Soijakastikkeella maustettu bataatti-kermaviilidippi
Soijakastikkeella maustettu bataatti-kermaviilidippi

Soijakastikkeella maustettu bataatti-kermaviilidippi

kokonaisaika 15 min
15 min esivalmistelut

Ainekset

4 annosta
200 g
bataattia
60 ml
puolimakeaa valkoviiniä
160 ml
kivennäisvettä
2 rkl
ruskeaa sokeria
 ½ tl
cayennepippuria
1 tl
seesamiöljyä
3 rkl
kermaviiliä (tai kermaa)
Ravintosisältö (per annos): 516 kJ  /  123 kcal
2,7 g Rasva
1,7 g Proteiini
20,8 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Pese bataatit, leikkaa n. 1,5 cm:n paksuisiksi siivuiksi ja nosta siivut lautaselle vieri viereen. Peitä tuorekelmulla ja kypsennä mikrossa 600 W:n teholla n. 3–4 minuuttia.

Vaihe 2

Nosta lautanen pois mikrosta, anna bataattien jäähtyä hetken aikaa tuorekelmun alla, kuori bataatit ja leikkaa suurehkoiksi kuutioiksi.

Vaihe 3

Kaada valkoviini, kivennäisvesi ja ruskea sokeri pieneen kattilaan ja kiehauta. Kun sokeri on sulanut, lisää joukkoon soijakastike, ja anna jäähtyä.

Vaihe 4

Laita bataattikuutiot, valkoviini-soijakastikeseos, cayennepippuri ja seesamiöljy tehosekoittimeen ja soseuta.

Vaihe 5

Kaada kermaviili (tai kerma) kulhoon tai lasipurkkiin vasta hetki ennen tarjoilua, lusikoi bataattidippi päälle ja tarjoa.

Vinkki

Bataatti-kermaviilidipin kanssa sopivat erittäin hyvin esimerkiksi:
tortillachipsit, crissinit, suola- ja voileipäkeksit, tikuiksi leikattu paahtoleipä.

Resepti-ID: 138

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Pese bataatit, leikkaa n. 1,5 cm:n paksuisiksi siivuiksi ja nosta siivut lautaselle vieri viereen. Peitä tuorekelmulla ja kypsennä mikrossa 600 W:n teholla n. 3–4 minuuttia.

Nosta lautanen pois mikrosta, anna bataattien jäähtyä hetken aikaa tuorekelmun alla, kuori bataatit ja leikkaa suurehkoiksi kuutioiksi.

Kaada valkoviini, kivennäisvesi ja ruskea sokeri pieneen kattilaan ja kiehauta. Kun sokeri on sulanut, lisää joukkoon soijakastike, ja anna jäähtyä.

Laita bataattikuutiot, valkoviini-soijakastikeseos, cayennepippuri ja seesamiöljy tehosekoittimeen ja soseuta.

Kaada kermaviili (tai kerma) kulhoon tai lasipurkkiin vasta hetki ennen tarjoilua, lusikoi bataattidippi päälle ja tarjoa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.