Soijakastikkeella, appelsiinilla ja hunajalla glaseerattu kalkkuna

kokonaisaika 130 min
130 min esivalmistelut

Jouluisia makuja yhdistelevä, appelsiinimehulla, hunajalla ja Kikkoman-soijakastikkeella marinoitu paahdettu kalkkuna tarjotaan ruusukaalien kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 
kokonainen kalkkuna
150 ml
appelsiinimehua
2 rkl
hunajaa
0,50 
patonki
150 g
pekonikuutioita
100 ml
maitoa
1 
kananmuna
3 rkl
rapsiöljyä
0,50 
muskottipähkinä raastettuna
600 g
kuorittuja perunoita
300 g
ruusukaaleja
300 g
palsternakkaa
1 
granaattiomena
Ravintosisältö (per annos): 2981 kJ  /  710 kcal
18,6 g Rasva
67,9 g Proteiini
64,4 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Täyte: Leikkaa patonki pieniksi kuutioiksi täytettä varten. Kuumenna pannussa 3 rkl rapsiöljyä ja ruskista pekoni. Lisää patonkikuutiot ja ruskista. 

Vaihe 2

Laita ainekset kulhoon ja lisää maito ja 4 rkl soijakastiketta. Lisää kananmuna ja raastettu muskottipähkinä. Sekoita hyvin. 

Vaihe 3

Laita uunivuoka uuniin ja lämmitä uuni 160 asteeseen. 

Vaihe 4

Täytä kalkkuna leipäseoksella ja laita uunivuokaan. Paista uunissa noin 90 minuutin ajan tai kalkkunapakkauksen ohjeiden mukaan.

Vaihe 5

Sekoita hunaja, appelsiinimehu ja 4 rkl Kikkoman-soijakastiketta glaseerauskastiketta varten. Kun kalkkuna on ollut uunissa tunnin, sivele pintaa appelsiini-soijakastikeseoksella tasaisin väliajoin.

Vaihe 6

Pese ja kuivaa perunat, ruusukaalit ja palsternakka. Kuori perunat ja laita kylmään veteen. Keitä perunoita noin puolen tunnin ajan niin, että ne kypsyvät samaan aikaan kalkkunan kanssa.

Vaihe 7

Kuori palsternakka ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja katkaise kannat veitsellä. Kypsennä ruusukaaleja kiehuvassa vedessä noin 4 minuutin ajan.

Vaihe 8

Lisää palsternakat ja ruusukaalit uunivuokaan kalkkunan viereen puoleksi tunniksi.

Vaihe 9

Halkaise granaattiomena ja napauta kuorta lusikalla kulhon päällä, jolloin siemenet putoavat kulhoon. 

Vaihe 10

Nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja ruskista kalkkunaa vielä 10 minuutin ajan. Sivele pintaa glaseerauskastikkeella. 

Vaihe 11

Tarjoa kalkkuna perunoiden, palsternakan ja ruusukaalien kanssa. Koristele granaattiomenan siemenillä.

Resepti-ID: 1089

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Täyte: Leikkaa patonki pieniksi kuutioiksi täytettä varten. Kuumenna pannussa 3 rkl rapsiöljyä ja ruskista pekoni. Lisää patonkikuutiot ja ruskista. 

Laita ainekset kulhoon ja lisää maito ja 4 rkl soijakastiketta. Lisää kananmuna ja raastettu muskottipähkinä. Sekoita hyvin. 

Laita uunivuoka uuniin ja lämmitä uuni 160 asteeseen. 

Täytä kalkkuna leipäseoksella ja laita uunivuokaan. Paista uunissa noin 90 minuutin ajan tai kalkkunapakkauksen ohjeiden mukaan.

Sekoita hunaja, appelsiinimehu ja 4 rkl Kikkoman-soijakastiketta glaseerauskastiketta varten. Kun kalkkuna on ollut uunissa tunnin, sivele pintaa appelsiini-soijakastikeseoksella tasaisin väliajoin.

Pese ja kuivaa perunat, ruusukaalit ja palsternakka. Kuori perunat ja laita kylmään veteen. Keitä perunoita noin puolen tunnin ajan niin, että ne kypsyvät samaan aikaan kalkkunan kanssa.

Kuori palsternakka ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja katkaise kannat veitsellä. Kypsennä ruusukaaleja kiehuvassa vedessä noin 4 minuutin ajan.

Lisää palsternakat ja ruusukaalit uunivuokaan kalkkunan viereen puoleksi tunniksi.

Halkaise granaattiomena ja napauta kuorta lusikalla kulhon päällä, jolloin siemenet putoavat kulhoon. 

Nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja ruskista kalkkunaa vielä 10 minuutin ajan. Sivele pintaa glaseerauskastikkeella. 

Tarjoa kalkkuna perunoiden, palsternakan ja ruusukaalien kanssa. Koristele granaattiomenan siemenillä.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.