Paistetut gyozat kolmella dippikastikkeella
Paistetut gyozat kolmella dippikastikkeella

Paistetut gyozat kolmella dippikastikkeella

4,7 3 arviot
kokonaisaika60 min
60 minesivalmistelut

Gyozat ovat japanilaisia taikinanyyttejä. Tässä helpossa ohjeessa gyozat täytetään jauhelihalla ja kasviksilla ja paistetaan pohjasta rapean kullanruskeiksi. Voit tarjoilla gyozat yhden tai useamman dippikastikkeen kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 
pkt gyoza-taikinakuoria (saatavana kaupoista) tai valmista taikina itse

Täyte:

2 
kevätsipulia
1 
pieni valkosipulinkynsi
5 g
inkivääriä
200 g
suippokaalia (tai kiinankaalia)
160 g
porsaan tai broilerin jauhelihaa
1 tl
sokeria
suolaa, valkopippuria
1 tl
seesamiöljyä
vehnäjauhoja gyoza-nyyttien jauhottamiseen ja n. 3 rkl jauhovesiseokseen
6 rkl
kasviöljyä paistamiseen (2 rkl n. 10 gyoza-nyyttiä kohti)
Ravintosisältö (per annos):1464 kJ / 349 kcal
16 gRasva
11,6 gProteiini
38,4 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Valmista ensin täyte. Puhdista ja huuhtele kevätsipuli. Kuori valkosipuli ja inkivääri. Silppua kevätsipuli, valkosipuli ja inkivääri hienoksi.

Vaihe 2

Puhdista ja huuhdo suippokaali ja pilko karkeasti. Ripottele päälle 1 tl suolaa ja puristele käsin niin, että kaali hieman pehmenee. Nosta silputtu kaali keittiöpyyhkeen sisään ja purista nesteet hyvin pois.

Vaihe 3

Sekoita kevätsipuli, valkosipuli, inkivääri, suippokaali, jauheliha, sokeri, suola, pippuri, soijakastike ja seesamiöljy keskenään.

Vaihe 4

Nosta jokaisen gyoza-taikinakuoren päälle n. 15 g täytettä. Kostuta sormi vedellä ja vedä puolet taikinakuoren reunasta märäksi. Taita toinen puoli taikinakuoresta täytteen yli ja rypytä reunat tiukasti kiinni.

Vaihe 5

Jauhota gyoza-nyyttien pohjat kevyesti ennen paistamista.

Vaihe 6

Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla (Ø 28 cm), aseta gyozat-nyytit varovasti pannulle kahteen riviin ja paista. Kun nyyttien pohja on ruskistunut kevyesti, sekoita keskenään 100 ml vettä ja 1 rkl jauhoja ja kaada seos pannulle. Nosta kansi päälle ja anna nyyttien kypsyä miedolla/keskisuurella lämmöllä n. 3,5 minuuttia.

Vaihe 7

Kun vesi on haihtunut pois, lisää pannulle 1 rkl öljyä ja paista, kunnes nyyttien pohja on kullanruskea ja rapea. Paista loput gyoza-nyytit samalla tavalla.

Vaihe 8

Nosta gyoza-nyytit tarjoilulautaselle pohja ylöspäin ja tarjoa dippikastikkeiden kanssa.

Dippikastikkeet:

Dippi 1: 1 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta,2 rkl majoneesia, 1 tl tahinia (seesamitahnaa), 1 tl hunajaa

Dippi 2: 1,5 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta, 1,5 rkl etikkaa, ½ tl chiliöljyä

Dippi 3: Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta

Resepti-ID: 80

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Valmista ensin täyte. Puhdista ja huuhtele kevätsipuli. Kuori valkosipuli ja inkivääri. Silppua kevätsipuli, valkosipuli ja inkivääri hienoksi.

Puhdista ja huuhdo suippokaali ja pilko karkeasti. Ripottele päälle 1 tl suolaa ja puristele käsin niin, että kaali hieman pehmenee. Nosta silputtu kaali keittiöpyyhkeen sisään ja purista nesteet hyvin pois.

Sekoita kevätsipuli, valkosipuli, inkivääri, suippokaali, jauheliha, sokeri, suola, pippuri, soijakastike ja seesamiöljy keskenään.

Nosta jokaisen gyoza-taikinakuoren päälle n. 15 g täytettä. Kostuta sormi vedellä ja vedä puolet taikinakuoren reunasta märäksi. Taita toinen puoli taikinakuoresta täytteen yli ja rypytä reunat tiukasti kiinni.

Jauhota gyoza-nyyttien pohjat kevyesti ennen paistamista.

Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla (Ø 28 cm), aseta gyozat-nyytit varovasti pannulle kahteen riviin ja paista. Kun nyyttien pohja on ruskistunut kevyesti, sekoita keskenään 100 ml vettä ja 1 rkl jauhoja ja kaada seos pannulle. Nosta kansi päälle ja anna nyyttien kypsyä miedolla/keskisuurella lämmöllä n. 3,5 minuuttia.

Kun vesi on haihtunut pois, lisää pannulle 1 rkl öljyä ja paista, kunnes nyyttien pohja on kullanruskea ja rapea. Paista loput gyoza-nyytit samalla tavalla.

Nosta gyoza-nyytit tarjoilulautaselle pohja ylöspäin ja tarjoa dippikastikkeiden kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07
08

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.