

Perunamunakas merenelävistä
Helppotekoinen perunamunakas syntyy paahdetusta perunasta, äyriäissekoituksesta, edamame-pavuista, paprikasta ja vähäsuolaisesta soijakastikkeesta. Maukas herkku on paloiteltuna helppo pakata mukaan vaikkapa retkelle!
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1

3 rkl kasviöljyä – 400 g keitettyä perunaa kuutioina – 200 g eriväristä paprikaa kuutioina – 1 silputtu sipuli – 1 murskattu valkosipulinkynsi – 250 g sulatettua äyriäissekoitusta – 150 g kuorittuja edamame-papuja
Kuumenna öljy paistinpannulla (halkaisija n. 26 cm) korkealla lämmöllä ja paista aineksia n. 3 minuuttia.
Vaihe 2

8 kananmunaa – 60 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – ½ tl paprikajauhetta – Vastajauhettua pippuria
Sekoita ainekset ja kaada seos pannulle kasvisten ja äyriäisten päälle. Peitä kannella ja kypsennä matalalla lämmöllä 20–30 minuuttia.
Vaihe 3

2 rkl silputtua persiljaa
Leikkaa jäähtynyt perunamunakas paloiksi, ripottele päälle persiljaa ja pakkaa mukaan vaikkapa piknikille.
Vinkki:
Jos paistinpannusi on uuninkestävä, voit kypsentää munakkaan myös 180-asteisessa uunissa ilman kantta 20–30 minuuttia.
Resepti-ID: 1288
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä