

Mochi-ohukaiskakku
kokonaisaika40 min
10 minesivalmistelut
30 minvalmistus
Herkullisessa kakussa on kerroksittain japanilaistyylisiä mochi-ohukkaita ja makeaa soijakastikesiirapilla maustettua kermavaahtoa. Helppotekoinen kakku on vaikuttavan näköinen! Sen valmistukseen tarvitset kakkurenkaan, jonka halkaisija on 14 cm.
Ainekset
4 annosta
1) Mochi-ohukaistaikinaan:
38 g
vehnäjauhoja
38 g
tahmeita riisijauhoja
1 hyppysellinen
suolaa
25 g
sokeria
1
vatkattu kananmuna (koko M)
25 g
sulatettua suolatonta voita ja lisäksi hiukan ohukaisten paistamiseen
125 ml
maitoa
2) Soijakastikesiirappiin:
36 g
sokeria
18 g
vettä
Tai:
40 g
sokeria
3) Soijakastike-kermavaahtoon:
250 g
kermaa (35–42 % rasvaa)
25 g
sokeria
20 g
jäähtynyttä soijakastikesiirappia 2) (*20 g makeaa soijakastiketta, 40 g sokeria, jos käytössäsi on makeaa Kikkoman-soijakastiketta riisille, 2. vaihe jää pois)
–
Ravintosisältö (per annos):1479 kJ / 353 kcal
23,2 gRasva
4,8 gProteiini
31,7 gHiilihydraatit
Valmistus
Vaihe 1
1) Mochi-ohukaistaikina:
- Siivilöi vehnäjauhot ja tahmeat riisijauhot kulhoon. Tee keskelle kolo.
- Lisää koloon kananmuna, suola ja sokeri.
- Lisää myös sulatettu voi koloon.
- Sekoita vaiheittain vispilällä neste (munan, voin, suolan ja sokerin seos) jauhoihin niin, että muodostuu taikina. Lisää välillä maitoa vähän kerrallaan niin, että taikinasta tulee sileää.
- Kaada taikina siivilän läpi. Peitä tuorekelmulla ja anna jäähtyä 1–2 tunnin ajan.
- Sekoita taikina jälleen hyvin.
- Kuumenna pieni paistinpannu (halkaisija n. 14 cm) ja lisää voita. Paista 8 ohukaista. Laita kostea liina pannun alle ohukaisten paistamisen välissä, jotta pannu jäähtyisi hieman. Anna ohukaisten jäähtyä.
Vaihe 2
2) Soijakastikesiirappi:
- Mittaa vesi ja sokeri pieneen kasariin ja kiehauta täydellä lämmöllä.
- Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä keskitasolle. Lisää Kikkoman-soijakastike ja anna poreilla noin 3 minuutin ajan. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Vaihe 3
3) Soijakastike-kermavaahtoon:
- Vatkaa kermaa ja lisää soijakastikesiirappi ja sokeri kerman alkaessa paksuuntua. Vatkaa jäykäksi vaahdoksi.
Vaihe 4
4) Kakku:
- Aseta kakkurengas, jonka halkaisija on 14 cm, lautaselle ja laita siihen ohukainen.
- Levitä päälle ohuelti kermavaahtoa. Toista, kunnes olet käyttänyt kaikki ohukaiset ja kerman. Anna kakun jäähtyä noin tunnin ajan.
Poista kakkurengas ja tarjoa kakku.
Resepti-ID: 948
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä