Soijakastikkeella maustettu bataatti-kermaviilidippi
Valmistus
Vaihe 1
Pese bataatit, leikkaa n. 1,5 cm:n paksuisiksi siivuiksi ja nosta siivut lautaselle vieri viereen. Peitä tuorekelmulla ja kypsennä mikrossa 600 W:n teholla n. 3–4 minuuttia.
Vaihe 2
Nosta lautanen pois mikrosta, anna bataattien jäähtyä hetken aikaa tuorekelmun alla, kuori bataatit ja leikkaa suurehkoiksi kuutioiksi.
Vaihe 3
Kaada valkoviini, kivennäisvesi ja ruskea sokeri pieneen kattilaan ja kiehauta. Kun sokeri on sulanut, lisää joukkoon soijakastike, ja anna jäähtyä.
Vaihe 4
Laita bataattikuutiot, valkoviini-soijakastikeseos, cayennepippuri ja seesamiöljy tehosekoittimeen ja soseuta.
Vaihe 5
Kaada kermaviili (tai kerma) kulhoon tai lasipurkkiin vasta hetki ennen tarjoilua, lusikoi bataattidippi päälle ja tarjoa.
Vinkki
Bataatti-kermaviilidipin kanssa sopivat erittäin hyvin esimerkiksi:
tortillachipsit, crissinit, suola- ja voileipäkeksit, tikuiksi leikattu paahtoleipä.
Resepti-ID: 138
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä