

Rustiikkinen raparperipiirakka
Karamellisoitu raparperi, vanilja ja loraus soijakastiketta ovat tämän herkullisen piirakan salaisuus. Vaniljajäätelö antaa herkulle vastustamattoman loppusilauksen.
Valmistus
Vaihe 1

200 g vehnäjauhoja – ½ tl leivinjauhetta – 1 keltuainen – 40 g sokeria – 140 g voita – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike
Sekoita kaikki taikina-ainekset (jauhot, leivinjauhe, keltuainen, sokeri, voi ja Kikkomanin vähäsuolainen soijakastike). Pyöritä taikina palloksi, kääri tuorekelmuun ja jätä jääkaappiin 30 minuutiksi.
Vaihe 2

500 g raparperia – 150 g sokeria – 80 ml vettä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 1 rkl sitruunamehua – 1 vaniljatanko
Pese ja kuivaa raparperit. Leikkaa ne n. 6 cm pitkiksi paloiksi.
Laita kattilaan sokeri, vesi ja Kikkomanin vähäsuolainen soijakastike. Lämmitä, kunnes sokeri liukenee pyörittelemällä kattilaa varovasti sekoittamisen sijaan. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja lisää se kattilaan raparperin ja sitruunamehun kera. Keitä n. 5 minuuttia. Ota raparperinpalat pois kattilasta ja anna jäähtyä.
Vaihe 3

3 palloa vaniljajäätelöä
Kauli taikina levyksi. Asettele raparperit keskelle ja taittele taikinasta reunat. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30–35 minuuttia.
Tarjoile piirakka vaniljajäätelön ja kattilaan jääneen kastikkeen kanssa.
Vinkki:
Raparperin sijaan piirakkaan sopivat mainiosti myös mansikat tai luumut.
Voit myös yhdistellä eri täytteitä – esimerkiksi mansikka ja raparperi ovat ihana makupari.
Resepti-ID: 1294
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä