Perunamunakas merenelävistä
Perunamunakas merenelävistä

Perunamunakas merenelävistä

kokonaisaika40 min
10 minesivalmistelut
30 minvalmistus

Helppotekoinen perunamunakas syntyy paahdetusta perunasta, äyriäissekoituksesta, edamame-pavuista, paprikasta ja vähäsuolaisesta soijakastikkeesta. Maukas herkku on paloiteltuna helppo pakata mukaan vaikkapa retkelle!

Ainekset

4 annosta
3 rkl
kasviöljyä
400 g
keitettyä perunaa kuutioina
200 g
eriväristä paprikaa kuutioina
1 
silputtu sipuli
1 
murskattu valkosipulinkynsi
250 g
sulatettua äyriäissekoitusta
150 g
kuorittuja edamame-papuja
8 
kananmunaa
 ½ tl
paprikajauhetta
Vastajauhettua pippuria
2 rkl
silputtua persiljaa
Ravintosisältö (per annos):1629 kJ / 392 kcal
20 gRasva
28 gProteiini
21 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

3 rkl kasviöljyä – 400 g keitettyä perunaa kuutioina – 200 g eriväristä paprikaa kuutioina – 1  silputtu sipuli – 1  murskattu valkosipulinkynsi – 250 g sulatettua äyriäissekoitusta – 150 g kuorittuja edamame-papuja

Kuumenna öljy paistinpannulla (halkaisija n. 26 cm) korkealla lämmöllä ja paista aineksia n. 3 minuuttia.

Vaihe 2

8  kananmunaa – 60 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike ½ tl paprikajauhetta – Vastajauhettua pippuria

Sekoita ainekset ja kaada seos pannulle kasvisten ja äyriäisten päälle. Peitä kannella ja kypsennä matalalla lämmöllä 20–30 minuuttia.

Vaihe 3

2 rkl silputtua persiljaa

Leikkaa jäähtynyt perunamunakas paloiksi, ripottele päälle persiljaa ja pakkaa mukaan vaikkapa piknikille.

Vinkki:

Jos paistinpannusi on uuninkestävä, voit kypsentää munakkaan myös 180-asteisessa uunissa ilman kantta 20–30 minuuttia.

Resepti-ID: 1288

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

3 rkl kasviöljyä – 400 g keitettyä perunaa kuutioina – 200 g eriväristä paprikaa kuutioina – 1 silputtu sipuli – 1 murskattu valkosipulinkynsi – 250 g sulatettua äyriäissekoitusta – 150 g kuorittuja edamame-papuja

Kuumenna öljy paistinpannulla (halkaisija n. 26 cm) korkealla lämmöllä ja paista aineksia n. 3 minuuttia.

8 kananmunaa – 60 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike ½ tl paprikajauhetta – Vastajauhettua pippuria

Sekoita ainekset ja kaada seos pannulle kasvisten ja äyriäisten päälle. Peitä kannella ja kypsennä matalalla lämmöllä 20–30 minuuttia.

2 rkl silputtua persiljaa

Leikkaa jäähtynyt perunamunakas paloiksi, ripottele päälle persiljaa ja pakkaa mukaan vaikkapa piknikille.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.