Riisillä täytetyt meribassit
Riisillä täytetyt meribassit

Riisillä täytetyt meribassit

kokonaisaika50 min
10 minesivalmistelut
40 minvalmistus

Ainekset

4 annosta
200 g
basmatiriisiä
1 rkl
maapähkinäöljyä
1 
punainen chilipalko hienoksi silputtuna
4 
kevätsipulia hienoksi silputtuna
25 g
kookoskermaa
3 rkl
silputtua tuoretta korianteria
1 
limetin mehu
2 
kokonaista meribassia perattuna

Kastike:

1 rkl
seesaminsiemeniä
1 
punainen chilipalko
2 rkl
riisietikkaa
1 rkl
seesamiöljyä
1 rkl
maapähkinäöljyä
1 
sitruunan kuori hienoksi raastettuna ja 1 limetin mehu
2 cm
pala tuoretta inkivääriä, kuorittuna ja raastettuna
Ravintosisältö (per annos):3496 kJ / 835 kcal
34 gRasva

Valmistus

Vaihe 1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kypsä riisi kylmällä vedellä ja valuta vesi pois.

Vaihe 2

Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja paista chiliä ja kevätsipuleita, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää joukkoon keitetty riisi, soijakastike, kookoskerma, korianteri ja limetin mehu. Kypsennä minuutin verran koko ajan sekoittaen, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin keskenään.

Vaihe 3

Nosta meribassit voidellulle uunipellille. Leikkaa kalojen pintaan 3 viiltoa. Täytä kalat riisillä ja sido tarvittaessa paistinarulla. Peitä alumiinifoliolla ja paista uunissa 15 minuuttia. Ota alumiinifolio pois ja paista vielä 15 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä.

Vaihe 4

Nosta kalat pois uunista ja anna levätä hetki.

Vaihe 5

Paahda seesaminsiemenet pienellä paistinpannulla. Vahdi paahtumista, sillä siemenet palavat helposti. Lisää joukkoon loput ainekset ja kiehauta. Kaada kastike kalojen päälle ja tarjoa heti kasvisten (esim. pinaattikiinankaalin, vihreiden papujen, kesäkurpitsan tai porkkanasiivujen) kanssa.

Resepti-ID: 345

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kypsä riisi kylmällä vedellä ja valuta vesi pois.

Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja paista chiliä ja kevätsipuleita, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää joukkoon keitetty riisi, soijakastike, kookoskerma, korianteri ja limetin mehu. Kypsennä minuutin verran koko ajan sekoittaen, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin keskenään.

Nosta meribassit voidellulle uunipellille. Leikkaa kalojen pintaan 3 viiltoa. Täytä kalat riisillä ja sido tarvittaessa paistinarulla. Peitä alumiinifoliolla ja paista uunissa 15 minuuttia. Ota alumiinifolio pois ja paista vielä 15 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä.

Nosta kalat pois uunista ja anna levätä hetki.

Paahda seesaminsiemenet pienellä paistinpannulla. Vahdi paahtumista, sillä siemenet palavat helposti. Lisää joukkoon loput ainekset ja kiehauta. Kaada kastike kalojen päälle ja tarjoa heti kasvisten (esim. pinaattikiinankaalin, vihreiden papujen, kesäkurpitsan tai porkkanasiivujen) kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.