Soijakastikkeella marinoidut naudanlihavartaat ja seesamidippi
Ainekset
Seesamidippi:
Valmistus
Vaihe 1
Liota grillitikkuja kylmässä vedessä vähintään 30 minuuttia.
Vaihe 2
Leikkaa pihvit pituussuunnassa n. 3 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Yhdestä pihvistä saat noin 3 suikaletta. Nosta lihasuikaleet suljettavaan pussiin tai sopivaan uunivuokaan. Kaada päälle soijakastike ja lisää joukkoon valkosipuli ja hieman jauhettua mustapippuria. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja anna marinoitua 30 minuutista 24 tuntiin.
Vaihe 3
Kuumenna pieni paistinpannu ja paahda seesaminsiemeniä keskisuurella lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes ne poksahtelevat ja muuttuvat kullanruskeiksi. Kaada paahdetut seesaminsiemenet pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon loput dippiainekset.
Vaihe 4
Kuumenna grillipannu kuumaksi. Pujota marinoidut lihasuikaleet vartaisiin. Jätä vartaiden päihin riittävästi tilaa, jotta niistä on helppo pitää kiinni ja niitä voi käännellä. Sivele grillipannulle ohut kerros öljyä silikonisiveltimellä tai talouspaperilla ja paista vartaita jokaiselta puolelta 2 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja kypsiä. Ripottele päälle yrttejä ja tarjoa dipin ja limettilohkojen kanssa.
Resepti-ID: 1
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä