Rapeat banaanit ja vaniljajäätelö suklaa- tai karamellikastikkeella

kokonaisaika 30 min
5 min esivalmistelut
25 min valmistus

Ainekset

4 annosta
4 
banaania
9 rkl
vehnäjauhoja
 ¼ tl
jauhettua kanelia
2 
kananmunaa
kasviöljyä friteeraukseen
mintunlehtiä koristeluun

Suklaakastike

100 g
tummaa suklaata tai maitosuklaata
125 g
kermaa

Tai karamellikastike

100 g
sokeria
40 g
voita
60 g
kermaa

Lisäksi

4 
palloa vaniljajäätelöä
Ravintosisältö (per annos): 2807 kJ  /  669 kcal
38,6 g Rasva
63,4 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Kuori banaanit, halkaise pituussuunnassa ja leikkaa puolikkaat vielä keskeltä kahtia. Sekoita jauhot ja kaneli keskenään syvällä lautasella. Riko kananmunat toiselle syvälle lautaselle ja vatkaa kananmunien rakenne rikki. Mittaa pankojauhot kolmannelle syvälle lautaselle.

Vaihe 2

Kääntele banaanit ensin jauho-kaneliseoksessa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.

Vaihe 3

Kuumenna öljy, friteeraa banaanit kullanruskeiksi ja valuta friteeratut banaanit talouspaperilla. Huuhtele mintunlehdet ja taputtele kuiviksi talouspaperilla.

Vaihe 4

Valmista seuraavaksi suklaakastike. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Lisää joukkoon kerma ja soijakastike ja kuumenna. Valmista vaihtoehtoisesti karamellikastike: Kuumenna sokeri kattilassa, kunnes se on sulanut ja tasaisen vaaleanruskea. Sekoita välillä. Lisää joukkoon voi ja sekoita, kunnes voi on sulanut sokerin joukkoon. Lisää joukkoon kerma ja soijakastike ja sekoita, kunnes kastike on tasaista.

Vaihe 5

Nosta friteeratut banaanit ja jäätelöpallot lautasille ja lusikoi päälle suklaa- tai karamellikastiketta. Koristele mintunlehdillä ja halutessasi tuoreilla marjoilla ja tarjoa.

Vinkki

Kikkomanin luonnollisesti valmistetun soijakastikkeen sijaan voit käyttää myös makeaa soijakastiketta.

Resepti-ID: 846

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kuori banaanit, halkaise pituussuunnassa ja leikkaa puolikkaat vielä keskeltä kahtia. Sekoita jauhot ja kaneli keskenään syvällä lautasella. Riko kananmunat toiselle syvälle lautaselle ja vatkaa kananmunien rakenne rikki. Mittaa pankojauhot kolmannelle syvälle lautaselle.

Kääntele banaanit ensin jauho-kaneliseoksessa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.

Kuumenna öljy, friteeraa banaanit kullanruskeiksi ja valuta friteeratut banaanit talouspaperilla. Huuhtele mintunlehdet ja taputtele kuiviksi talouspaperilla.

Valmista seuraavaksi suklaakastike. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Lisää joukkoon kerma ja soijakastike ja kuumenna. Valmista vaihtoehtoisesti karamellikastike: Kuumenna sokeri kattilassa, kunnes se on sulanut ja tasaisen vaaleanruskea. Sekoita välillä. Lisää joukkoon voi ja sekoita, kunnes voi on sulanut sokerin joukkoon. Lisää joukkoon kerma ja soijakastike ja sekoita, kunnes kastike on tasaista.

Nosta friteeratut banaanit ja jäätelöpallot lautasille ja lusikoi päälle suklaa- tai karamellikastiketta. Koristele mintunlehdillä ja halutessasi tuoreilla marjoilla ja tarjoa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Löydä lisää reseptejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.