Mausteinen lohi-kasviswokki harissalla
Mausteinen lohi-kasviswokki harissalla

Mausteinen lohi-kasviswokki harissalla

kokonaisaika60 min
15 minesivalmistelut
15 minvalmistus
30 minmarinointi

Lähi-idästä inspiraationsa saanut ruoka yhdistää lohen hienostuneen maun sekä chilin tulisuuden. Rapeiksi wokatut parsa, parsakaali ja kesäkurpitsa tuovat annokseen rousketta.

Ainekset

2 annosta
300 g
nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
200 g
vihreää parsaa
150 g
parsakaalin nuppuja
200 g
kesäkurpitsaa
1 nippu
kevätsipulia
Ruokaöljyä paistamiseen (esim. rypsiöljy)
100 ml
kookosmaitoa tai -kermaa
1 kourallinen
thaibasilikaa (valinnainen)

Kastike:

3 cm
tuoretta inkivääriä
1 tl
massaman-currytahnaa (tai punaista currytahnaa)
1 rkl
kalakastiketta
1 rkl
silputtua sitruunaruohoa
1 rkl
harissa-tahnaa

Koristeluun:

 ½ 
limetti
Sokeria maun mukaan
Ravintosisältö (per annos):2600 kJ / 621 kcal
41 gRasva
44 gProteiini
21 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Leikkaa lohi kuutioiksi.

Vaihe 2

Raasta inkivääri ja lisää joukkoon Kikkomanin soijakastike, currytahna, kalakastike, sitruunaruoho ja harissa. Sekoita hyvin ja laita lohikuutiot marinoitumaan seokseen n. 30 minuutiksi. Säästä marinadi.

Vaihe 3

Paloittele parsa ja parsakaali. Viipaloi kesäkurpitsa puolikuun muotoisiksi siivuiksi. Silppua kevätsipuli ja thaibasilika.

Vaihe 4

Kuumenna hiukan öljyä wokkipannulla. Lisää pilkotut kasvikset (paitsi kevätsipuli) ja paista n. 2 minuuttia. Ota kasvikset pois pannulta. Wokkaa lohta samalla pannulla kovalla lämmöllä, kunnes se alkaa ruskistua. Kun olet paistanut lohikuutiot kaikilta sivuilta lisää loput marinadista, kevätsipulit sekä paistetut kasvikset ja wokkaa n. minuutti. Lisää lopuksi kookosmaito ja silputtu thaibasilika ja paista vielä hetki.

Vaihe 5

Tarjoile puolikkaan limetin ja sokerin kera.

Vinkki:

Paista lohta vain hetki, jotta kuutiot eivät hajoa.

Resepti-ID: 1394

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Leikkaa lohi kuutioiksi.

Raasta inkivääri ja lisää joukkoon Kikkomanin soijakastike, currytahna, kalakastike, sitruunaruoho ja harissa. Sekoita hyvin ja laita lohikuutiot marinoitumaan seokseen n. 30 minuutiksi. Säästä marinadi.

Paloittele parsa ja parsakaali. Viipaloi kesäkurpitsa puolikuun muotoisiksi siivuiksi. Silppua kevätsipuli ja thaibasilika.

Kuumenna hiukan öljyä wokkipannulla. Lisää pilkotut kasvikset (paitsi kevätsipuli) ja paista n. 2 minuuttia. Ota kasvikset pois pannulta. Wokkaa lohta samalla pannulla kovalla lämmöllä, kunnes se alkaa ruskistua. Kun olet paistanut lohikuutiot kaikilta sivuilta lisää loput marinadista, kevätsipulit sekä paistetut kasvikset ja wokkaa n. minuutti. Lisää lopuksi kookosmaito ja silputtu thaibasilika ja paista vielä hetki.

Tarjoile puolikkaan limetin ja sokerin kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.