Mausteinen lohi-kasviswokki harissalla
Lähi-idästä inspiraationsa saanut ruoka yhdistää lohen hienostuneen maun sekä chilin tulisuuden. Rapeiksi wokatut parsa, parsakaali ja kesäkurpitsa tuovat annokseen rousketta.
Ainekset
Kastike:
Koristeluun:
Valmistus
Vaihe 1
Leikkaa lohi kuutioiksi.
Vaihe 2
Raasta inkivääri ja lisää joukkoon Kikkomanin soijakastike, currytahna, kalakastike, sitruunaruoho ja harissa. Sekoita hyvin ja laita lohikuutiot marinoitumaan seokseen n. 30 minuutiksi. Säästä marinadi.
Vaihe 3
Paloittele parsa ja parsakaali. Viipaloi kesäkurpitsa puolikuun muotoisiksi siivuiksi. Silppua kevätsipuli ja thaibasilika.
Vaihe 4
Kuumenna hiukan öljyä wokkipannulla. Lisää pilkotut kasvikset (paitsi kevätsipuli) ja paista n. 2 minuuttia. Ota kasvikset pois pannulta. Wokkaa lohta samalla pannulla kovalla lämmöllä, kunnes se alkaa ruskistua. Kun olet paistanut lohikuutiot kaikilta sivuilta lisää loput marinadista, kevätsipulit sekä paistetut kasvikset ja wokkaa n. minuutti. Lisää lopuksi kookosmaito ja silputtu thaibasilika ja paista vielä hetki.
Vaihe 5
Tarjoile puolikkaan limetin ja sokerin kera.
Vinkki:
Paista lohta vain hetki, jotta kuutiot eivät hajoa.
Resepti-ID: 1394
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä