Paistetut gyozat kolmella dippikastikkeella
Gyozat ovat japanilaisia taikinanyyttejä. Tässä helpossa ohjeessa gyozat täytetään jauhelihalla ja kasviksilla ja paistetaan pohjasta rapean kullanruskeiksi. Voit tarjoilla gyozat yhden tai useamman dippikastikkeen kanssa.
Ainekset
Täyte:
Valmistus
Vaihe 1
Valmista ensin täyte. Puhdista ja huuhtele kevätsipuli. Kuori valkosipuli ja inkivääri. Silppua kevätsipuli, valkosipuli ja inkivääri hienoksi.
Vaihe 2
Puhdista ja huuhdo suippokaali ja pilko karkeasti. Ripottele päälle 1 tl suolaa ja puristele käsin niin, että kaali hieman pehmenee. Nosta silputtu kaali keittiöpyyhkeen sisään ja purista nesteet hyvin pois.
Vaihe 3
Sekoita kevätsipuli, valkosipuli, inkivääri, suippokaali, jauheliha, sokeri, suola, pippuri, soijakastike ja seesamiöljy keskenään.
Vaihe 4
Nosta jokaisen gyoza-taikinakuoren päälle n. 15 g täytettä. Kostuta sormi vedellä ja vedä puolet taikinakuoren reunasta märäksi. Taita toinen puoli taikinakuoresta täytteen yli ja rypytä reunat tiukasti kiinni.
Vaihe 5
Jauhota gyoza-nyyttien pohjat kevyesti ennen paistamista.
Vaihe 6
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla (Ø 28 cm), aseta gyozat-nyytit varovasti pannulle kahteen riviin ja paista. Kun nyyttien pohja on ruskistunut kevyesti, sekoita keskenään 100 ml vettä ja 1 rkl jauhoja ja kaada seos pannulle. Nosta kansi päälle ja anna nyyttien kypsyä miedolla/keskisuurella lämmöllä n. 3,5 minuuttia.
Vaihe 7
Kun vesi on haihtunut pois, lisää pannulle 1 rkl öljyä ja paista, kunnes nyyttien pohja on kullanruskea ja rapea. Paista loput gyoza-nyytit samalla tavalla.
Vaihe 8
Nosta gyoza-nyytit tarjoilulautaselle pohja ylöspäin ja tarjoa dippikastikkeiden kanssa.
Dippikastikkeet:
Dippi 1: 1 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta,2 rkl majoneesia, 1 tl tahinia (seesamitahnaa), 1 tl hunajaa
Dippi 2: 1,5 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta, 1,5 rkl etikkaa, ½ tl chiliöljyä
Dippi 3: Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
Resepti-ID: 80
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä