Soijakastikkeella maustettu hummusdippi
kokonaisaika10 min
10 minesivalmistelut
Ainekset
4 annosta
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
tahinia (tai paahdettuja seesaminsiemeniä)
200 g
(keitettyjä) kikherneitä (säilykkeenä)
8 rkl
kikherneiden keitin- tai säilykelientä
4 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
sokeria
1 tl
paprikajauhetta
halutessasi 1 tl kuminaa
Koristeluun:
oliiviöljyä
korianteria
paprikajauhetta
–
Ravintosisältö (per annos):833 kJ / 199 kcal
14,3 gRasva
4,4 gProteiini
11,3 gHiilihydraatit
Valmistus
Vaihe 1
Kuori valkosipulinkynsi, poista kanta ja silppua karkeasti.
Vaihe 2
Laita silputtu valkosipuli ja kaikki muut ainekset tehosekoittimeen ja soseuta.
Vaihe 3
Pirskottele dipin päälle oliiviöljyä ja soijakastiketta, ripottele pintaan korianteria ja paprikajauhetta ja tarjoa.
Vinkki
Hummusdipin kanssa sopivat erittäin hyvin esimerkiksi: grillatut kasvikset, kuten kesäkurpitsarullat, munakoiso ja paprika, grillattu liha, kuten satay-kanavartaat, turkkilainen lavash-leipä.
Tarjoa taateleiden ja isojen oliivien kanssa.
Resepti-ID: 52
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä