Nopea spagetti Bolognese

5 1 arviot
kokonaisaika 40 min
10 min esivalmistelut
30 min valmistus

Ainekset

4 annosta

Pasta:

300 g
spagettia
15 g
öljyä
125 g
pekonia tai pancettaa kuutioina
500 g
jauhelihaa (rasvapitoisuus n. 20 %)
200 g
porkkanoita (3 keskikokoista porkkanaa)
125 g
varsiselleriä (2 vartta)
125 g
sipulia (1 pieni sipuli)
3 
valkosipulinkynttä hienoksi silputtuna
100 g
kermaa (rasvapitoisuus n. 10–12 %)
400 g
tomaattimurskaa purkista

Koristeluun:

tuoreita basilikanlehtiä
Ravintosisältö (per annos): 3485 kJ  /  832 kcal
39 g Rasva
47 g Proteiini
72 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Kuumenna pannu keskilämmölle ja kaada öljy pannulle. Nosta jauheliha pannulle, mutta älä hajota sitä, vaan paista molemmin puolin 2 minuutin ajan, kunnes pinta on ruskea. Lisää joukkoon pekoni ja sekoita jauhelihaa lastalla pienemmäksi hienontaen. Anna paistua vielä hetki, kunnes jauheliha on kokonaan kypsää. Kaada ylimääräinen rasva pois pannulta, tarvittaessa siivilän avulla.

Vaihe 2

Kuori sipuli ja valkosipulit, silppua hienoksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Kuori porkkanat ja puhdista selleri. Leikkaa porkkanat ja selleri niin ikään pieniksi paloiksi ja lisää pannulle. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia jatkuvasti sekoittaen.

Vaihe 3

Lisää joukkoon tomaattimurska, luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastike ja kerma. Anna kiehua vielä 5 minuuttia, kunnes neste on hieman haihtunut. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Vaihe 4

Kiehauta vesi isossa kattilassa, lisää suolaa ja keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1 dl keitinvedestä talteen ja valuta spagetti. Kaada spagetti, talteen otettu keitinvesi ja jauhelihakastike isolle paistinpannulle ja sekoita keskenään. Anna seoksen kiehua keskilämmöllä minuutin ajan. Jaa spagetti neljälle lautaselle ja koristele tuoreella basilikalla. Tarjoile heti.

Resepti-ID: 284

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kuumenna pannu keskilämmölle ja kaada öljy pannulle. Nosta jauheliha pannulle, mutta älä hajota sitä, vaan paista molemmin puolin 2 minuutin ajan, kunnes pinta on ruskea. Lisää joukkoon pekoni ja sekoita jauhelihaa lastalla pienemmäksi hienontaen. Anna paistua vielä hetki, kunnes jauheliha on kokonaan kypsää. Kaada ylimääräinen rasva pois pannulta, tarvittaessa siivilän avulla.

Kuori sipuli ja valkosipulit, silppua hienoksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Kuori porkkanat ja puhdista selleri. Leikkaa porkkanat ja selleri niin ikään pieniksi paloiksi ja lisää pannulle. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia jatkuvasti sekoittaen.

Lisää joukkoon tomaattimurska, luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastike ja kerma. Anna kiehua vielä 5 minuuttia, kunnes neste on hieman haihtunut. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Kiehauta vesi isossa kattilassa, lisää suolaa ja keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1 dl keitinvedestä talteen ja valuta spagetti. Kaada spagetti, talteen otettu keitinvesi ja jauhelihakastike isolle paistinpannulle ja sekoita keskenään. Anna seoksen kiehua keskilämmöllä minuutin ajan. Jaa spagetti neljälle lautaselle ja koristele tuoreella basilikalla. Tarjoile heti.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.