Rustiikkinen raparperipiirakka
Rustiikkinen raparperipiirakka

Rustiikkinen raparperipiirakka

4 1 arviot
kokonaisaika45 min
15 minesivalmistelut
30 minvalmistus

Karamellisoitu raparperi, vanilja ja loraus soijakastiketta ovat tämän herkullisen piirakan salaisuus. Vaniljajäätelö antaa herkulle vastustamattoman loppusilauksen.

Ainekset

2 annosta
200 g
vehnäjauhoja
 ½ tl
leivinjauhetta
1 
keltuainen
190 g
sokeria
140 g
voita
500 g
raparperia
80 ml
vettä
1 rkl
sitruunamehua
1 
vaniljatanko
3 
palloa vaniljajäätelöä
Ravintosisältö (per annos):6263 kJ / 1497 kcal
72,5 gRasva
18,5 gProteiini
180,5 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

200 g vehnäjauhoja –  ½ tl leivinjauhetta – 1  keltuainen – 40 g sokeria – 140 g voita – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike

Sekoita kaikki taikina-ainekset (jauhot, leivinjauhe, keltuainen, sokeri, voi ja Kikkomanin vähäsuolainen soijakastike). Pyöritä taikina palloksi, kääri tuorekelmuun ja jätä jääkaappiin 30 minuutiksi.

Vaihe 2

500 g raparperia – 150 g sokeria – 80 ml vettä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 rkl sitruunamehua – 1  vaniljatanko

Pese ja kuivaa raparperit. Leikkaa ne n. 6 cm pitkiksi paloiksi.
Laita kattilaan sokeri, vesi ja Kikkomanin vähäsuolainen soijakastike. Lämmitä, kunnes sokeri liukenee pyörittelemällä kattilaa varovasti sekoittamisen sijaan. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja lisää se kattilaan raparperin ja sitruunamehun kera. Keitä n. 5 minuuttia. Ota raparperinpalat pois kattilasta ja anna jäähtyä.

Vaihe 3

3  palloa vaniljajäätelöä

Kauli taikina levyksi. Asettele raparperit keskelle ja taittele taikinasta reunat. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30–35 minuuttia.
Tarjoile piirakka vaniljajäätelön ja kattilaan jääneen kastikkeen kanssa.

Vinkki:

Raparperin sijaan piirakkaan sopivat mainiosti myös mansikat tai luumut.
Voit myös yhdistellä eri täytteitä – esimerkiksi mansikka ja raparperi ovat ihana makupari.

Resepti-ID: 1294

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

200 g vehnäjauhoja – ½ tl leivinjauhetta – 1 keltuainen – 40 g sokeria – 140 g voita – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike

Sekoita kaikki taikina-ainekset (jauhot, leivinjauhe, keltuainen, sokeri, voi ja Kikkomanin vähäsuolainen soijakastike). Pyöritä taikina palloksi, kääri tuorekelmuun ja jätä jääkaappiin 30 minuutiksi.

500 g raparperia – 150 g sokeria – 80 ml vettä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 rkl sitruunamehua – 1 vaniljatanko

Pese ja kuivaa raparperit. Leikkaa ne n. 6 cm pitkiksi paloiksi.
Laita kattilaan sokeri, vesi ja Kikkomanin vähäsuolainen soijakastike. Lämmitä, kunnes sokeri liukenee pyörittelemällä kattilaa varovasti sekoittamisen sijaan. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja lisää se kattilaan raparperin ja sitruunamehun kera. Keitä n. 5 minuuttia. Ota raparperinpalat pois kattilasta ja anna jäähtyä.

3 palloa vaniljajäätelöä

Kauli taikina levyksi. Asettele raparperit keskelle ja taittele taikinasta reunat. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30–35 minuuttia.
Tarjoile piirakka vaniljajäätelön ja kattilaan jääneen kastikkeen kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.