

Paistetut gyozat kolmella dippikastikkeella
Ainekset
Täyte:
Valmistus
Vaihe 1
Valmista ensin täyte. Puhdista ja huuhtele kevätsipuli. Kuori valkosipuli ja inkivääri. Silppua kevätsipuli, valkosipuli ja inkivääri hienoksi.
Vaihe 2
Puhdista ja huuhdo suippokaali ja pilko karkeasti. Ripottele päälle 1 tl suolaa ja puristele käsin niin, että kaali hieman pehmenee. Nosta silputtu kaali keittiöpyyhkeen sisään ja purista nesteet hyvin pois.
Vaihe 3
Sekoita kevätsipuli, valkosipuli, inkivääri, suippokaali, jauheliha, sokeri, suola, pippuri, soijakastike ja seesamiöljy keskenään.
Vaihe 4
Nosta jokaisen gyoza-taikinakuoren päälle n. 15 g täytettä. Kostuta sormi vedellä ja vedä puolet taikinakuoren reunasta märäksi. Taita toinen puoli taikinakuoresta täytteen yli ja rypytä reunat tiukasti kiinni.
Vaihe 5
Jauhota gyoza-nyyttien pohjat kevyesti ennen paistamista.
Vaihe 6
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla (Ø 28 cm), aseta gyozat-nyytit varovasti pannulle kahteen riviin ja paista. Kun nyyttien pohja on ruskistunut kevyesti, sekoita keskenään 100 ml vettä ja 1 rkl jauhoja ja kaada seos pannulle. Nosta kansi päälle ja anna nyyttien kypsyä miedolla/keskisuurella lämmöllä n. 3,5 minuuttia.
Vaihe 7
Kun vesi on haihtunut pois, lisää pannulle 1 rkl öljyä ja paista, kunnes nyyttien pohja on kullanruskea ja rapea. Paista loput gyoza-nyytit samalla tavalla.
Vaihe 8
Nosta gyoza-nyytit tarjoilulautaselle pohja ylöspäin ja tarjoa dippikastikkeiden kanssa.
Dippikastikkeet:
Dippi 1: 1 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta,2 rkl majoneesia, 1 tl tahinia (seesamitahnaa), 1 tl hunajaa
Dippi 2: 1,5 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta, 1,5 rkl etikkaa, ½ tl chiliöljyä
Dippi 3: Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
Resepti-ID: 80
PDF-resepti
Kiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä