Riisillä täytetyt meribassit
Ainekset
Kastike:
Valmistus
Vaihe 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kypsä riisi kylmällä vedellä ja valuta vesi pois.
Vaihe 2
Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja paista chiliä ja kevätsipuleita, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää joukkoon keitetty riisi, soijakastike, kookoskerma, korianteri ja limetin mehu. Kypsennä minuutin verran koko ajan sekoittaen, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin keskenään.
Vaihe 3
Nosta meribassit voidellulle uunipellille. Leikkaa kalojen pintaan 3 viiltoa. Täytä kalat riisillä ja sido tarvittaessa paistinarulla. Peitä alumiinifoliolla ja paista uunissa 15 minuuttia. Ota alumiinifolio pois ja paista vielä 15 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä.
Vaihe 4
Nosta kalat pois uunista ja anna levätä hetki.
Vaihe 5
Paahda seesaminsiemenet pienellä paistinpannulla. Vahdi paahtumista, sillä siemenet palavat helposti. Lisää joukkoon loput ainekset ja kiehauta. Kaada kastike kalojen päälle ja tarjoa heti kasvisten (esim. pinaattikiinankaalin, vihreiden papujen, kesäkurpitsan tai porkkanasiivujen) kanssa.
Resepti-ID: 345
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä