Mausteinen teriyakiwokki naudanlihasta
Wokkaus on mainio tapa valmistaa ruokaa, sillä nopean kypsennyksen ansiosta ravintoaineet pysyvät tallessa. Tästä mausteisesta wokista pitävät muutkin kuin vain aasialaisen ruoan ystävät.
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1
250 g naudanlihaa (sisä- tai ulkofileetä)
Leikkaa liha hyvin ohuiksi siivuiksi ja sitten pienemmiksi suikaleiksi.
Vaihe 2
120 g jasmiiniriisiä
Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan.
Vaihe 3
1 pala tuoretta inkivääriä (n. 5 g) – 1 valkosipulinkynsi – ½ punainen paprika (n. 80 g) – ½ keltainen paprika (n. 80 g) – ½ tl keltaista chiliä (n. 7 g) – ½ tl punaista chiliä (n. 7 g)
Kuori ja silppua inkivääri ja valkosipulinkynsi. Leikkaa chilit ohuiksi siivuiksi. Suikaloi paprikat.
Vaihe 4
½ rkl öljyä – 2 ½ rkl Kikkoman Paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettu Teriyaki-kastike
Kuumenna wokkipannu, lisää ½ ruokalusikallista öljyä, inkivääri ja valkosipuli. Paista hetki ja lisää pannulle lihasuikaleet. Ruskista suikaleet nopeasti ja sekoita joukkoon 2,5 rkl Kikkomanin teriyakikastiketta. Paista vielä hetki ja ota lihasuikaleet pois pannulta.
Vaihe 5
½ rkl öljyä – 1 ½ rkl Kikkoman Paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettu Teriyaki-kastike – 30 g cashewpähkinöitä – 2 rkl bambunversoja
Kuumenna ½ rkl öljyä wokkipannulla ja lisää paprikat, chilit, cashewpähkinät ja bambunversot. Paista hetki jatkuvasti sekoittaen. Lisää 1,5 rkl Kikkomanin teriyakikastiketta, sekoita ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää lihasuikaleet joukkoon ja sekoita. Siirrä pannu pois liedeltä.
Vaihe 6
1 muutama muutama korianterinoksa – 1 limetti – 1 tl seesaminsiemeniä
Koristele annos korianterilla, seesaminsiemenillä ja limetinpuoliskolla ja tarjoile riisin kera.
Vinkki:
Jos pidät tulisemmasta ruoasta lisää punaisen chilin määrää.
Resepti-ID: 1173
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä