Punajuuri-omenastruudeli
Talviseen kotoiluun tuo lämpöä punajuuri-omenastruudeli, joka nautitaan japanilaisvaikutteisen kastikkeen kera. Herkullisessa täytteessä yhdistyvät maanläheiset ja makeat makuvivahteet.
Ainekset
Taikina:
Täyte:
Kastike:
Valmistus
Vaihe 1
30 ml rypsiöljyä – 150 g vehnäjauhoja – 1 tl riisiviinietikkaa – 30 ml vettä
Sekoita puolet öljystä muiden ainesten kanssa. Vaivaa taikinaa käsin n. 10 minuuttia tai yleiskoneella n. 3 minuuttia. Muotoile taikinasta pallo, laita se kulhoon ja kaada jäljelle jäänyt öljy sen päälle. Anna tekeytyä peitettynä 30 minuuttia.
Vaihe 2
1 keitetty punajuuri – 1 omena – 40 g rusinoita – 40 g voita – 40 ml Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike – 30 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 hyppysellinen kanelia – 1 hyppysellinen kardemummaa – 1 rkl vaniljauutetta – 1 tl silputtua inkivääriä – 40 g durumvehnäjauhoa
Raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi. Pese ja leikkaa omena ohuiksi siivuiksi. Sekoita punajuuri ja omena kulhossa ja lisää rusinat. Kuumenna voi pannulla ja paista seosta 10 minuuttia.
Sekoita toisessa kulhossa Kikkoman mirin-tyylinen makea kastike, Kikkoman soijakastike, kaneli, kardemumma, vaniljauute ja silputtu inkivääri. Yhdistä seokset ja lisää durumvehnäjauho samalla sekoittaen.
Vaihe 3
1 kananmuna
Vatkaa muna ja kauli vaiheen 1 taikina ohueksi levyksi. Levitä vaiheen 2 täyte levyn keskelle, rullaa pötköksi ja sivele vatkatulla munalla. Paista 190 asteessa 30 minuuttia.
Vaihe 4
20 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 60 ml hunajaa – 30 ml Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike – 20 ml sakea
Keitä aineksia kattilassa 5 minuuttia.
Leikkaa struudeli 4 osaan (2 viipaletta per annos). Asettele viipaleet lautasille ja kaada kastiketta niiden päälle.
Resepti-ID: 1377
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä