Paistetut tonnikalapihvit seesaminsiemenillä

4,5 2 arviot
kokonaisaika 10 min
10 min esivalmistelut

Ainekset

4 annosta
2 
nahatonta tonnikalapihviä à 150 g (paksuus 2 cm)
1 rkl
valkoisia seesaminsiemeniä
1 rkl
mustia seesaminsiemeniä
1 
valkosipulinkynsi
20 g
inkivääriä
1 rkl
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

koristele

200 g
herneet
200 g
pieniä kesäkurpitsaa
1 
punasipuli
Ravintosisältö (per annos): 640 kJ  /  152 kcal

Valmistus

Vaihe 1

Lisuke: 200 g palkoherneitä, 200 g kesäkurpitsaa, 1 punasipuli, 1 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta.

Vaihe 2

Kuori inkivääri ja raasta kulhoon. Purista valkosipulinkynsi valkosipulipuristimella kulhoon, kaada joukkoon puolet Ponzu-sitrussoijakastikkeesta ja sekoita. Nosta tonnikalapihvit kastikkeeseen ja käännä pihvit kastikkeessa. Anna marinoitua jääkaapissa tunnin ajan välillä käännellen.

Vaihe 3

Kasvisten valmistus: Poista herneistä palot ja keitä herneitä 4 minuuttia suolatussa vedessä. Valuta herneet, huuhtele kylmällä vedellä ja kaada salaattikulhoon. Lisää kulhoon ohuiksi siivuiksi leikattu kesäkurpitsa ja raasta joukkoon punasipuli hienona raasteena. Kaada kasvisten päälle 1 rkl Ponzu-sitrussoijakastiketta, sekoita ainekset keskenään ja aseta sivuun odottamaan. Kaada seesaminsiemenet lautaselle ja sekoita keskenään. Nosta tonnikalapihvit pois marinadista, anna marinadin valua pois ja kääntele pihvit seesaminsiemenissä. Nosta tonnikalapihvit kuumalle pannulle ja paista kovalla lämmöllä minuutin ajan molemmin puolin. Nosta pihvit pois pannulta, kaada marinadi ja loput Ponzu-sitrussoijakastikkeesta pannulle. Kiehauta 2 minuutin ajan ja nosta pannu pois liedeltä. Leikkaa tonnikala n. 1 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Nosta kasvikset lautasille, nostele päälle tonnikalasuikaleet ja pirskottele päälle kuumaa kastiketta.

Resepti-ID: 269

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Lisuke: 200 g palkoherneitä, 200 g kesäkurpitsaa, 1 punasipuli, 1 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta.

Kuori inkivääri ja raasta kulhoon. Purista valkosipulinkynsi valkosipulipuristimella kulhoon, kaada joukkoon puolet Ponzu-sitrussoijakastikkeesta ja sekoita. Nosta tonnikalapihvit kastikkeeseen ja käännä pihvit kastikkeessa. Anna marinoitua jääkaapissa tunnin ajan välillä käännellen.

Kasvisten valmistus: Poista herneistä palot ja keitä herneitä 4 minuuttia suolatussa vedessä. Valuta herneet, huuhtele kylmällä vedellä ja kaada salaattikulhoon. Lisää kulhoon ohuiksi siivuiksi leikattu kesäkurpitsa ja raasta joukkoon punasipuli hienona raasteena. Kaada kasvisten päälle 1 rkl Ponzu-sitrussoijakastiketta, sekoita ainekset keskenään ja aseta sivuun odottamaan. Kaada seesaminsiemenet lautaselle ja sekoita keskenään. Nosta tonnikalapihvit pois marinadista, anna marinadin valua pois ja kääntele pihvit seesaminsiemenissä. Nosta tonnikalapihvit kuumalle pannulle ja paista kovalla lämmöllä minuutin ajan molemmin puolin. Nosta pihvit pois pannulta, kaada marinadi ja loput Ponzu-sitrussoijakastikkeesta pannulle. Kiehauta 2 minuutin ajan ja nosta pannu pois liedeltä. Leikkaa tonnikala n. 1 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Nosta kasvikset lautasille, nostele päälle tonnikalasuikaleet ja pirskottele päälle kuumaa kastiketta.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.