakun päälle munakassuikaleita ja lohiruusut ja koristele lopuilla aineksilla.

Vaihe 7

Sekoita majoneesi ja wasabitahna keskenään. Pursota majoneesiseoksesta 4 pursotusta ja ripottele kakun päälle lopuksi rucolan versoja.

Vaihe 8

Tarjoa herkullinen sushikakku soijakastikkeen kanssa.

Resepti-ID: 41

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Valmista ensin munakas. Sekoita kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta hyvin keskenään. Kuumenna pannu ja voitele pannu ohuesti öljyllä. Kaada munaseos pannulle, levitä ohueksi kerrokseksi (letun tapaan) ja paista molemmin puolin. Anna munakkaan jäähtyä ja leikkaa ohuiksi (n. 2 mm:n paksuisiksi) suikaleiksi.

Valmista seuraavaksi keitetyt siitakesienet. Leikkaa sienistä kannat pois. Kaada pienelle pannulle vaahterasiirappi, soijakastike, sokeri, 100 ml vettä ja sienet ja kiehauta seos. Vähennä lämpöä ja keitä niin kauan, kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan. Anna keitettyjen siitakesienten jäähtyä ja leikkaa ohuiksi (n. 2 mm:n paksuisiksi) siivuiksi.

Huuhdo herneenpalot, leikkaa päät pois, keitä herneenpalkoja hetki kuumassa vedessä ja anna jäähtyä. Taputtele herneenpalot talouspaperilla kuiviksi ja leikkaa vinosti n. 1 cm:n levyisiksi paloiksi. Leikkaa avokadon hedelmäliha ohuiksi, n. 2 mm:n paksuisiksi siivuiksi. Pese kurkku, höylää kurkusta kuorimaveitsellä ohuita pitkiä siivuja ja rullaa siivut ruusuiksi. Pese retiisit ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Huuhdo tomaatti ja leikkaa neljään osaan.

Leikkaa kylmäsavulohi n. 3–4 cm:n pituisiksi ja 2 cm:n levyisiksi siivuiksi. Aseta kaksi lohisiivua limittäin ja kääri rullaksi. Nosta rullatut lohet pystyyn ja käännä uloimmat reunat ulospäin niin, että rulla näyttää ruusulta.

Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla ja levitä pohjalle 1/3 sushiriisistä. Asettele avokadosiivut riisin päälle ja levitä päälle jälleen 1/3 sushiriisistä. Asettele siitakesienet sushiriisin päälle ja levitä päälle loput sushiriisistä. Peitä tuorekelmulla ja paina kakkua kevyesti kokoon.

Poista tuorekelmu kakun päältä, kumoa sushikakku lautaselle ja poista loput tuorekelmusta. Asettele sushikakun päälle munakassuikaleita ja lohiruusut ja koristele lopuilla aineksilla.

Sekoita majoneesi ja wasabitahna keskenään. Pursota majoneesiseoksesta 4 pursotusta ja ripottele kakun päälle lopuksi rucolan versoja.

Tarjoa herkullinen sushikakku soijakastikkeen kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07
08

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.