Seesaminsiemenillä kuorrutettu puna-ahventa

kokonaisaika 75 min

Ainekset

4 annosta
100 g
kuivattuja siitakesieniä
600 g
puna-ahvenfileitä
suolaa
pippuria
4 rkl
maissitärkkelystä
2 rkl
seesaminsiemeniä
2 
kananmunaa
3 rkl
öljyä
 ½ tl
jauhettua juustokuminaa
1 tl
kurkumaa
250 g
basmatiriisiä
2 
sipulia
1 
punainen paprika
200 g
bambunversoja
sitruunan kuori ja mehu
tarvittaessa maissitärkkelystä suurustamiseen
4 rkl
kirkastettua voita paistamiseen
Ravintosisältö (per annos): 3472 kJ  /  829 kcal
40 g Rasva
50,8 g Proteiini
81 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Kaada siitakesienien päälle vettä niin paljon, että ne peittyvät kokonaan ja anna liota vähintään ½ tuntia. Ripottele kalafileiden päälle suolaa ja pippuria, ja kääntele fileet maissitärkkelyksessä. Sekoita korppujauhot ja seesaminsiemenet keskenään. Riko kananmunat lautaselle ja vatkaa kevyesti. Kääntele fileet ensin kananmunassa ja sitten korppujauhoissa. Painele kuorrute kevyesti fileiden pintaan.

Vaihe 2

Nosta siitakesienet pois vedestä ja ota liotusvesi talteen. Kuumenna kattilassa 1 rkl öljyä, lisää kattilaan kurkuma ja juustokumina, ja kääntele joukkoon riisi. Kaada päälle ½ l vettä ja keitä riisi kypsäksi miedolla lämmöllä.

Vaihe 3

Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhdo paprika, poista siemenet ja kannat ja pilko pieniksi kuutioiksi. Suikaloi bambunversot ja siitakesienet. Kaada pannulle 2 rkl öljyä ja paista sipulit ja paprikat. Lisää joukkoon bambunversot ja sienet ja kuullota hetki. Lisää joukkoon hieman sitruunan kuorta. Kaada joukkoon sitruunan mehu ja hieman sienten liotusvettä. Mausta soijakastikkeella. Suurusta halutessasi maissitärkkelyksellä.

Vaihe 4

Kuumenna kirkastettu voi pannulla ja paista kalafileitä n. 5 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa kasvisten ja riisin kanssa.

Resepti-ID: 343

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kaada siitakesienien päälle vettä niin paljon, että ne peittyvät kokonaan ja anna liota vähintään ½ tuntia. Ripottele kalafileiden päälle suolaa ja pippuria, ja kääntele fileet maissitärkkelyksessä. Sekoita korppujauhot ja seesaminsiemenet keskenään. Riko kananmunat lautaselle ja vatkaa kevyesti. Kääntele fileet ensin kananmunassa ja sitten korppujauhoissa. Painele kuorrute kevyesti fileiden pintaan.

Nosta siitakesienet pois vedestä ja ota liotusvesi talteen. Kuumenna kattilassa 1 rkl öljyä, lisää kattilaan kurkuma ja juustokumina, ja kääntele joukkoon riisi. Kaada päälle ½ l vettä ja keitä riisi kypsäksi miedolla lämmöllä.

Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhdo paprika, poista siemenet ja kannat ja pilko pieniksi kuutioiksi. Suikaloi bambunversot ja siitakesienet. Kaada pannulle 2 rkl öljyä ja paista sipulit ja paprikat. Lisää joukkoon bambunversot ja sienet ja kuullota hetki. Lisää joukkoon hieman sitruunan kuorta. Kaada joukkoon sitruunan mehu ja hieman sienten liotusvettä. Mausta soijakastikkeella. Suurusta halutessasi maissitärkkelyksellä.

Kuumenna kirkastettu voi pannulla ja paista kalafileitä n. 5 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa kasvisten ja riisin kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.