Sieni-kaalitäytteiset gyozat
Gyoza-taikinanyyttejä on kiva näperrellä vaikka porukalla! Niiden täytteessä yhdistyvät sienten maanläheinen maku sekä kaalin raikas rapeus. Karpalokastike antaa nyyteille ihanan pirteän säväyksen.
Valmistus
Vaihe 1
100 g valkokaalia – 30 g siitakesieniä – 30 g enoki-sieniä (talvijuurekas) – 80 g sipulia – 2 valkosipulinkynttä – 40 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 30 ml rypsiöljyä
Silppua kasvikset ja paista niitä öljyssä n. 10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Mausta Kikkomanin soijakastikkeella.
Vaihe 2
40 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 120 ml Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike – 80 g kuivattuja karpaloita – 1 tl maissitärkkelystä
Sekoita ainekset kattilassa ja kiehauta.
Vaihe 3
14 gyoza-taikina-arkkia
Asettele nokare vaiheessa 1 valmistettua täytettä kullekin taikina-arkille ja muotoile gyoza-nyyteiksi.
Paista gyozoja paistinpannulla yhdeltä sivulta. Kun pinta on kullanruskea, lisää pannulle hiukan vettä ja hauduta nyyttejä kannen alla 3–4 minuuttia.
Tarjoile valmiit gyozat karpalokastikkeen kera.
Vinkki:
Gyozan muotoilu: Laita nokare täytettä taikina-arkin keskelle. Kostuta reunat vedellä ja taita arkin toinen puolisko täytteen yli puolikuun muotoon. Rypytä reuna.
Resepti-ID: 1369
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä